חברים בוועדה של וינוגרד נגד תמיכתו בהירש
וינוגרד כתב לטירקל בבקשה שיאשר את מינוי הירש למפכ"ל וטען שנעשה לו עוול במלחמת לבנון השנייה. חבריו לוועדה לחקירת המלחמה ההיא: "נושא הירש בכלל לא עלה, זה מה שווינוגרד אומר? שיהיה בריא"
התגייסותו של השופט בדימוס אליהו וינוגרד, שעמד בראש הוועדה לבדיקת אירועי מלחמת לבנון השנייה, לטובת מינויו של גל הירש למפכ"ל - מעוררת תרעומת בקרב חבריו לוועדה.
וינוגרד, נזכיר, שלח מכתב ליו"ר הוועדה למינוי בכירים בשירות הציבורי יעקב טירקל, ובו ביקש ממנו לאשר את מינויו של הירש למפכ"ל המשטרה ואמר שנעשה לו עוול במלחמת לבנון השנייה.
האלוף במיל' ד"ר חיים נדל אמר אמש ל"ידיעות אחרונות": "בכלל לא דיברנו בוועדה על גל הירש. הנושאים האלה לא עלו. זכותו של כל אחד לומר מה שהוא רוצה. וינוגרד יצא בהכרזה - שיהיה בריא. אני לא הייתי יוצא עם הכרזה כזאת. בוועדה שלנו הייתה החלטה עקרונית שאנחנו נותנים לכל הדרגים, הדרג הפוליטי והדרג הצבאי, לקבוע את עתידם של האנשים ולא דנים על כל אחד ואחד. זכותו של וינוגרד להגיד מה שהוא רוצה. האם זה נשמע מוזר? אני לא רוצה להגיד".
גם חבר הוועדה פרופ' יחזקאל דרור הביע תרעומת: "בדו"ח הוועדה שלנו כתובים דברים ברורים", אמר אמר ל"ידיעות אחרונות", "כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה לשופט טירקל".
ביום שישי חשף כתב "ידיעות אחרונות" יוסי יהושוע את קביעתו של האלוף (מיל') דורון אלמוג לגבי גל הירש אחרי מלחמת לבנון השנייה. אלמוג היה האיש שעמד בראש הוועדה הצה"לית לבדיקת תקרית החטיפה של אהוד גולדווסר ואלדד רגב ז"ל על-ידי חיזבאללה ב-12 ביולי
2006, חטיפה שהובילה לפרוץ מלחמת לבנון השנייה.
מסקנות ועדת אלמוג פורסמו בנובמבר 2006, חודשים ספורים לאחר תום המלחמה, וטלטלו את צה"ל. אלמוג קבע כי "ניתן היה למנוע את החטיפה. לנוכח הכשל הפיקודי והמקצועי המהותי והעמוק שנמצא בתפקודו, ממליצה הוועדה שתא"ל הירש לא ימשיך בתפקידי פיקוד ולא יקודם בצה"ל", נכתב בדו"ח. רגע לפני הפרסום הרשמי של המסקנות, הירש התפטר מתפקידו.