נרגעים: הושג הסכם בין צפון לדרום קוריאה
לאחר שבועות של מתיחות וירי בגבול, צפון קוריאה הסכימה להביע צער על פציעתם של חיילים דרום קוריאנים, וסיאול תפסיק את התעמולה נגד שכנתה
לאחר כמעט שלושה ימים של דיונים, צפון ודרום קוריאה הגיעו הלילה (יום ג') להסכמות בנוגע להפגת המתיחות בין המדינות על רקע חילופי ירי ארטילרי שנרשמו בתקופה האחרונה. במסגרת ההבנות, צפון קוריאה הביעה בצעד נדיר חרטה על פציעתם של חיילים דרום קוריאנים, ושכנתה מדרום מצדה התחייבה להפסיק שידורי תעמולה נגד המשטר בפיונגיאנג.
עוד חדשות בעולם :
פערי שכר בבריטניה: נשים עובדות 'חינם' שעתיים ביום
חשש ממשבר: "ידענו שהירידות יגיעו, אבל הן הגיעו בזעם" עדויות: דאעש השתמש בנשק כימי גם בסוריה
ההידרדרות האחרונה ביחסי שתי המדינות החלה מוקדם יותר החודש, כשמוקשים שהתפוצצו בשטח המפורז שבין המדינות הביאו לפציעתם של שני חיילים דרום קוריאנים. בתגובה לכך, ימים ספורים לאחר מכן, דרום קוריאה החלה להשמיע ברמקולים לאורך הגבול שידורי תעמולה נגד פיונגיאנג, טקטיקה שהופסקה על ידי שני הצדדים ב-2004. ההידרדרות הגיעה לשיאה ביום חמישי שעבר כשצפון קוריאה שיגרה ארבע רקטות לשטח הדרום, לדברי סיאול, שהשיבה במטח של ירי ארטילרי. צפון קוריאה הכריזה כי על הדרום להפסיק את שידורי התעמולה עד לצהרי יום שבת, ולא - תפתח במהלך צבאי.
מרתון השיחות בין הצדדים החל ביום שבת, זמן קצר לאחר פקיעת הדד-ליין שהציבה פיונגיאנג בפני דרום קוריאה. בצפון קוריאה הכחישו בעבר כל מעורבות למיקום מוקשים בגבול, שכאמור הביאו למתיחות האחרונה, ובהודעה הרשמית על ההסכם הצליחה פיונגיאנג להימנע מנטילת אחריות על התקרית ורק "הביעה צער על פציעת החיילים".
כמו כן, שני הצדדים הסכימו שיפעלו לאיחוד משפחות שהופרדו במלחמת קוריאה. עוד נמסר בהודעה משותפת כי שתי המדינות צפויות לקיים שיחות המשך בנושאים שונים כדי להדק את הקשר.
קים קוואן-ג'ין, היועץ לביטחון לאומי של נשיאת דרום קוריאה פארק ג'ן-הייאה, אמר לכלי תקשורת מקומיים כי "ההתנצלות של צפון קוריאה על תקרית המוקשים הפרובוקטיבית, ההבטחה למנוע מקרים דומים בעתיד והרגעת המתיחות הן רבות משמעות".
ארצות הברית והאו"ם בירכו על ההסכם שהושג בין הצדדים. "אנו נשפוט את צפון קוריאה לפי מעשיה", אמר דובר מחלקת המדינה האמריקנית, ג'ון קירבי. "אנחנו מברכים על ההסכם ומלאים תקווה שהדבר יפחית את המתיחות בחצי האי. אלו היו ימים מאוד מתוחים".
סיאול ופיונגיאנג שרויות ביחסים מתוחים מאז מלחמת קוריאה בין השנים 1953-1950, שהסתיימה בהפסקת אש בלבד, ומאז במשך השנים נשמעו קריאות לתיקון היחסים.