אובמה, תן לישראל מפצחי בונקרים
דניס רוס, שהיה יועצו של הנשיא אובמה, וגנרל דיוויד פטראוס, ראש ה-CIA בעבר, כותבים במאמר משותף כי הסכם הגרעין הוא עובדה מוגמרת. עם זאת, הם ממליצים לשים דגש על הרתעה ולספק לישראל את הפצצות היחידות שיכולות לפגוע בכורים תת-קרקעיים
ארצות הברית צריכה לספק לישראל פצצות "מפצחות בונקרים" של כ-14 טון, הפצצה היחידה שאינה גרעינית שיכולה לחדור לכור התת-קרקעי בפורדו ולכורים חפורים אחרים במעבה האדמה. כך ממליצים דניס רוס, היועץ לשעבר של הנשיא ברק אובמה, וגנרל בדימוס דייויד פטראוס, לשעבר ראש ה-CIA. הדברים פורסמו במאמר משותף שכתבו השניים ב"וושינגטון פוסט", בעקבות הסכם הגרעין עם איראן.
בידי ישראל מצויות כיום פצצות חודרות בונקרים של כחצי טון כל אחת, שאינן מסוגלות לחדור לכורים החפורים במעבה האדמה. "בשעה שיש המטילים ספק אם אנחנו נפעל צבאית אם איראן תתקדם לפצצה, אין ספק אם ישראל תעשה זאת", מסבירים הבכירים לשעבר את הסיבה מדוע צריך לספק לישראל את הפצצות החדשות, שיוצרו בהוראת הנשיא אובמה במיוחד כדי לטפל באיום הגרעין האיראני.
רוס היה היועץ הבכיר של אובמה לנושא האיראני בקדנציה הראשונה, ופטראוס היה מפקד הפיקוד המרכזי וראש ה-CIA שמונה לתפקיד על ידי אובמה. השניים טוענים כי הסכם הגרעין הוא עובדה מוגמרת וקובעים ש"אין ספק שההסכם מציב אותנו במצב יותר טוב למשך 15 שנה". לדבריהם, אם הקונגרס יחסום את הסכם הגרעין, לא ייחתם הסכם אחר טוב ממנו.
רוס ופטראוס אינם מאמינים שבמקרה של הפרות איראניות יהיה ניתן להחזיר את משטר הסנקציות במהירות מספקת, לשם הרתעה. לכן ההמלצה שלהם לממשל האמריקני, לנשיא אובמה ולבאים אחריו היא ש"הרתעה היא המפתח להבטיח שאיראן תעמוד בהסכם" למשך 15 שנה, והיא לא תתקדם לגרעין לאחר תום ההסכם.
"איראן חייבת לדעת שאנחנו לא נרשה לה לעולם להפוך למדינה עם נשק גרעיני", כתבו רוס ופטראוס. "עכשיו הוא הזמן להבהיר שיהיה קיר חסין אש בין המעמד הנוכחי של איראן כמדינת סף, לבין השגת נשק גרעיני. עכשיו הוא הזמן שאיראן והעולם יידעו שאם איראן תפרוץ לגרעין, במיוחד אחרי 15 שנה, זו תהיה סיבה להשתמש בכוח. בשלב זה יהיה מאוחר מדי להחזיר סנקציות כדי למנוע מאיראן להציב עובדה מוגמרת כמדינה גרעינית".
רוס ופטראוס, שיעצו בעבר לנשיא אובמה בנושאי צבא, מודיעין ודיפלומטיה, קובעים ש"יש חשיבות קריטית לכך שהנשיא יצהיר זאת בצורה ברורה, במיוחד על רקע מה שנראה כהססנות להשתמש בכוח. אובמה צריך לדבר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים לגבי השימוש בכוח אם איראן תפר את התחייבותה לא לפעול להשגת נשק גרעיני. הקהילה הבינלאומית תקבל את הלגיטימיות של התקפה צבאית בתגובה".