למה כדאי לכם להמציא שמות חדשים לאוכל של הילדים?
כבו את הניידים, שחקו עם הילדים ותאכלו את אותו אוכל שהם אוכלים. דיאטנית מציעה דרכים מקוריות איך להצליח לגרום לילדים שלנו לאכול בריא. וגם, קבלו שני מתכונים למאכלים שיכולים להיכנס לרשימה
אחת הבעיות הגדולות בהאכלת ילדים קטנים - היא לשמור על תזונה בריאה. ילדים רבים בררנים מאוד באוכל, וקשה מאוד לשכנע אותם לטעום דברים חדשים ולא לוותר ולתת להם שוב מאותו דבר.
קראו עוד במדור בית בריא
לקראת החזרה לביה"ס: 5 מזונות שיעזרו להתרכז בלימודים
לא חייבים סנדוויץ: ארוחות עשר לילדים לביה"ס
איך צפייה בטלוויזיה משפיעה על המשקל של הילדים שלכם?
רותי אבירי, דיאטנית תנובה, מציעה 10 עצות שיעזרו לכם לשכנע את הילדים לאכול בריא, וגם לזכות בזמן איכות עם הילדים בלי מלחמה על האוכל. כדאי לנסות.
והנה שני מתכונים בריאים שיוכלו להיכנס בקלות לרשימת המאכלים הבריאים שהילדים שלכם יאהבו.
מאפינס גבינות והפתעות
12 מנות
למנה: 298 קלוריות / חלבון 12 גרם /פחמימות 34.5 גרם מתוכן סוכרים 10 גרם /שומן 12.5 גרם/ כולסטרול 37 מ"ג/ נתרן 295 מ"ג /סיבים 2 גרם/ סידן 142 מ"ג
מצרכים
2 מיכלים (500 גרם ) גבינה לבנה תנובה דלת נתרן 5%
150 גרם עמק לייט 9% מגוררת
1/3 כוס שמן זית
1 ביצה בינונית
4-5 שיני שום קצוצות
חופן עלי אורגנו טרי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
חופן שבבי בצל יבש או 2 בצלים יבשים קצוצים מטוגנים
2 כפות פפריקה מתוקה
175 גרם קמח לחם
175 גרם קמח חיטה מלא
18 גרם (שקית וחצי) אבקת אפייה
כוס (200 גרם) צימוקים
1/2כוס אגוזי מלך קצוצים
לקישוט
ביצה טרופה
חופן אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד: גבינה לבנה, עמק 9%, שמן זית, ביצה, שום, מלח, פלפל ופפריקה לתערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.
4. בעזרת 2 כפות מחלקים את התערובת ל-12 השקעים באופן שווה.
5. מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים אגוזים קצוצים מעל.
6. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות וריחניות.
7. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
פנקייקס גבינה דלי סוכר עם פירות וגלידה על בסיס יוגורט
5 מנות
למנה: קלוריות 182/ חלבון 6 גרם/פחמימות 32 גרם מתוכן סוכרים 3.3 גרם/שומן 4.5 גרם/ כולסטרול 11מ"ג/ נתרן232 מ"ג/ סיבים תזונתיים 3 גרם/סידן 59 מ"ג
מצרכים
2/3 כוס קמח לבן
1/3 כוס קמח מלא
1/2 גבינה לבנה תנובה דל נתרן
1/2 כוס חלב תנובה 3%
1 שקית סוכר וניל
1 כפית שטוחה (7 גרם) אבקת אפייה
1 אגס קלוף מגורר
1 ביצה
1 כפית חמאה תנובה מומסת
גרידת לימון מרבע לימון
2 כפיות חמאה תנובה לטיגון
אופן ההכנה
1. בעזרת נפה מנפים את הקמחים לקערה (חשוב מאוד כדי שהפנקייקס ייצאו אווריריים). מוסיפים לקערה את שאר המצרכים היבשים: הסוכר, ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
2. בסיר קטן, מחממים מעט את החלב, במשך כדקה ומסירים מהאש.
3. מוסיפים לחלב כפית חמאה מומסת, תוך ערבוב בעזרת מטרפה. מוסיפים גם את הביצים ושאר הנוזלים ומערבבים היטב.
4. משתמשים במטרפה כדי לערבב את הנוזלים אל תוך התערובת היבשה. חשוב מאוד לא לערבב יותר מדי!! (זה בסדר גם אם נשארים גושים קטנים של קמח).
5. מניחים לבלילה לנוח למשך כחצי שעה (לאפשר לעמילן לספוג נוזלים ולגלוטן לנוח).
6. מחממים מחבת טפלון גדולה וממיסים בה שליש כפית חמאה.
7. יוצקים למחבת כחצי מצקת מהבלילה ומחלישים את האש לבינונית.
8. ברגע שמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כחצי דקה נוספת.
להגשה
ניתן להוסיף פירות חתוכים, כדור פרוזן יוגורט (מתכון בנפרד), חצי כפית דבש/סילאן/מייפל.