מחבקים אחים לילדים בעלי צרכים מיוחדים
בשומרון קיימו יום מיוחד לאחים לילדים בעלי צרכים מיוחדים. יוזמה שהחלה משתי אימהות צמחה לתופעה. אימהות לבעלי צרכים מיוחדים: "צורך שלא זוהה קודם". ראש המועצה האזורית שומרון: "הילדים הללו למעשה עברו מתחת לרדאר של כל הגורמים הרלוונטיים"
בישראל כ 1,650,000 בעלי מוגבלויות. רבים מודעים לקשיים שלהם ובעיקר של הילדים. אין סוף עמותות קמו כדי לטפל בהם ובצרכיהם וטוב שכך. אולם איכשהו אוכלוסיית האחים לאותם ילדים עברו מתחת לרדאר של כל הרשויות הרלוונטיות במדינה. אחים לילדים בעלי צרכים מיוחדים, בדרך כלל גדלים בצילם ונאלצים להתמודד עם קושי לא פשוט. ועם תשומת לב רבה שמושקעת באח הנפגע הרבה פעמים למרות הרצון הטוב, על חשבונם.
אגף רווחה ומחלקת החסד במועצה האזורית שומרון החליטו לעשות מעשה, וחברו יחד כדי להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי. כצעד ראשון הם קיימו אתמול (ג') יום שהוקדש כולו לאחים "הזמנו את הילדים האלו פשוט להתפנק" מסבירה ענת צפריר מנהלת מחלקת החסד. "לתת להם יום אחד שבו אנחנו אומרים להם אתם גיבורים".
"הילדים הללו למעשה עברו מתחת לרדאר של כל הגורמים הרלוונטיים", מסביר ראש מועצת שומרון יוסי דגן התומך במהלך. "אנחנו כמועצה ראינו חשיבות בחיזוק המשפחות הללו, בכדי להעביר להן את המסר החשוב: אתם לא לבד. מהיכרותי עם הנושא, אכן האחים לילדים בעלי צרכים מיוחדים נדחקים הרבה פעמים הצידה במערך המשפחתי, הם צריכים לגלות הרבה סבלנות כלפי אח שזקוק להרבה תשומת לב של ההורים , וכאן ניתנה ההזדמנות לכולם להגיד להם תודה".
במסגרת היום הילדים נהנו מהופעות, סדנאות איפור ובישול, מתנפחים, הפתעות ואף זכו להפגש עם ח"כ נורית קורן, חברה בוועדת הרווחה של הכנסת. ח"כ קורן אמרה: "זוהי אוכלוסייה חשובה מאין כמוה, אשר מסייעת להורים בטיפול בילדים המוגבלות ולא פעם לא מקבלת את מלוא תשומת הלב. אני מקווה שרשויות נוספות ירימו את הכפפה ויקיימו פעילויות דומות למשפחות ולאחים יחדיו".
היוזמה צמחה למעשה משתי נשים מהישוב ברוכין: רונית שבטל ואביטל דופט, שזיהו את הצורך ופנו עם הרעיון לחיה שכנר מנהלת אגף הרווחה שחיבקה אותו בשתי ידיים והוציאה אותו לפועל יחד עם לשכת ראש המועצה ומחלקת החסד.
בין הצוות המנהל של הפרוייקט גם יעל ווימן, אמא לילד בעל צרכים מיוחדים שאומרת: "כאמא לילד בעל צרכים מיוחדים אני יכולה להגיד, שכל המשפחה מתמודדת עם האתגר. ההורים עם הפרנסה, עם הבירוקרטיה והצרכים הרפואיים. הילדים עם ההורים ועם החברה. שלא תמיד מפרגנת. לפעמים הילד מושך תשומת לב שלילית, דבר שמשליך גם על האחים שלו. לכן מתבקש לעשות הפוגה עבורם. להפוך אותם לגיבורים ליום אחד ולהוקיר אותם על ההתמודדות שלהם. לתת להם להפגש עם משפחות שדומות להם, משפחות שחיות באותו סרט ומדברות באותה שפה. החלום שלי הוא להרחיב את הפעילות הזו עבור האחים לילדים בעלי צרכים מיוחדים. הגיע הזמן שמדינת ישראל תכיר בהם כאוכלוסייה שזקוקה להתייחסות מיוחדת, ואני מעריכה ומוקירה את מועצת שומרון על כך שהיא עשתה את הצעד הראשון בכיוון".
במועצה האזורית שומרון הקימו גם קבוצת תמיכה לאחים לילדים בעלי צרכים מיוחדים. בקבוצת האחיות שפעלה לפני כשנתיים הייתה גם נערה חולת סרטן שקיבלה תרומת מח עצם מאחיה המאובחן על הרצף האוטיסטי, ונפטרה השבוע מהמחלה. המועצה תמשיך לפעול למען משפחות הילדים בעלי הצרכים המיוחדים ותסיע להם בכל מה שניתן.