שתף קטע נבחר

 

ניסוי קטלני: תותח 4-קני של F-35 בפעולה

החמקן בדרך להיות מושלם: קצת יותר משנה לפני שחיל האוויר הישראלי יקלוט את מטוס הקרב המתקדם בעולם, ערכה היצרנית האמריקנית ניסוי מוצלח שבמהלכו נורו מהתותח הרב-קני 181 כדורים בקוטר של 25 מ"מ. צפו

ניסוי ב-F-35: תותח 4-קני ירה בהצלחה    (צילום: לוקהיד מרטין)

ניסוי ב-F-35: תותח 4-קני ירה בהצלחה    (צילום: לוקהיד מרטין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בדרך להגשמת היעד: 16 חודשים לפני קליטת מטוס ה-F-35 החדש ב חיל האוויר הישראלי, רשמה היצרנית האמריקנית לוקהיד מרטין ניסוי מבצעי ראשון ומוצלח בתותח ארבעת הקנים במטוס העתידי של צה"ל. הניסוי נערך על הקרקע בתחילת החודש בבסיס חיל האוויר האמריקני אדוארדס שבקליפורניה.

 

במהלך הניסוי נורו מתותח רב-קני במטוס F-35A שאמור להגיע לחיל האוויר 181 כדורים בקוטר של 25 מ"מ. מהחברה היצרנית נמסר כי התותח שובץ בכנף השמאלית של המטוס באופן שיאפשר לפגוע במטרות במתארי אוויר-קרקע ואוויר-אוויר.

 

צוות הניסויים של מטוס החמקן, שבצה"ל נקרא "אדיר", מתכנן להשלים את ניסוי הקרקע לתותח במהלך החודש ולסיים את סדרת הניסויים האוויריים במהלך הסתיו. תקופת הפיתוח והניסויים מתוכננת להסתיים ב-2017. מטוס ה-F-35 יכיל תותח מבצעי וזאת לצד מערכות הלחימה ההתקפיות הנוספות שלו, בהן עמדות שיגור הטילים והפצצות שנחשבות לחשאיות בעולם מבחינת האי-יכולת של האויב לזהות את המטוס.

181 כדורים. תותח F-35 בפעולה ()
181 כדורים. תותח F-35 בפעולה

ההודעה של לוקהיד מרטין על הניסוי המוצלח הגיעה אחרי שורה של פרסומים בשנים האחרונות על תקלות ועיכובים בפיתוחי הפרויקט המגלומני, שמיועד לחיילות אוויר מערביים וערביים שונים ובכללם צה"ל. תהליך ההטמעה של התותח במטוס הקרב העתידי דורש את שמירתו של התותח תחת דלתות סגורות בכנף על מנת לשמור

על חמקנות המטוס באופן שלא ייחשף לקרני המכ"מ עד לשלב הלחיצה על ההדק. עוד נמסר מלוקהיד מרטין כי הניסויים שנערכו מבטיחים את יכולתו של התותח להסתובב בצורה הנכונה בכמה זוויות למטה ולמעלה במהלך הירי.

 

המטרה של החברה היצרנית היא להמשיך בניסויים במקביל לעבודה בקו הייצור של מטוס הקרב לצורך שילוב מערכת התותח ביכולות הדינמיקה ובמערכות המשימה של המטוס. בחברה מתכוונים לבחון את ההשפעות של התותח המתקדם על יכולותיו וביצועיו של המטוס במהלך הירי ובהן הניצוץ שפורץ מלוע התותח, איכות הטיסה וגורמי האנוש לצד בחינת תגובת המטוס מהירי בכל הקשור לעמידה בעומסים שונים תוך שיכוך אפקטים נלווים כגון רעידות, זרימת אוויר ואקוסטיקה.

 

בכוונת ישראל לרכוש שתי טייסות ממטוס הקרב העתידי. רכישה וקליטה של הטייסת הראשונה, שתכיל 19 מטוסים, תסתיים ב-2019. הגרעין הראשון לטייסת הראשונה הושלם בשנה האחרונה בבסיס נבטים שבנגב, שממנו תופעל הטייסת. הגרעין כולל טייסים ראשונים שיעברו הסבה בארצות הברית ומפקד טייסת בדרגת סגן אלוף. בחודשים האחרונים נקלט בבסיס נבטים הסימולטור "דמיין" , שאמור לסייע לטייסים הישראליים העתידיים של המטוס להתנסות ביכולותיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים