רפורמת ליצמן: קיצור התור ל-15 דקות במיון
סגן שר הבריאות מוביל רפורמה חדשה בחדרי מיון, במטרה לקצר תורים ולהקל על החולים: יוקמו עשרה מוקדים חדשים שיתנו מענה במקרים דחופים, חדרי המיון יתוגברו במתמחים נוספים, ובאמצעות אפליקציה מיוחדת אנשים יוכלו לדעת מה העומס בבית חולים ובהתאם להחליט לאן להגיע
שבוע אחרי שהודיע סגן שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה) על מהפכת ה-MRI, ממשיך סגן השר להוביל רפורמות במערכת הבריאות בישראל, והפעם רפורמה בחדרי המיון.
מי לא מכיר את התורים הארוכים המשתרכים בכניסה לחדרי המיון. לאחר שהרפורמה תיושם צפוי התור להתקצר משמעותית. עד כמה? על פי התוכנית, בתוך רבע שעה מרגע הגעת המטופל לחדר המיון והרישום בדלפק הקבלה ייבדק החולה על ידי אחות שתקח מדדים ראשונים ותנפיק לו תור על פי הדחיפות הרפואית של המקרה. באמצעות אפליקציה מיוחדת, המטופל יוכל לראות מהי הבדיקה הבאה שמחכה לו וכמה ממתינים לפניו.
עוד בנושא עומס בחדרי מיון:
דו"ח: באיזה חדר מיון בישראל תחכו הכי הרבה זמן?
7.5 שעות במיון: באיזה בי"ח מחכים הכי הרבה?
באיזו עיר בישראל פונים הכי הרבה לחדר מיון?
עוד הוחלט שבכל חדר מיון יועסקו מספר פרמדיקים שישמו כ"עוזרי רופא". זאת מתוך מטרה לסייע לרופאים להתרכז בעשייה הרפואית. במשרד הבריאות מבטיחים להקצות כמאה תקנים בשלב הראשון ובעתיד לבחון אפשרות להוסיף תקנים נוספים.
כוח אדם נוסף
ליצמן מתכוון להעסיק בחדרי המיון גם הנדסאי תעשיה וניהול שמתמחים ברפואה דחופה, במטרה לנהל נכון יותר את העבודה. ההנדסאים אמורים לזהות מתי אמורים להיות העומסים ולמצוא פתרונות אפשריים. גם לשם כך הוקצו תקנים ובמסגרת הרפורמה החדשה ייכנסו 56 הנדסאים לחדרי המיון.
אחת הבעיות הגדולות של חדרי המיון בישראל זו מצוקת כוח אדם. על פי המתווה שהתפרסם הערב בעיתון "גלובס", חדרי המיון יתוגברו בכ-60 מומחים ומתמחים ברפואה דחופה - מקצוע חדש יחסית שנועד "למקצע" את התחום. כיום רוב המומחים בחדר המיון מגיעים ממגוון רחב של מקצועות הרפואה ובכוונת סגן השר להפוך את המקצוע הזה לחשוב ומשמעותי.
נתונים על עומס באפליקציה מיוחדת
הסמרטפונים והטאבלטים יהפכו גם הם לכלי עזר לקבלת שירותי הרפואה אצל החולים. אפליקציה מיוחדת תאפשר לחולים לראות בזמן אמת את העומס בבתי החולים - כך יכול המטופל לבחור האם להגיע בשעה מסוימת לחדר המיון או ללכת לחדר מיון מרחוק יותר במידה וקיימים בתי חולים נוספים באזור.
כך לדוגמה חולה שמתגורר בירושלים יוכלל בחור האם ללכת לבית החולים הדסה או לשערי צדק, תושב המרכז ייבחר האם ללכת לאיכילוב, לבלינסון או אולי לנסוע לוולפסון בחולון. במשרד הבריאות גם מבטיחים לפתח אפליקציה שתאפשר לכל מי שנרשם וממתין במיון לדעת כמה אנשים נמצאים לפניו, אלו בדיקות הוא אמור לעבור ומתי.
מוקדים חדשים
במסגרת הרפורמה החדשה יוקמו גם עשרה מוקדים חדשים שישמשו את מבוטחי הקופות. המוקדים האלו נועדו לתת מענה במקרים פחות דחופים.
מי שיקים את המוקדים הן קופות החולים או גופים פרטיים, שיספקו לקופות את השירות וחלקם יעבדו 24 שעות ביממה.
בסופו של דבר, בתי חולים שיעמדו בקריטריונים של ייעול השירות וזמני ההמתנה יזכו גם בתגמול כלכלי. לצורך התמרוץ הכספי לבתי החולים הוקצו 30 מליון שקלים.
הרפורמה תעלה כמאה מליון שקלים שאושרו לצורך זה על ידי משרד האוצר. במערכת הבריאות מבהירים שייקח עוד קצת זמן עד שיראו תוצאות בשטח אבל הערכה שתוך שנה – שנתיים חדרי המיון ייראו באופן שונה לחלוטין מהאופן בו הם נראים כיום.
כך נראה עוומס באחד מבתי החולים בארץ, תמונת מצב אופיינית כמעט בכל בתי החולים: