לא רוצים לשרת בצוללות: 'אין גישה לפייסבוק'
בעידן שבו צעירים משנים עבודה בתדירות גבוהה ודורשים כל הזמן תנאים טובים יותר, מתקשה הצי הבריטי לגייס אליו אנשים שיסכימו להתנתק מהרשת
אם היו מציעים לכם לשרת את המולדת בתנאי שתנותקו מכל גישה לרשתות החברתיות, הייתם מסכימים? הצי המלכותי הבריטי, כך דיווח אתמול (יום א') העיתון הבריטי "דיילי מייל", מתקשה לגייס חיילים חדשים לשורותיו משום שצעירי הממלכה לא מוכנים לחיות בבידוד מוחלט במעמקי הים - אם הם משרתים בצוללת - ללא חיבור לפייסבוק.
עוד סיפורים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
במחקר שערכה חברת ייעוץ עבור הצי הבריטי, עלה כי הניתוק מהאינטרנט, מהפייסבוק ומהטוויטר מהווה מכשול משמעותי בפני גיוס של צעירים לחיל הים.
חברת הייעוץ טוענת כי הצעירים של היום מצפים יותר מהמעסיקים שלהם, משנים מקומות עבודה בתדירות גבוהה וכל הזמן מחפשים אחר תנאי עבודה טובים יותר. מסיבה זאת, נטען, הגיוס לצי המלכותי צולע במקביל למגמה של עזיבה של חיילים, מלחים וטייסים את החיל (1,740 ב-12 החודשים האחרונים). כל זאת בשעה שמשרד ההגנה הבריטי השקיע מיליוני ליש"ט בקמפיין תקשורתי לעידוד הגיוס לצי המלכותי.
בשנה שעברה השיקה בריטניה את צוללת התקיפה "ארטפול", שעלתה יותר ממיליארד ליש"ט (קרוב ל-6 מיליארד שקל), ואמורה - ביחד עם אחיותיה לסדרת הצוללות הזו - להוביל את הצי המלכותי בעשורים הקרובים.
הצוללת מונעת בכוח דלק גרעיני, אורכה 97 מטרים ומשקלה 7,400 טונות. היא נושאת טילי טורפדו נגד צוללות, אך גם טילי שיוט מסוג טומהוק. הדבר מסמל את השינוי שחל מעידן המלחמה הקרה - מהתמקדות בלחימה נגד צוללות לסיוע ימי לפעולות משולבות. בעיתון הבריטי "דיילי מייל" נטען כי לטומהוקים דיוק מדהים - הם יפגעו עד מטרים ספורים מהמטרה, גם אם ישוגרו מהמרחק המקסימלי של 2,000 ק"מ.
"ארטפול" נכנסה השנה לפעילות מבצעית וארבע הצוללות הנוספות בסדרה - אודשיוס, אנסון, אגממנון ואייאקס - עדיין בשלבי פיתוח.
העובדה שהצעירים הבריטים לא ששים להתגייס לצי המלכותי איננה מפתיעה. חיילים שמשרתים בצוללות מבלים קרוב ל-90 ימים בשנה במעמקי הים.