שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה: מוכנים למלחמה נגד הדרום

הצהרות לוחמניות של קים ג'ונג און אחרי חילופי האש ב"מלחמת הרמקולים" עם הדרום בגבול: "חיילי החזית שלנו נמצאים במצב של כמעט מלחמה, היכונו לקרב"

צפון קוריאה הגבירה היום (ו') את הכוננות ליד הגבול עם דרום קוריאה, בעקבות חילופי האש בין שתי המדינות אתמול. צפון קוריאה דורשת מהדרום להפסיק את השידורים ברמקולים שמשמיעים קריאות נגד המשטר בפיונגיאנג, אבל דרום קוריאה הודיעה כי בכוונתה להמשיך את השידורים.

 

בהודעה שפורסמה היום בשם השליט קים ג'ונג און נמסר כי כוחות החזית של צפון קוריאה נמצאים "במצב של כמעט מלחמה", וכי הוא הורה להם להיערך לקרב.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שני הצדדים מסרו היום כי בחילופי האש ביניהם, שבמהלכם הצפון ירה ארבעה פגזים והדרום השיב ב-29 פגזים, לא היו נפגעים ולא נגרמו נזקים. צבא ארצות הברית, שמחזיק יותר מ-28 אלף חיילים בדרום קוריאה, הודיע כי הוא עוקב אחרי ההתפתחויות בגבול.

 

"העובדה שהירי של שני הצדדים לא גרם נזק, מראה כי הם לא התכוונו להוביל להתנגשות צבאית. יש תמיד סיכוי למלחמה, אבל הוא נמוך ביותר", אומר פרופסור יאנג מו-ג'ין מאוניברסיטת סיאול.

 

הגבול בין שתי המדינות התחמם כאשר דרום קוריאה ירתה ביום חמישי אש ארטילרית כבדה לעבר צפון קוריאה, בתגובה לירי שביצע הצפון הקומוניסטי לעבר רמקול שהשמיע תעמולה נגד המשטר בפיונגיאנג. משרד ההגנה הדרום קוריאני מסר כי צפון קוריאה לא הגיבה לירי מצד הדרום, אך נראה כי המתיחות בחצי האי הקוריאני, שממילא גבוהה, מחריפה עוד יותר. דרום קוריאה מסרה כי זיהתה גם ירי של טיל מכיוון צפון קוריאה בסביבות השעה 03:52 (שעון מקומי), אך לדבריה הרמקול לא נפגע ולא נגרמו פגיעות בנפש. "הצבא שלנו הגביר את הפיקוח שלו ועוקב מקרוב אחר התנועות הצפון קוריאניות", נמסר בהודעת משרד ההגנה בסיאול.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

המתיחות בין שתי הקוריאות עלתה בחודש האחרון לאחר ששני חיילים דרום קוריאנים נפצעו מפיצוץ מוקשים באזור המפורז. סיאול האשימה את צפון קוריאה בהנחת המוקשים, ופיונגיאנג הכחישה זאת. לאחר מכן החלה סיאול להפיץ תעמולה אנטי-צפון קוריאה באזור הגבול באמצעות רמקולים, ובכך חזרה על טקטיקה שאותה נקטו שני הצדדים הניצים עד 2004. בשבת האחרונה דרשה צפון קוריאה מהדרום להפסיק את הפצת התעמולה דרך הרמקולים אחרת ייאלץ הדרום להתמודד עם פעולה צבאית מכיוון משטרו של קים ג'ונג און. באותה עת, החלה צפון קוריאה בעצמה להפעיל רמקולים באזור הגבול עם תעמולה משלה.

 

האולטימטום שהצפון נתן לדרום נחשב לחריף ביותר, מאז חילופי האש בין שתי המדינות ב-2010, כאשר ספינת צי של הדרום

טבעה וסאול האשימה בכך את צפון קוריאה. מאז מלחמת 1953-1950, שהסתיימה בהפסקת אש ולא בהסכם שלום, פיונגיאנג וסיאול החליפו ביניהן איומים ועשרות חיילים אף נהרגו, אבל שני הצדדים ידעו עד כה לסגת לפני שיגלשו למלחמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חיילי דרום קוריאה עוקבים בדאגה
צילום: AFP
מומלצים