שתף קטע נבחר
 

ערב טוב ניצנים: בנייה חדשה בדרום הארץ

בקיבוץ ניצנים נערכים להרחבת שכונת הדרים ולקליטת 64 משפחות חדשות; בנווה זוהר שבים המלח החלו העבודות להרחבת היישוב ולבניית כ-140 צמודי קרקע; ובבאר שבע מקודמת בניית מגדלי מגורים המיועדים לסטודנטים

הדרום פורח? הוא לפחות מנסה: כשנה וחצי לאחר שהחל שיווק מגרשים לבניית בתים צמודי קרקע באחד המקומות הקשים ביותר לאכלוס - בימים אלה החלו העבודות להרחבת היישוב נווה זוהר. מדובר ביישוב הממוקם במועצה האזורית תמר השוכנת לחופי ים המלח. במסגרת הרחבת היישוב, ייבנו 139 בתים בשיטת "בנה ביתך", שבהם ישולבו 2-3 יחידות אירוח (צימרים).

 

עוד על בנייה בדרום הארץ בערוץ הנדל"ן :

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

ביישוב, השוכן על קו המים הראשון לים המלח, מציינים כי בתום הבנייה צפויות לקום במקום 494 יחידות אירוח חדשות. אלה אמורות להוות מקור פרנסה עיקרי עבור הדיירים, ובמקביל אף להגדיל את היצע אפשרויות הלינה עבור התיירים המגיעים לאזור. גם הדיירים שיתגוררו בבתים יוכלו ליהנות מנוף ים המלח במרפסת ביתם.

 

מחירי המגרשים נקבעו לפי עלויות הפיתוח של רשות מקרקעי הישראל ששיווקה אותם, ועומדים על כ-300 אלף שקל למגרש בגודל של כחצי דונם. שטחי המגרשים המוצעים למכירה נעים בין 340-570 מ"ר, ועלויות הפיתוח בין 300-440 אלף שקל. זכויות הבנייה עומדות על 200-340 מ"ר, כולל הצימרים. מחיר הבנייה המוערך הוא כ-5,000 שקל למ"ר. כלומר - כמיליון שקל לצמוד קרקע בשטח של 200 מ"ר, לא כולל מחיר המגרש ועלויות הפיתוח.

הדמיות פרויקט המגורים והצימרים בנווה זוהר (הדמיה: גל א.מ.ר.ל.ד בע"מ, איצקין אדריכלים) (הדמיה: גל א.מ.ר.ל.ד בע
הדמיות פרויקט המגורים והצימרים בנווה זוהר(הדמיה: גל א.מ.ר.ל.ד בע"מ, איצקין אדריכלים)

עבודות פיתוח התשתיות נמצאות כעת בעיצומן, וההערכה היא כי תוך כשנה וחצי יחל שלב אכלוס הבתים. חשוב להדגיש כי השטח עליו נבנית ההרחבה נמצא נקי מסכנת בולענים ונבדק טרם תחילת העבודות במקום. כמו כן, במסגרת היישוב המתרחב ובסמוך למתחם הבנייה קיים שטח בייעוד מסחרי וכן מגרש לטובת ספורט ונופש בו יוקם קאנטרי קלאב.

 

"מאז הקמת היישוב 'עין תמר' לפני למעלה משני עשורים, לא בוצעה כל בנייה משמעותית בשטחי המועצה", אומר ראש המועצה, דב ליטבינוף. לדבריו, "הרחבה זו מהווה צעד הכרחי וראשוני שיתרום לצמיחה הדמוגרפית ולגידול התיירותי אליו אנו שואפים. בעיית הדיור הארצית היא ההזדמנות המקומית שלנו. המועצה יכולה וצריכה להציב אלטרנטיבה שפויה למשפחות השואפות לשפר את איכות חייהן, לרכוש בית ולגדל את ילדיהן באווירה קהילתית, ערכית ואיכותית".

 (הדמיה: גל א.מ.ר.ל.ד בע"מ, איצקין אדריכלים) (הדמיה: גל א.מ.ר.ל.ד בע
(הדמיה: גל א.מ.ר.ל.ד בע"מ, איצקין אדריכלים)

גם בקיבוץ ניצנים שבמועצה האזורית חוף אשקלון מנסים כבר כמעט כעשור להתניע פרויקט קליטה ובנייה של יחידות דיור ל-64 משפחות. מאחר שהניסיונות לא צלחו עד כה, העביר הקיבוץ את התכנון וניהול הפרויקט לחברת קורום העוסקת בתחום ותבצע את התשתיות הציבוריות ואת הבנייה הפרטית בהרחבה בקיבוץ. מדובר בשכונת הדרים, המצויה בצמוד לפרדסי התפוזים של הקיבוץ.

 

על המגרשים, בגודל של 380-400 מ"ר, צפויות להיבנות יחידות צמודות קרקע בשטח של 110-200 מ"ר. לדברי נמרוד רבר, מנכ"ל קורום, "קליטת מספר כה רב של משפחות לקיבוץ הוא תהליך מורכב ומאתגר. בדיוק בגלל המורכבות הזאת בחרו בקיבוץ ניצנים להעביר חלק מהאחריות לחברה חיצונית. בינתיים התחלנו בהליך של טרום הרשמה, בו הגיעו פניות רבות של מתעניינים מכל רחבי הארץ להיקלט בקיבוץ ולבנות את ביתם בפרויקט".

 

הקיבוץ מונה כיום כ-200 חברי קיבוץ וכ-450 תושבים בסך הכל, ויש בו בית ספר יסודי. הבנייה והקליטה בשכונת ההרחבה יתבצעו בשני שלבים: 36 יחידות דיור בשלב הראשון ועוד 28 יחידות דיור בשלב השני. המשפחות שיצטרפו להרחבה יקלטו לחברות מלאה בקיבוץ, כך שבשנים הקרובות יצטרפו כ-120 חברי קיבוץ חדשים ל-200 הוותיקים.

בית הספר בקיבוץ ניצנים. בקרוב תיבנה שכונת ההרחבה ( צילום: דורון גולן) ( צילום: דורון גולן)
בית הספר בקיבוץ ניצנים. בקרוב תיבנה שכונת ההרחבה( צילום: דורון גולן)

 

ב"ש: מגדלי מגורים לסטודנטים בלבד

בבאר שבע נערכים בימים אלה להגעת סטודנטים חדשים לקראת שנת הלימודים האקדמית שצפויה להיפתח בעוד כחודשיים. על אף העובדה שבירת הנגב הפכה עם השנים לבירת הסטודנטים, עם 40 אלף סטודנטים במוסדות אקדמיים כמו אוניברסיטת בן גוריון ומכללת סמי שמעון, היצע המעונות בעיר דל יחסית.

 

מבדיקה שנערכה עבור ynet עולה כי כ-44% מהסטודנטים במכללת סמי שמעון ו-7% מהסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון מתגוררים אצל ההורים. כ-39% מהסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון המתגוררים בשכירות, חיים בשכונה ד'; ו-32% בשכונה ב'. במכללת סמי שמעון קיימת העדפה למגורים בשכונה א' הקרובה יותר למוסד (40%).

 

עוד עולה מהבדיקה כי יותר סטודנטים במכללה מתגוררים בדירות קטנות, ואילו יותר סטודנטים בבאר שבע גרים בדירות גדולות עם שותפים (72% שוכרים דירות 3-4 חדרים). כמו כן, סטודנטים במכללה משלמים שכר דירה גבוה יותר (1,838 שקל לחדר) מאלה שבאוניברסיטה (1,121 שקל לחדר).

 

מה חושב ראש עיריית ב"ש על מעבר עיר הבה"דים לעיר? מוזמנים לצפות בדיון באולפן ynet:

צפו: ראיון עם ראש עיריית ב"ש    (צילום: רועי עידן אבי חי ואורי דוידוביץ)

צפו: ראיון עם ראש עיריית ב"ש    (צילום: רועי עידן אבי חי ואורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באחרונה החלה בנייתם של 4 מגדלי מגורים המיועדים לסטודנטים ויכללו כ-850 דירות; לצד שני מגדלי סטודנטים שכבר הוקמו וכוללים כ-240 דירות. כך, למשל, פרויקט Oxford Tower המשווק על ידי חברת E-wave נדל"ן יכלול 168 דירות; מגדל הספורט שליד מרכז הנגב יכלול כ-170 דירות; מתחם אילן פיבקו אקדמי של חברת האחים אוזן בשכונה ג' יכלול 200 ידירות; ומגדל איי פלוס של קרן פלטיניום וחברת DNA יזמות והשקעות יכלול כ-303 דירות.

 

על פי ההערכות, המחירים ינועו סביב 2,000 שקל כולל חשבונות. יצוין כי מגורים בשכונות הישנות בעיר עולים כ-1,500 שקל. "היתרון המשמעותי במגדל הוא שהוא מתוכנן ומיועד לסטודנטים", אומר מנכ"ל E-wave נדל"ן, גיל עובדיה, "רק סטודנטים יגורו בו, ולא אוכלוסייה אחרת. סטודנט יגיע לבניין רק עם פנקס צ'קים ומזוודת בגדים".

 

"סטודנטים מעדיפים לשכור דירה במקום שהכי קרוב למוסד בו הם לומדים", מוסיף אבי מיארה, יו"ר אגודת הסטודנטים במכללת סמי שמעון. "הקרבה חשובה כי לא לכולם יש רכב. המרכיב השני בבחירת מקום מגורים הוא התקציב". דורון חלבה, מנכ"ל DNA יזמות והשקעות, מציין כי בחברה זיהו מגמה של עקביות בקרב הסטודנטים. "יותר ויותר סטודנטים לא עוזבים את הדירות בחופשות הסמסטר או בתום התואר - ומעדיפים להישאר בבאר שבע ולעבוד", הוא אומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המועצה האזורית תמר
היישוב נווה זוהר בים המלח. מתרחב
צילום: המועצה האזורית תמר
מומלצים