שתף קטע נבחר
 

שובו של הג'ין: 7 המלצות

הוא התחיל כמשקה של חיילים אנגלים, הפך לאלטרנטיבה לא רעה לברנדי ולקוניאק הצרפתים והיום הוא חוזר לתודעה, ובגדול. המשקה המתובל הפך בשנים האחרונות ללהיט באירופה, ומשמש מלווה מצוין לטאפאס הספרדי ואפילו לבירה קרירה. עכשיו הוא מצליח גם להשתלט על החיך הישראלי. ליבי שפרלינג עם 7 המלצות לסוגי ג'ין שונים

המשקה המתובל שזורם ברחבי אירופה בשנים האחרונות וכובש אפילו מדינות שטופות שמש בסערה, נולד בכלל בהולנד בשם Jenever וכבר במאה ה-16 נקלט בשפה האנגלית בשם ג'ין. 

 

השיוט הנעים של הג'ין מהולנד לאנגליה, התרחש בעיקר הודות למעורבות האנגלית במאבק ההולנדי נגד הכיבוש הספרדי. כמו תמיד בעולם הישן, היו אלה החיילים שהביאו עימם סודות אלכוהוליים שמורים היטב בפלאסק חזרה הביתה.

 

במאה ה-17 הוא כבר הפך לאחד המשקאות הנפוצים באנגליה, יופי של אלטרנטיבה לברנדי ולקוניאק שהגיעו מצרפת, יריבתם המושבעת דאז של האנגלים. מאז הוקמו בלונדון אין ספור מזקקות ג'ין, הוותיקות שבהן שורדות עד היום וממשיכות לזקק.

 (צילום: גל בן זאב) (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)
 

בשנים האחרונות הג'ין הפך ללהיט ויראלי ברחבי אירופה והוא לוהט במיוחד בספרד, שם מצאו אותו המקומיים הולם את מצעד הטפאס שמונח על שולחנם לעת ערב ואפילו מלווה נהדר לצד בירה צוננת, בלי להפוך את הראש. התבלינים שבו משתדכים נהדר לבשרים יבשים מלוחים, לדגים קטנים פריכים ולשלל פירות ים במחבת שחורה רוחשת חריפות.

  

הג'ין הוא למעשה תזקיק דגנים (מי אמר וודקה) בתוספת עשבי תבלין, זרעים וצמחים שמעניקים לו את הארומה הכה אופיינית לו. המוכר שבהם הוא הערער (Juniper), אלא שלכל מזקקה מתכון סודי משלה וכך נהוג למצוא בג'ין גם זרעי כוסברה, את צמח האנג'ליקה, קליפות תפוזים, ליים או לימון מתוק ועוד.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחרונה נחתו בישראל כמה ג'ינים מיוחדים, שמסמנים מגמה לפיה גם בישראל צריכת הג'ין עולה בהדרגה ונראה כי הוודקה מפנה את מקומה למשקה מעט מעודן יותר, מתוחכם למרות תדמיתו העממית ובעל רבדים ועומק. התבלון שבו הופך אותו ליופי של מלווה לאוכל אסייתי ולדגים טריים.

 (צילום: גל בן זאב) (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)
 

גרינל'ס פירות יער

לפני כמה שנים נחת בישראל הג'ין הבסיסי של מזקקת גרינל'ס, שהוא נקי ורענן ונמכר במחיר מצויין. עכשיו מגיעה מהדורת הקיץ של הג'ין הבסיסי ההוא, לאחר שבדוד הזיקוק הושרו חוץ מהתבלינים הרגילים גם פירות אדומים, שהם למעשה הכלאה בין פטל לאוכמניות, למשך כמה ימים. התוצאה עדינה ומרעננת. ולמרות היותו משקה שקוף, הוא עשיר בטעמי דובדבנים עד לסיומת מרציפן רכה. מעולה בקוקטיילים, נעים גם לבד. 115 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

גרינל'ס סלו ג'ין

הסלו ג'ין הוא נציגה של קטגוריה שצומחת באנגליה, כזו שעושה כבוד לעבר וחוזרת למקורות, עת נהגו הכפריים להשרות שזיפי בר קטנים (Sloe) שנקטפו מיד אחרי השלג הראשון והושרו בצנצנות זכוכית מלאות בג'ין, כדי לשמר אותם וגם ליצור על הדרך משקה אלכוהולי ביתי שיחמם.

 

שימו לב שלאחר ההשרייה מוסיפים למשקה סוכר, וכך צונחים אחוזי האלכוהול אל תחום ה-26 אחוזים, מה שהופך אותו מתוק וחנפני, בעל צבע רובי עמוק ויופי של בסיס לקוקטיילים במסיבות רווקות או אפילו בסלון של הדודה בלומה. אם שותים אותו נקי - פלחי ליים טריים ולואיזה על הרבה קרח, שוברים את המתיקות. 89 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

ג'ין בולדוג

קבוצת קמפרי הגדולה החליטה שגם היא רוצה ג'ין "גבוה", כזה שעוד ידובר בו. בשנת 2007 היא השיקה את ג'ין בולדוג בארה"ב, כעבור שנתיים הוא הושק באנגליה ומאז הכל היסטוריה.

 

המתכון הייחודי שלו כולל שימוש בפרג, פרי עין הדרקון הסיני (פרי מתוק, אקזוטי ובשרני מאוד, קרוב משפחה של הליצ'י), עלי לוטוס, לוונדר, שקדים ועוד. הוא מזוקק 4 פעמים, והתוצאה חלקה ורבת טעם ורבדים. הפתיע אותנו במיוחד הדיסוננס בין הבקבוק, שנראה כאילו יצא ממסיבת סאדו אל מול המשקה עצמו, שהתגלה כאלגנטי ומרשים. 129 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופיר אוריינטל ספייסד ג'ין

הבקבוק היפהפה שעליו פילונים מרחפים, סרט משי אדום שזור חוטי זהב וחתימת פקק שעם זרק אותנו מיד למזרח. וזה בדיוק המסע שרוצים להעביר אותנו, כי הג'ין הזה אמנם מזוקק באנגליה אבל כולו מחווה לדרך התבלינים ההיסטורית ולאלו שהביאו עימם סוחרים מהמזרח ללונדון.

 

תמצאו בו קולקציה של פלפלים חריפים מאינדונזיה והודו, זרעי כוסברה ממרוקו וגם קליפות אשכולית, כמון והל. הוא עסיסי, מתובלן מאוד, נוטף תבלינים חמים ומוביל לסיומת פיקנטית של פלפל שחור. נהנינו לערבב אותו עם אפרול ופלחי תפוז, וגם לשדך אותו לבלאדי מרי מזרחי לוהט בשבת בבוקר. 180 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בומביי ספייר איסט

את המותג הוותיק אין צורך להציג. אל תערובת התבלינים שכוללת ערער, קליפות לימון, שורש אירוס, זרעי כוסברה ורבים אחרים, נוספו במהדורה החדשה למון גראס מתאילנד ופלפל שחור מוויאטנם. גם כאן הזיקוק נעשה בשיטה מסורתית של אידוי האלכוהול ושילוב האדים עם התבלינים. רענן, לימוני ומלא קסם. 179 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

גורדון מלפפון קריספי

אחד המותגים הכי וותיקים ומסורתיים (גם פה בארץ) מצא דרך לרענן את השורות. בשנת 2013 הם השיקו ג'ינים חדשים שזרקו לתוכם תוספות מפתיעות; לצד ג'ין שהתקשט בטעמי סמבוק שחור וסלו ג'ין מוצלח, בלט ג'ין המלפפונים הזה. בג'ין הרגיל הושרו מלפפונים על קליפתם, ואלה העניקו לו טעם קריר ורענן עם סיומת יבשה ופריכה ממש. תענוג. 128 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

ברוקר'ס

הוא בא לעולם רק בשנת 1998, אבל מרגיש כאילו היה פה תמיד. אחד משני האחים שייסדו את המותג עבד במשך שנים באחת המזקקות הגדולות עד שהחליט שהוא יכול לבד, והתוצאה -מרשימה. הוא מזוקק מאלכוהול נייטרלי, מבוסס חיטה ועובר ארבעה זיקוקים. לאחר השריית התבלינים בו, הוא עובר זיקוק חמישי. האף שלו נקי מאוד, רענן ולימוני. הפה מתמלא פירות הדר (זכר לקליפות לימון ותפוז), והוא עגול, כמעט שמנוני ואז גם מפולפל. ג'ין פיקנטי שלא דומה לכלום במרקם עשיר ונהדר. 130 שקלים.

 (צילום: אסף לוי) (צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)
 

לטעום את כולם

הג'ינים האלה ורבים נוספים (מעל 30 סוגים, רובם בלעדיים למקום ומגיעים בייבוא אישי מאנגליה ומחוזות אחרים), נמזגים לכוסות בהיכל הג'ין התל אביבי סרווסרייה.

 (צילום: גל בן זאב) (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)

אחרי שנשבו בקסמם של מקומות דומים במדריד, כאלה שמגישים אוכל גדול בצלחות קטנות לצד נהרות ג'ין, פתחו אושיות האלכוהול טל חוטינר ויוסי בוזנח מקום ברוח ספרדית. שף עינב אזגורי מפליא להוציא מנות קטנות עם מליחות של ים וצריבה של שמש צהריים (אל תוותרו על הפולפו), ובימי שני יש גם חגיגת פאיות. בשבת מוגש במקום בראנץ' של שיכורים, והשמחה רבה. בן יהודה 48. תל אביב.

 (צילום: גל בן זאב) (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל בן זאב
המרענן הרשמי של השנה. קוקטייל ג'ין
צילום: גל בן זאב
מומלצים