בגלל רשות השידור: שיבושים בנתב"ג ביום א'
ועד עובדי רשות שדות התעופה הודיע כי יופסקו הטיסות ביום ראשון למשך שעתיים בהזדהות עם עובדי רשות השידור, ש-1,500 מעובדיה יפוטרו במסגרת הרפורמה. "היום רשות השידור - מחר כולנו". העובדים יתבצרו בבנייני הטלוויזיה
המשבר ברשות השידור ישפיע על הנוסעים הממריאים ביום ראשון: ועד עובדי רשות שדות התעופה הודיע היום (ו') כי ביום ראשון הקרוב יופסקו הטיסות בין השעות 12:00-10:00 כאות הזדהות עם עובדי רשות השידור. יו"ר ההסתדרות אמר כי אם לא יימצא פתרון, הם עלולים להכריז על שביתות נוספות - ואילו שר התחבורה דרש לבטל לאלתר את השביתה.
לפני כשבועיים הכריז יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, על סכסוך עבודה בשירות הציבורי בגלל רפורמות שמבצעת המדינה, כולל זו שברשות השידור שצפויה להוביל לפיטוריהם של כ-1,500 עובדים. יו"ר ועד העובדים, פנחס עידן, אמר: "לא יתכן שהממשלה באופן חד צדדי ובחקיקה תמחה את השידור הציבורי ותפטר 1,500 עובדים. זהו יום שחור לכל העוסקים ביחסי עבודה". השביתה תשפיע על כ-20 טיסות שצפויות להמריא.
עידן הוסיף כי "אפשר לעשות רפורמות, אפשר להבריא ולתקן אבל בהידברות. אני קורא לכלל הוועדים להזדהות עם עובדי רשות השידור ולהשתתף במאבק שמובילה ההסתדרות. אני קורא לעצור את החקיקה ולעבור להידברות. היום רשות השידור - מחר כולנו".
במקביל, עובדי רשות השידור נקראו החל מהערב להתבצר במתקני הרשות. בהודעה שהועברה לעובדים הם נקראו לקבלת שבת ב-20:00 בבניין הטלוויזיה בירושלים וכן בחצר המערכת במתחם שרונה בתל אביב.
לקראת ההתכנסות המתוכננת של עובדי רשות השידור הערב, אמר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן כי "הדרך של פיטורי עובדים בחקיקה וההתניות הקיימות בהצעת החוק עלולות להוביל לסגירת רשות השידור ולפגיעה אנושה בשידור הציבורי בישראל. יודגש שוב כי ההסתדרות אינה מתנגדת לרפורמה, אלא להתנהגות חד-צדדית כוחנית שמבוססת על הצבת עובדות בשטח. אם לא יימצא פתרון למשבר ברשות השידור, צפויים שיבושים נוספים החל מיום ראשון".
שר התחבורה, ישראל כ"ץ, פנה אל יו"ר הוועד עידן בדרישה לבטל לאלתר את השביתה המתוכננת בנתב"ג: "אני רואה בחומרה את השימוש הלא מידתי בנשק השביתה, ולא אאפשר מצב שבו נוסעים יהפכו לבני ערובה למען מטרות שונות. סולידריות בין עובדים היא דבר לגיטימי, אבל לא תוך כדי פגיעה קשה בנוסעים ובפעילות הרשות".
אתמול התכנסו עובדי רשות השידור לכנס חירום. כרמלה מנשה עלתה לנאום על הבמה בהתרגשות, ומחתה דמעות במהלך דבריה. "מינויים פוליטים הובילו את השידור הציבורי לשפל ומי שישלם את המחיר הם אלה 1500 עובדים", אמרה. "קול ישראל הוא הבית שלי. רשות השידור הוא נכס תרבות ובנכסי תרבות אסור לפגוע. עם שיש לו תרבות אינו נוגע בנכסים האלה שהניחו את התשתית לעיתונות, סללו את הדרך ויצרו נורמות של אמינות. כל הגופים ינקו מהנכס הזה, שהוא מוסד חשוב בתולדות ישראל. שידור ציבורי שיש לו השלכות על ערכי הדמוקרטיה".
העיתונאי והמגיש אריה גולן הוסיף: "שמעתי, לא באוזני אמנם, שראש הממשלה אמר שהחוק הזה הוא פיגוע. שלא ברור לאיש איך לצאת ממנו. עם כל המחאות והראיונות שום דבר לא עזר, כולנו 1580 עובדים ועובדות מגיעות לספטמבר השחור, החודש שבו נקבל כולנו שי לחג - מכתבי פיטורים אישיים".