שתף קטע נבחר

 

דורשים תקציבים: הלימודים במגזר יושבתו

במחאה על אי קבלת 6.4 מיליארד שקל בשנה לשיקום התשתיות, הכריז ועד הרשויות של המגזר הערבי על עיצומים ביומיים הראשונים ללימודים: "אי-אפשר להמשיך באפליה". בהמשך מתוכננות הפגנות מול משרדי הממשלה

 

ישיבת ראשי הרשויות במגזר הערבי    (צילום: מוחמד שינאווי)

ישיבת ראשי הרשויות במגזר הערבי    (צילום: מוחמד שינאווי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ועד ראשי הרשויות של המגזר הערבי הכריז היום (ד') שלא יפתח בשבוע הבא את שנת הלימודים החדשה במחאה על חוסר ההיענות של משרדי הממשלה לבקשה להקצות תקציבים ליישובים ערביים-ישראליים. חברי הוועד דורשים 6.4 מיליארד שקל מדי שנה לחמש השנים הקרובות כדי להשקיע לא רק במערכת החינוך, אלא גם בתשתיות הכלליות של המועצות הערביות.

 

עוד בחדשות:

 

בהתכנסות בעיריית סכנין הכריזו חברי הוועד כי הלימודים יושבתו ביומיים הראשונים של השנה. כמו כן, ביום רביעי הבא (היום השלישי לשנת הלימודים) תתקיים הפגנה מול הכנסת ויוצבו אוהלי מחאה מול משרדי הממשלה. "זאת החלטה נכונה ומוצדקת כי אנחנו דורשים את הזכויות שלנו", אמר ל-ynet ראש עיריית טירה, מאמון עבד אל-חי. "בהזדמנות זו אני גם קורא למגזר היהודי להזדהות עם העמדה שלנו".

ישיבת ראשי הרשויות הערביות בסכנין (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
ישיבת ראשי הרשויות הערביות בסכנין(צילום: מוחמד שינאווי)

 (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
(צילום: מוחמד שינאווי)

ג'עפר פרח, מנכ"ל מרכז מוסאוא העוסק בזכויות הערבים בישראל, אמר: "ישנם בתי ספר ללא חשמל שלומדים בהם בקרוואנים, אבל אנו מדברים גם על אלפי בתים ללא חיבור של רשת חשמל וללא היתר, ואין תוכנית לבינוי ולאזורי תעשייה. אי-אפשר להמשיך במצב הזה של אפליה במשך שנים.

 

"הגיע הזמן שהממשלה תקבל החלטה ותתחיל לטפל בבתי ספר, בביוב, באזורי תעשייה ובכבישים. אלו הצרכים של הרשויות המקומיות. אלה 6.4 מיליארד שקל בשנה מתוך תקציב המדינה שהוא 380 מיליארד. זה כל מה שהאוכלוסייה הערבית מבקשת".

 

בישראל לומדים יותר, אבל מבינים פחות    (צילום: אבי חי ואורי דוידוביץ)

בישראל לומדים יותר, אבל מבינים פחות    (צילום: אבי חי ואורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ראש העיר טירה אל-חי הוסיף: "אנחנו מפעילים תהליך עמוק וארוך של מאבק שאני חושב שהוא יימשך זמן רב ויכלול גם הפגנות ודרישות מול הממשלה. המדינה אחראית על המגזר הערבי. אנחנו חלק ממנה. חייבים לתת לנו את כל התקציבים כדי להתנהל באופן נורמלי עד השגת המטרה. הגיע הזמן שערביי ישראל ירגישו כמו שאר אזרחי המדינה".

 

ראש העיר סכנין מאזן גנאים הוסיף: "לצערי כל הפגישות שהיו, אם זה במשרד ראש הממשלה או עם שר האוצר והשרה גילה גמליאל, הסתיימו אבל ללא תוצאות. לא היה מנוס אלא לכנס את 65 ראשי הרשויות ולקבל החלטה שבאחד בספטמבר לא ייפתחו בתי הספר. השביתה היא עד הודעה חדשה. כולם מכירים את ההזנחה שממנה סובלת החברה הערבית בתוך מדינת ישראל. אנחנו לוקחים בחשבון להקים אוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה ואם יידרש מאיתנו למסור את המפתחות למשרד הפנים לא נהסס לשנייה. בסופו של דבר אנחנו אלו שמתמודדים מול האזרחים. עם כל הכבוד להם א מכירים לא את שר החינוך, לא שר הפנים ולא את האוצר. אומרים ש-50 אחוז מהחברה הערבית ענייה, מדברים על אבטלה ועל סחר באמצעי לחימה, על אלימות ועל תוכניות מתאר. בכל הדברים הללו ראשי הרשויות מטפלים. ממשלת ישראל לצערי לא עשתה עד היום כלום למען החברה הערבית ולא השאירה לנו ברירה לקחת את ההחלטה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוחמד שינאווי
ראשי הרשויות. מאיימים בשביתה
צילום: מוחמד שינאווי
מומלצים