צפו: הצצה למעונות סטודנטים מול הכנרת
3 מעונות חדשים לסטודנטים במכללת כנרת שבצמח הוקמו במתחם המשוחזר של תחנת הרכבת שהובילה לפני קום המדינה לדמשק. הם יכללו 111 יחידות דיור ל-250 סטודנטים. המחירים: 800 שקל בחודש למיטה בחדר זוגי, 1,400 שקל לדירת סטודיו. יצאנו לראות את מגורי הסטודנטים מקרוב
בין 800 ל-1,600 שקל בחודש - זה הסכום שישלמו הסטודנטים במכללת כנרת שבצמח עבור מגורים במעונות החדשים שנחנכו אמש (ג'). מעונות הסטודנטים החדשים מצטרפים למעונות הישנים, כחלק מקמפוס דרום של המכללה שנבנה כשחזור של תחנת הרכבת המיתולוגית בצמח. צפו בכתבה.
מדובר ב-3 מבני מעונות שבנייתם הסתיימה (ועוד אחד בדרך), אם כי יחידות הדיור עצמן עדיין ממתינות לתכונן הסופי. עלות הקמת המבנים עומד על כ-40 מיליון שקל - תקציב שהוקצה למכללה על ידי הות"ת (הוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה) לדיור מוזל לסטודנטים. בסך הכל יכללו המבנים 111 יחידות דיור שיהיו מיועדות ל-250 סטודנטים.
כתבות נוספות על סטודנטים בערוץ הנדל"ן :
- כל סטודנט צריך דירה? ועידת נדל"ן לצעירים
- סטודנטים ביריד דיור: "אין מילים מרוב ייאוש"
- פחות ממיליון ש': לופט להשכרה לסטודנטים
>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
הסטודנטים יכולו לבחור להתגורר בדירות סטודיו ליחיד או בדירות שותפים וישלמו בהתאם. כך, למשל, מיטה בחדר זוגי (כלומר שני סטודנטים בחדר) תעלה לכל סטודנט כ-900 שקל עם מטבח ושירותים משותפים בדירה; מיטת יחיד בדירת שני חדרים (כלומר סטודנט בכל חדר ובסך הכל שני סטודנטים) תעלה 1,200 שקל; דירת סטודיו ליחיד תעלה לסטודנט 1,400 שקל; ודירה לזוג נשוי תעלה לשניהם יחד 1,600 שקל.
ההסכם עם מעונות הסטודנטים הישנים בקיבוץ אשדות יעקב, הממוקמים מספר קילומטרים מהמכללה, צפוי יסתיים בחודש ספטמבר הקרוב, אם כי בשלב זה עדיין מתגוררים שם סטודנטים מהמכללה. אלה שילמו מדי חודש כ-1,030 שקל.
"המעונות הוקמו בקרבה לקמפוס ומרחק של 120 מטר בלבד מפריד בין המיטה לכיתה", אומר סמנכ"ל מכללת כנרת, זיו אופיר. לדבריו, הקמפוס החדש יכלול את המרכז ללימודי ארץ ישראל של המכללה, מכוני המחקר ומרכז מבקרים - שישכנו במתחם הרכבת ההיסטורית של צמח, ששוחזר לאחרונה בשיתוף פעולה עם המועצה לשימור אתרים.
רכבת העמק ותחנת צמח (ממנה הייתה ממשיכה הרכבת לסוריה) הפסיקו לפעול עם קום המדינה. מדובר באתר המורשת הראשון שהושלם, מתוך רשימת האתרים לשימור שהוכרזו על ידי הממשלה. הפרויקט תוכנן על ידי אדריכל גבי שוורץ.