שתף קטע נבחר
 

קונים דירה? מאגרי מידע שלא כדאי לפספס

לא חייבים לשלם למומחים כדי לקבל מידע על הנכס שאתם רוצים לקנות - אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם ברשת. הנה כמה אתרים שיכולים לספק מידע על אנטנות סלולריות בקרבת הדירה, תצלומי אוויר של השכונה, תוכניות החלות על הקרקע ואפילו מידע על הדעות הפוליטיות של השכנים. מדריך

מאגרי המידע ברשת האינטרנט הפכו אותה למכרה זהב עבור מי שרוצה לרכוש נכס נדל"ן. לרוב בודקים בכמה עלו מחירי הדיור וכמה דירות נמכרו, אבל מה לגבי נתונים על סביבת הנכס, רמת האוכלוסייה בשכונה, רמות זיהום האוויר ואפילו הדעות הפוליטיות של השכנים? כיום ניתן לבדוק נתונים רבים ברשת - בטרם המעבר לדירה החדשה. לפניכם 5 מאגרי מידע שכדאי לבקר לפני הרכישה.

 

עוד על מאגרי מידע לקניית דירה בערוץ הנדל"ן :

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

מערכת GIS

מערכת מודרנית שהותקנה בעמודי הבית של הרשויות המקומיות. המערכת מציגה למעלה מ- 100 שכבות מידע אשר נצברו עם השנים, והיא מהווה "חלון" למסד הנתונים העירוני. המערכת כוללת חישובי שטחים, פרופילים של קרקעות ומבנים והשוואת תצלומי אוויר לאורך שנות בנייתה של העיר; כמו גם חיפושים מורכבים יותר.

 

למשל - מפת רעש שתראה לכם לכמה דציבלים תהיו חשופים אם תרכשו דירה בכניסה עורפית על רחוב דיזנגוף בתל-אביב או מול אוניברסיטת תל-אביב ברחוב חיים לבנון; או לחילופין, באילו אזורים מתירה עיריית תל-אביב למוקדי הבילוי לפעול רק עד 01:00 לפנות בוקר ובאילו אזורים הם פתוחים ומרעישים כל הלילה.

 

המערכת העירונית אף מראה במפות שלה מיקום של בתי ספר, תחנות כיבוי אש, משטרה ועוד. היא גם מתייחסת למצב הקרקע - הייעודים השונים ואזורים לשימור. למשל, האם הקרקע עליה נמצא הנכס מיועדת להפקעה בעתיד? אם כן - ממש לא כדאי לרכוש אותו; ומנגד אולי ניתן לרכוש אותו במחיר מציאה.

 

אתר המשרד להגנת הסביבה

האתר של המשרד להגנת הסביבה השתכלל עם השנים ויצר מגוון מפות אינטראקטיביות מהן ניתן לדלות מידע לגבי אזור מסוים. לרשות הציבור מאגרי מידע בהם ניתן לאתר את מיקומם המדויק של אנטנות סלולריות קיימות ואנטנות בהקמה; ואף למדוד את המרחק שלהן מרחוב מסוים.

 

האתר מראה גם מתי ניתן היתר ההפעלה של האנטנה ומתי מנתרים את פליטת הקרינה שלה. כמו כן, מציע האתר סקרי רעש, מידע על מתקני חשמל נוספים באזור, פליטת גז ראדון גבוהה, פליטת מזהמים מכבישים, רשויות המבצעות הפרדת פסולת ומחזור, אזורי סכנה לזיהום מים ממקורות שונים ועוד.

בחלק מהאתרים תוכלו לבדוק אם יש אנטנות סלולריות בקרבת הדירה (צילום: מיכאל קרמר ) (צילום: מיכאל קרמר )
בחלק מהאתרים תוכלו לבדוק אם יש אנטנות סלולריות בקרבת הדירה(צילום: מיכאל קרמר )

 

אתר מינהל התכנון

"הארכיון המאובק" של אגף ההנדסה ברשות המקומית אינו מספק תמיד את כל המידע הרלוונטי על נכס פוטנציאלי, ובמקרים מסוימים העירייה אינה ששה להעניק מידע זה. לפיכך, לא תמיד נצליח לגלות איזו תוכנית מתאר אזורית עשויה לשנות את פני הסביבה לחלוטין.

 

האתר של מינהל התכנון מעניק לרוכש הפוטנציאלי נקודת מבט אסטרטגית על האזור שבו נמצא הנכס שהוא מעוניין לקנות. למשל - האם חלה על השטח תוכנית בנייה עתידית שתשנה את פני האזור; האם בעתיד הרחוק התוכנית הזו עשויה להשביח את ערכו של הנכס; ואילו התנגדויות הוגשו נגדה ובאיזה שלב הן נמצאות.

 

כמו כן, ניתן לבדוק תוכניות שהוגשו לאישור מהוועדות המחוזיות לתכנון ובנייה. התוכניות מיועדות לבניית יחידות דיור, כבישים, תשתיות, מבני ציבור ועוד והן בהיקף של אלפי יחידות דיור, לצד תוכניות נקודתיות של יחידות דיור בודדות.

 

גוגל earth

אתר המפות הגלובלי של גוגל, המסתייע בטכנולוגיה המבוססת על צילום באמצעות לוויינים, יכול לצלם עבורכם את הרחוב והבית - כולל תמונה פנורמית של 360 מעלות באיכות גבוהה. הטכנולוגיה מאפשרת לצפות בכתובת מדויקת מכל זווית שהיא, לסובב, להפוך ולראות אותה גם בזמן אמת.

 

כמו כן, תוכלו לדעת האם השדרה שבה רכשתם את הנכס משופעת עצים, האם יש לכם פארק מול הבית, מה מצב עמוסי התנועה באזור, האם יש מספיק מקומות חניה ברחוב ובאילו שעות יש יותר מקומות חניה פנויים.

 

אתר רשות מקרקעי ישראל

אתר זה מציע גישה לתוכנית בניין העיר (תב"ע) של האזור בו נמצא הנכס שאתם חפצים לרכוש. כך ניתן להצליב מידע עם נתונים נוספים שאספתם, בנוגע לתכנון עתידי באזור בו נמצא הנכס. מעבר לכך, תוכלו לאמת בו את זהות בעל הנכס, ההיסטוריה שלו והאם חלילה חלים עליו שיעבודים או עיקולים ועל שם מי רשומה המשתכנתא.

 

מדובר במערכת מיפוי מקוונת שבה ניתן למצוא את מפת שיווק הקרקעות לשנים הרלוונטיות. האתר בנוי על בסיסי מאגרי המידע הרשמיים של ממשלת ישראל, והוא מתעדכן על פי מאגרים אלה.

 

למעשה, אם בעבר הייתם צריכים לשלם "כסף טוב" לעורך דין שיבצע שלל בדיקות משפטיות ויתרוצץ בין משרדי רישום מקרקעין, כיום באתר נראה שתוכלו לבצע את מרבית הבדיקות בעצמכם.

 

המרכז למיפוי ישראל (מפ"י)

אתר זה שייך למרכז המיפוי הישראלי וכולל את מערכות המידע הגיאוגרפי של ישראל. המיפוי כולל בתוכו, בין השאר, רישומי מקרקעין של קרקעות ונכסים, עדכונים של גושים וחלקות ביישובים השונים, מפות טופוגרפיות ואתר המפות הממשלתי (העובד בשיתוף עם הטכנולוגיה של גוגל). סוכנות המיפוי אף מסייעת באמצעות האתר לרשויות המקומיות לפתח את מערכות המידע הגיאוגרפי שלהן.

 

באמצעות אתר זה, ניתן להצליב מידע מול מאגרי מידע נוספים מבחינת איתור גוש וחלקה של נכס; לצפות בכתובת ספציפית במפה; לבצע רישום בטאבו; ועוד. עוד כולל האתר שכבות מידע רבות שנאספו עם הזמן, בעיקר מתחום המדידות. כמו כן, הוא מאפשר איתור גוש וחלקה לפי כתובת; או איתור הכתובת באמצעות גוש וחלקה, בשילוב המיקום שלה על המפה. בזכות אפשרות זו ניתן לבדוק מספר שכבות של מידע על נכס ספציפי בפריים אחד.

 

המשקיעים נוהרים וקונים דירות - מוזמנים לצפות בכתבה: 

צילום: ירון שרון, אסף קמר

צילום: ירון שרון, אסף קמר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הכותבת היא מנכ"לית המטבחון פרסום ומומחית במיתוג פרויקטי נדל"ן למגורים


פורסם לראשונה 25/08/2015 22:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: חן גלילי
חיה נחום
צילום: חן גלילי
מומלצים