פערי שכר בבריטניה: נשים עובדות 'חינם' שעתיים ביום
מחקר חדש בממלכה גורס כי כשמשווים את השכר הממוצע בקרב מנהלים ומנהלות - נשים למעשה עובדות שעה ו-40 דקות ביום 'ללא שכר', שמצטברים לכדי כמעט חודשיים בשנה. "מעסיקים מעדיפים להתעלם מאשר להתמודד"
"עובדות ללא שכר חודשיים בשנה". נשים בדרגות ניהול בבריטניה עובדות בחינם כמעט שעתיים מדי יום, כך עולה ממחקר חדש שפורסם הלילה (יום ג') בממלכה. על פי המכון לניהול מוסמך בבריטניה (CMI), כאשר משווים את שכרן של מנהלות לאלו של עמיתיהן הגברים, נשים מרוויחות 22% פחות – כלומר, בהשוואה, הן לא מקבלות שכר עבור שעה ו-40 דקות מדי יום עבודה – שביחד מסתכמים לכדי 57 ימי עבודה בשנה.
בחודש יולי האחרון הבטיח ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, שישם סוף ל"סקנדל" שהוא פערי השכר בין נשים לגברים בתוך דור אחד. כמו כן הוא הכריז כי על כל החברות במדינה שבהן עובדים יותר מ-250 בני אדם לפרסם נתונים על הפרשי השכר הממוצעים בין נשים לגברים.
שוויון בשכר
רוצים שוויון לנשים? תתחילו בהיי-טק
רות פולצ'ק
למרות העלייה המתמדת בשיעור הנשים בשוק העבודה, מספרן בעולם ההיי-טק נשאר יציב - ועומד רק על כשליש מהעובדים. בין אם הסיבה היא חברתית או חינוכית, חשוב לסגור את הפער אשר מציב נשים בעמדת נחיתות בשוק ומנציח את פערי השכר בו. רות פולצ'ק מציעה כמה פתרונות למצב
פער השכר בין המינים בקרב אנשי מקצוע בבריטניה עומד כעת על יותר מ-8,500 פאונד (51.5 אלף שקלים) בשנה. מדובר בירידה קלה מהנתון בשנה שעברה שעמד על קצת יותר מ-9,000 פאונד (54.4 אלף שקלים), כך על פי הסקר של ה-CMI.
"דור שלם עשה דרכו מסוף התיכון ועד לפרישה מאז שנכנסה לתוקפה החקיקה הראשונה בנוגע לשוויון בשכר בשנת 1970", אמר אחד ממחברי הדו"ח. "אך פערי השכר עדיין קיימים. מעסיקים רבים עדיין מעדיפים לא לדעת בדיוק עד כמה המצב חמור בארגון שלהם מאשר להתמודד עם הנתונים ולעשות משהו לגביהם".
על פי המחקר, בעוד נשים מהוות 67% מכוח העבודה בתפקידים בסיסיים והתחלתיים, רק 43% בקרב דרגים גבוהים יותר הן נשים, והנתון אף צונח ל-29% בקרב המנהלים הבכירים.
על פי נתוני האיחוד האירופי, פערי השכר באיחוד נעים בין פחות מ-10% בסלובניה, מלטה, פולין, איטליה, קרואטיה, לוקסמבורג ורומניה, ליותר מ-20% בגרמניה, צ'כיה ואוסטריה, ואף כמעט 30% באסטוניה.
הזמן עובר, פערי השכר נשארים
צילום: shutterstock
מומלצים