שתף קטע נבחר

 

4,000 סינים מתים מדי יום מזיהום אוויר

מדענים אמרו כי בבייג'ינג, למשל, רמת הזיהום גבוהה שמי שנחשף לזיהום במשך שעה – כאילו עישן סיגריה וחצי. בסך הכול מתים 1.5 מיליון סינים בשנה מנזקי הזיהום הקשים במדינה

המחיר הכבד של זיהום האוויר: מחקר שנערך על-ידי Bekelet Earth בקליפורניה מצא כי בסין מתים מדי יום כ-4,000 בני אדם כתוצאה מנזקי זיהום האוויר. בחישוב שנתי, כך על-פי המדענים, מגיע מספר קורבנות הזיהום לכ-1.5 מיליון בני אדם בשנה. כלומר 17% ממקרי המוות במדינה נגרמים מזיהום אוויר.

 

"בפעם האחרונה שהייתי בבייג'ינג, רמת הזיהום הייתה גבוה מאוד. כל שעה של חשיפה לאותו זיהום קיצרה את החיים שלי ב-20 דקות", אמר ריצ'ארד מולר, אחד המדענים שחיבר את המסמך. "החשיפה לזיהום היא שוות ערך לכך שכל גבר, אישה וילד יעשנו 1.5 סיגריות בשעה".

 

זיהום כבד באזור בייג'ינג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זיהום כבד באזור בייג'ינג(צילום: רויטרס)

 

המדענים אמרו כי ידוע שסין סובלת מזיהום אוויר גבוה מאוד, אבל עורכי המחקר הודו כי הם לא היו מודעים לחומרת המצב. בסין כבר אסרו בראש השנה הסינית להשתמש בזיקוקי דינור, הגורמים גם הם לזיהום.

 

מנתונים שפורסמו בשנה שעברה עולה כי זיהום האוויר הורג 7 מיליון בני אדם בשנה. יותר ממחצית מהקורבנות מתים כתוצאה מעשן שפולטים תנורים במקומות סגורים, רובם במדינות כמו הודו וסין.

 

אחד הסיכונים העיקריים בזיהום הוא שחלקיקים קטנים יכולים להיכנס עמוק לתוך הריאות ולגרום גירוי. מדענים חושדים גם שזיהום אוויר גורם לדלקות בלב, מה שמוביל לבעיות כרוניות או להתקפי לב.

 

ישראל וסין משתפות פעולה במלחמה בזיהום האוויר. לאחרונה התקיימה סדנה בינלאומית ראשונה מסוגה, בנושאי זיהום אויר ומים התקיימה במכון גרנד למחקר המים בטכניון. הסדנה התקיימה במסגרת פרויקט הלמסלי (HELMSLEY) - המהווה בסיס לשיתוף פעולה בין מכון גרנד למחקר המים (GWRI) ומרכז המצוינות לחשיפה סביבתית ובריאות בטכניון (TCEEH) לבין אוניברסיטת שנטאו ומחוז גוואנדונג בסין.

 

פרסומת נגד זיהום אוויר בסין

פרסומת נגד זיהום אוויר בסין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מטרת הסדנה היתה להכשיר ולטפח קשרים מקצועיים ומחקרים משותפים של חוקרים ישראלים

 וסינים בנושאים הקשורים לפיתוח טכנולוגיות להפחתת זיהום אויר ומים ולפתרון בעיות סביבתיות בשתי המדינות. בסדנה השתתפו כ-70 חוקרים וסטודנטים, מהטכניון, מסין , מהודו ומארה"ב.

 

פרויקט הלמסלי מאפשר לחוקרים ישראלים בטכניון ללמוד על בעיות זיהום האוויר והמים עמן מתמודדת סין, ולהציע פתרונות אפשריים לבעיות אלה מהניסיון הישראלי בתחום. בנוסף, מתגבשת בימים אלה תוכנית למחקרי שדה בסין של חוקרים מהטכניון בנושאי זיהום אוויר, מים וקרקע.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עם מסכות בבייג'ינג. ארכיון
צילום: AP
מומלצים