שתף קטע נבחר

 

נערים השחיתו ברזי כיבוי כדי לגנוב כרטיסי סים

יותר מ-200 ברזי כיבוי בירושלים שבהם הותקנה מערכת חיישנים חדשה נהרסו. הסיבה: כרטיסי הסים שנמצאים במערכת. 14 נערים נעצרו

 

זוהר ינון, מנכ"ל "הגיחון"

זוהר ינון, מנכ"ל "הגיחון"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בחברת "הגיחון", שאחראית לספק מים לתושבי ירושלים והסביבה, התקשו להאמין למראה עיניהם: יותר מ-200 חיישנים, שהותקנו על ברזי כיבוי אש ברחבי ירושלים במסגרת פרויקט חדש, נפלו קורבן לוונדליזם בזה אחר זה. ההשחתה גרמה לנזקים מצטברים של יותר מחצי מיליון שקלים ולעיכובים רבים באיתור נזילות ברחבי העיר.

 

בתום חקירה של חוקרי תחנת שפט הופסקה נמצא ההסבר להשחתה. שוטרי התחנה עצרו 14 נערים שחשודים בביצוע חלק מהעבירות, במטרה לגנוב את כרטיסי הסים שהותקנו בתוך החיישנים.

 (צילום: חברת הגיחון ) (צילום: חברת הגיחון )
(צילום: חברת הגיחון )

 (צילום: חברת הגיחון ) (צילום: חברת הגיחון )
(צילום: חברת הגיחון )

הכרטיסים של חברת אורנג' הותקנו במערכת החדישה כחלק ממנגנון הדיווח על נזילות לחברת "הגיחון". הנערים, שחלקם הגדול מחזיק בטלפון "כשר" החסום לגלישה ולמסרונים, גילו שבאמצעות כרטיסי הסים הם יכולים לגלוש ללא הגבלה בטלפונים הנידיים שלהם ואף להתקשר לחו"ל. רוב המעורבים הודו במעשיהם, ובית המשפט שחרר אותם בתנאים מגבילים. בקרוב צפויים להיות מוגשים כתבי אישום בעניינם.

 

פקד דותן גרליק, ראש מחלקת חקירות של תחנת שפט, אמר ל-ynet: "מדובר בתופעה בכל אזור ירושלים. המערכת המותקנת מעל הצינורות נותנת התראה בכל פעם שיש נזילות או גניבות מים. בתוך המערכת מורכב סים של חברת אורנג', באמצעותו ניתנת אות לחברה עצמה ברגע שיש תקלה. בעקבות התלונה שהתקבלה ביצענו מספר פעולות על מנת לאתר את החשודים".

 (צילום: חברת הגיחון ) (צילום: חברת הגיחון )
(צילום: חברת הגיחון )
  

"החקירה מורכבת". סגן-ניצב אבי כהן ()
"החקירה מורכבת". סגן-ניצב אבי כהן

במקביל לפעולות אלו הוזעקו השוטרים לקטטה בין נערים בשכונת רמות, שפרצה אחרי ריב על כרטיס סים שנגנב מאחד העמודים. השוטרים ראו את עמוד המים שבור. "הם תקפו אחד את השני", מספר פקד גרליק, "והחוקר מיד הבחין שיש קשר בין הקטטה לתופעה של גניבת הסים. החשוד הודה בחקירה ששבר את העמוד כדי לקחת את הסים".

 

בהמשך קשר עצמו הנער לארבע גניבות. "הוא נתפס עם מקוש ופטיש בתרמיל הגב, והסביר שזה נועד לשבור את הצינורות. הוא הפליל נוספים, וגם אצלם נמצאו כרטיסים שנגנבו מעמודים. גם הם סיפרו על גנבים נוספים".

 

מפקד תחנת שפט, סגן-ניצב אבי כהן, הוסיף כי "החקירה המורכבת ומעצר החשודים הובילו להפסקת אירועים חמורים שגרמו נזק כלכלי ופגיעה בתושבי העיר".

 

הנזק הכלכלי לא מתבטא רק בהרס הציוד החדיש, אלא גם ביכולת של החברה לאבחן נזילות ותקלות. מנכ"ל "הגיחון", זוהר ינון, אומר כי מערכת החיישנים האקוסטיים מותקנת על כ-1,500 עמודים, כ-40% מרחבי רשת המים של החברה בעיר. הוא מספר כי מדובר במערכת שפותחה על ידי חברת "חממה", וזכתה בחודש מרס במקום השני בכנס של חברות הון סיכון שהתקיים בסן פרנסיסקו. "זו למעשה רפואה מונעת. המערכת יודעת לזהות נזילה עוד לפני שהלקוח מתריע עליה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חברת הגיחון
נזק של יותר מחצי מיליון שקלים
צילום: חברת הגיחון
מומלצים