ליווי לנפגעי נפש המתגוררים בקהילה באופן עצמאי
מסגרת הדיור המוגן של מכון סאמיט מעניקה ליווי לנפגעי נפש המתגוררים בקהילה באופן עצמאי. הליווי כולל מפגשים עם עובדת סוציאלית ומדריכים שיקומיים ומטרתו לסייע למשתקם בפיתוח מיומנויות בינאישיות, תפקודיות ותעסוקתיות על מנת לאפשר השתלבות מלאה ומספקת בסביבת המגורים הטבעית
מסגרת הדיור המוגן של מכון סאמיט מעניקה ליווי לנפגעי נפש המתגוררים בקהילה באופן עצמאי. הליווי כולל מפגשים עם עובדת סוציאלית ומדריכים שיקומיים ומטרתו לסייע למשתקם בפיתוח מיומנויות בינאישיות, תפקודיות ותעסוקתיות על מנת לאפשר השתלבות מלאה ומספקת בסביבת המגורים הטבעית.
בשנים האחרונות גבר הצורך מצד משתקמים המתמודדים עם מחלות נפשיות - שהם עצמם הורים - לליווי ותמיכה הורית לצד השיקום בתחומי חיים אחרים.
בעקבות כך נולד פרויקט במכון סאמיט שמטרתו להעניק למתמודדים אלו מסגרת תומכת וכלים להגברת המסוגלות ההורית שלהם מתוך ראייה כוללת של המשתקם, לא כפרט, אלא כמשפחה הזקוקה לליווי.
הפרויקט כולל קבוצה טיפולית שבועית. הקבוצה מהווה מרחב לתמיכה וללמידה הדדית בשיגרה ובתקופות משבריות, מסייעת בהפגת הבדידות הכרוכה בהתמודדות ההורית וכן מאפשרת העלאת תכנים הקשורים בסטיגמה וסטיגמה עצמית.
כמו-כן, אחת לחודש, מתקיימת פעילות פנאי חווייתית משולבת להורים ולילדיהם. הפעילויות מתקיימות באטרקציות שונות בירושלים ותורמות להגברת מעורבותם הפעילה של ההורים בחיי ילדיהם, לשיפור התקשורת המשפחתית ולבניית רשת חברתית וקבוצת השתייכות תומכת בקהילה.
הפרויקט מופעל באמצעות צוות מקצועי של עובדים סוציאליים ומדריכים שיקומיים ומהווה מסגרת ייחודית בירושלים.
אחת המשתתפות בפרויקט: "אין לי משפחה תומכת ומבינה והקבוצה הפכה להיות סוג של משפחה בשבילי.." בשום מסגרת לא הרגשתי שהבינו אותי כך – שילוב של תמיכה של אנשי מקצוע יחד עם ההבנה של המטופלים האחרים שנמצאים באותה סירה.."
משתתפת אחרת: " לדעת ולראות שיש עוד אנשים שמתמודדים עם אתגרים דומים עורר בי הרגשה של שותפות ופרופורציות לגבי הקשיים שלי . הפעילויות עם הילדים הרגישו ממש סוג של פינוק, מתנה, דברים שלא הייתי יוזמת ועושה לבד".
יוני בוגט, פסיכולוג קליני, מנכ"ל מכון סאמיט: קבוצת הורים משתקמים הוא פרויקט ייחודי של מכון סאמיט שזיהה ונענה לצורך של אותם משתקמים וילדים לקבל עזרה והדרכה בהורות שלהם.
המפגש הקבוצתי עם עוד הורים מתמודדים, מוציא את ההורה מהבדידות שבהתמודדות עם ההורות והבעיה הנפשית גם יחד, ומייצר מרחב שבו אפשר לדבר בפתיחות וללא חשש על הקשיים. נוצרת תחושה של שותפות, תמיכה הדדית והעצמה. אמהות ואבות המתמודדים עם בעיות נפשיות ורוצים לשפר את הקשרים שלהם עם ילדיהם, מוזמנים לפנות אלינו.
נטע סיבוני,עו"ס, מנהלת הדיור המוגן במכון סאמיט – מרתק לראות את התהליך המשמעותי שהמשתתפים עברו בהתגבשות של קבוצת תמיכה והשתייכות. במפגשים הראשונים עלו חששות מצד חברי הקבוצה שהצוות והמשתתפים האחרים יבקרו וישפטו את ההורות שלהם, אולם, עם הזמן, תחושת האמון גברה והקבוצה הפכה להיות מרחב בטוח להעלאת סוגיות הוריות הן נורמטיביות והן ייחודיות לאוכלוסיה עצמה. הפעילויות המשותפות להורים ולילדים מהוות זמן של הפוגה מטרדות היומיום ובאופן מרגש תרמו ליצירת קשרים בין המשתתפים, גם מחוץ למסגרת הפעילויות שמכון סאמיט מפעיל.
להצטרפות לפרויקט הורים מתמודדים עם מחלות נפשיות מוזמנים להתקשר למספר: 02-6737221 שלוחה 1
יש מי שילווה
צילום: shutterstock
מומלצים