שתף קטע נבחר

 

האם המידע שאנחנו שומרים בענן בטוח?

מידע שנעלם או נמחק מן הדיסק הקשיח יכול לגרום ללא מעט עצבים ולכאבי ראש, אבל יש דרכים לשחזר. שי גלעזר, סמנכ"ל טכנולוגיות שמירת מידע בקומפיומדיה, הסביר באולפן ynet מה ניתן וכדאי לעשות

האם אפשר לשחזר כל מידע שנמחק מהמחשב? שי גלעזר, סמנכ"ל טכנולוגיות שמירת מידע בקומפיומדיה, טוען שאפשר לשחזר כל דבר בתנאי שיש לך גיבוי. "אחריות המשתמש היא קודם כל לעשות גיבוי", טוען גלעזר. "לא לחכות למחר, לעשות את זה היום. בסופו של דבר האחריות היא עלינו כמשתמשים. ככל שנקדים ונעשה זאת כך נוכל לשחזר את המידע".

 

צלמים: יוגב אטיאס אבי חי

צלמים: יוגב אטיאס אבי חי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היכן לשמור את המידע המגובה? "אסור להמציא גלגלים", מסביר גלעזר. "לא להתפתות לקנות מכשור מיוחד שלא נדע איך להשתמש בו. אפשר לקנות שרת ביתי אם יש בזה הבנה מוקדמת כלשהי אבל לקרוא למישהו נוסף אחר כך רק כדי שיסביר זה מיותר". היום אנו נוטים לשמור המון מידע בגוגל, אבל אל תהיו בטוחים שזה מקום בטוח. "סביר להניח שגוגל זה גיבוי טוב", טוען גלעזר. "מצד שני לחיצה על כפתור לא נכון ומייל חשוב שיש בג'ימייל נעלם. מבחינת גוגל אתה עשית את המחיקה. התשובה היא להתכונן מבעוד מועד. לדוגמא דברים חשובים בג'ימייל, למה לא לשלוח למייל נוסף חסין מפני טעויות? אם רוצים להיות מאוד מתוחכמים, לסנכרן את הג'ימייל למחשב ולגבות בתוכנות כמו וים, שהיא פשוטה וכל אחד יכול להפעיל". 


אז איך בכל זאת משחזרים מידע שנמחק? אפשר לפנות במקרים מסוימים לספק הענן ולבקש ממנו גיבוי. אפשר ללכת למחשב פיזית, לשלוח למומחה או מעבדה אבל זה יעלה כסף רב וגם בסופו של דבר יכול מאוד להיות שלא יוכלו לשחזר לנו את כל המידע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים