ג'ינג'ר וקצח: 6 שיטות טבעיות להעלמת ההנגאובר
שתיתם, נהניתם? עכשיו אתם סובלים מהנגאובר שמקשה עליכם להתחיל את היום שאחרי. שייק של ג'ינג'ר וסברס, חליטה של ליקריץ ועלי ארטישוק יסייעו לכם להפיג את השפעת האלכוהול במהירות
הבוקר שאחרי: Hangover או חמרמורת בעברית, היא תוצאה מאוחרת של שתיית אלכוהול, המאופיינת בתסמינים שנמשכים יום עד יום וחצי לאחר השתייה: עייפות ודכדוך, האטה בתגובות, עצבנות, סחרחורות, כאבי ראש, צמאון, קשיי ריכוז ורגישות גבוהה לאור ורעש.
למה זה קורה?
האלכוהול גורם לנימים בעור להתרחב וכך הפנים מאדימות. בהמשך, כשנימי הדם יתכווצו, המחיר יהיה כאב ראש. בנוסף, האלכוהול גורם לירידה חדה ביכולת הספיגה של וויטמינים ומינרלים ובעיקר סידן ו-B12 וכך יורד התפקוד ועולה הדכדכוך.
באלכוהול יש חומר בשם אתנול שגורם לשיתון מוגבר והתייבשות. ההתייבשות גורמת לעייפות ויובש בפה ולהתכווצות מזערית של רקמות המוח. ההתייבשות גם גורמת לגירוי ברירית הקיבה היוצרת תחושת בחילה.
כשהכבד מפרק את האלכוהול, תוצרי הפירוק שלו עלולים להזיק יותר מהאלכוהול עצמו. פירוק כמות גדולה על ידי הכבד יוצרת עומס מטאבולי והצטברות של תוצרי ביניים - אצטהילדהיד וחומצה אצטית - שמשפיעים על מערכת העצבים וגורמים להורדת רמות הסוכר בגוף.
בזמן שתיית אלכוהול, ישנה הפרשה מוגברת של החומר NADA (ניקואינטימיד אדנין דינוקלאוטיד) שמזרז ומגביר תהליכים כימיים בגוף וכך נוצרות בחילות, תחושת רעב וחולשה.
לפניכם שש דרכים, בהן הטבע עוזר לנו להתמודד עם האלכוהול:
1. זרעים של גדילן
אכילת כפית זרעים של גדילן מסייעת לכבד לפרק את האלכוהול ומקצרת את "עבודתו" בשליש. זרעים של גדילן יעילים גם לפני ובזמן שתיית האלכוהול כדי למנוע את ההנגאובר העתידי.
לרדת במשקל אחרי החגים: תכנית ב-5 שלבים
2. שורשי כורכום
מדובר בצמח מר שמגביר את פעילות מערכת העיכול ובכך מסייע להיפטר מתוצרי ביניים והשפעות מאוחרות. מרירות הצמח מזרזת את הפרשות בלוטות הגוף וכך הגוף יכול לאזן את רמות הסוכר במהירות על רקע התמודדות הכבד עם פינוי האלכוהול.
מחקר ישראלי: כורכום משפר הטיפול במחלות מעי
3. עלי ארטישוק
עלי הארטישוק מרירים וגם הם מגבירים את פעילויות מערכת העיכול ואת יכולת הספיגה של הגוף. העלים מסייעים בחילוף החומרים, הגברת תנועת נוזלים וכך מסייעים לגוף להתמודד עם תוצרי האלכוהול.
מגן מסרטן - ועוד סיבות טובות לאכול ארטישוק
צפו בדרך הנכונה להכנת ארטישוק:
4. קצח
תבלין שחור המכיל מינרלים וויטמינים רבים שיכול להשלים את החוסרים בגוף בזמן הנגאובר. הקצח מכיל כמות גדולה של ויטמין B6 המסייע להפחתת תסמינים הקשורים למערכת העצבים וירידה במצב הרוח הנגרמים בעקבות שתיית אלכוהול מוגברת. מזונות נוספים העתירים בויטמיןB6 הם: חומוס, אורז, קטניות, ביצים ובננות (בננות משלימות ויטמינים רבים ובעיקר סידן ואשלגן).
קצח לכאבי ראש, חילבה להורדת סוכר: תבלינים ובריאות
5. ג'ינג'ר וסברס
שייק של ג'ינג'ר וסברס הוא נוגד בחילות ומשלים ויטמינים וחוסרים נוספים שנוצרים בגוף בעקבות שתיית אלכוהול (משקה מוכר וידוע בארה"ב). דרך נוספת להשלמת החוסרים בגוף היא שתיית מיץ עגבניות ומיץ אשכוליות.
ג'ינג'ר, קינמון וכורכום: 10 המזונות הבריאים
6. ליקריץ
הרתחת מקל ליקריץ בחצי ליטר מים במשך עשר דקות, תיצור משקה שיסייע בציפוי המעי בשכבה רירית שתקטין את ספיגת האלכוהול. ליקריץ מגן על רירית הקיבה מפני גירוי ומסייע בספיגה. אם אין ליקריץ זמין, כדי לסייע לגוף לספוג את האלכוהול, ניתן גם לשתות כוס מים עם חצי לימון סחוט, כפית כורכום, כפית שמן זית וקצת פלפל שחור.
חיוך בריא: 15 מזונות שתורמים לבריאות השיניים
בנוסף, כדאי לשתות הרבה מים כדי לדלל את האלכוהול, לאכול ארוחת פחמימות מזינה וקלה כדי להחזיר גלוקוז לדם, לנוח ולא לצרוך תרופות המכילות פאראצטמול (כמו אקמול), המאט את פינוי החומרים על ידי הכבד.
הכותב הוא תבלינאי, הרבליסט ובעלי חוות דרך התבלינים