שתף קטע נבחר

30 עצות הכושר שיעזרו לכם להתקבל לסיירות בצה"ל

גם אתם רוצים לשרת בסיירות המובחרות של צה"ל? לקראת יום הסיירות הקרוב - 30 עצות ברזל שיעזרו לכם לבלוט ולהגיע להישגים מרשימים. להתחיל כבר מהיום

בחודש הבא יתקיים יום הסיירות, שהוא המיון הראשוני בדרך ליחידות המובחרות של צה"ל– סיירת מטכ"ל, שייטת 13, שלד"ג ויחידת החילוץ של חיל האוויר -669 - וכמו כן, לקורס חובלים וצוללות.

 

אם זומנתם אל יום הסיירות, כנראה שעברתם את המיון הראשוני (פרופיל וקב"א), אבל כדי להגיע ליום הזה מוכנים, כדאי לעבוד ולהתאמן שבועות לפני היום הגדול.

 

קיראו עוד:

בדרך לגיבוש ליחידה מובחרת? כך תיכנס לכושר

מבחן הבגרות האמיתי: איך מתכוננים נפשית לצבא

 

קבלו 30 טיפים שריכז יובל עילם, ששירת כלוחם ביחידת 669, היה חלוץ ההכנה לצה"ל וייסד ב-1986 את המסגרת הראשונה בארץ המכשירה חניכים לשירות מוצלח ומשמעותי בצה"ל. עילם גם כתב את הספר "הדרך לקרבי", המדריך לשירות צבאי משמעותי, שיצא לאור בהוצאת כתר, ממנו לקוחים הטיפים.

 

בדרך ליחידה מובחרת ( ) ( )
בדרך ליחידה מובחרת

 

1) ערב לפני כדאי לאכול ארוחת פחמימות (ממליץ על פסטה), לשתות הרבה מים, לעשות מקלחת חמה ואחריה מתיחוֹת.

 

2) כשתגיעו למתחם עצמו, תערכו מתיחות וחימום במשך עשרים דקות לפחות. אם לא תעשו את זה ביוזמתכם, זה לא יקרה. קריטי.

 

3) אל תייחסו חשיבות יתרה לאמירות של המדריכים בנוגע לזמן שנותר עד לסופו של תרגיל מסוים, כגון "זה ספרינט אחרון" או "אנחנו רק מתחילים, יש עוד שעה". רוב הפעמים אין קשר בין האמירות הללו לבין המציאות, ובכל מקרה עדיף לתת בכל ספרינט את הכול, כאילו הוא האחרון.

 

אל תראו שאתם עייפים ( ) ( )
אל תראו שאתם עייפים

 

4) אל תראו שקשה לכם או שאתם עייפים. אל תתנשפו ואל תתכופפו – עמדו זקופים, ישרים, גאים, מוכנים להזנקה הבאה.

 

5) אל תתווכחו עם המדריכים ואל תתחכמו. אמירות שמקורן ברצון להגדיל ראש, כמו "הדיונה הזאת לא נראית לי בטיחותית", סופן לחזור אליכם כמו בומרנג. המדריכים מספיק מנוסים והריצו את התרגילים הללו כבר עשרות פעמים. גם אל תשאלו אותם לגבי זמנים – תהיו ממושמעים ושקטים.

 

6) לא הלך טוב בבר-אור, בספרינטים או באחד התרגילים? אל תתייאשו, ותמשיכו לתת את הכול. זכרו שהשאלה היא איך תסיימו את היום, ולא איך התחלתם אותו.

 

7) לחשוב על כל ספרינט בנפרד. לא לחשוב: "אוי, יש עוד 50 ספרינטים", או "יש לי עוד 40 דקות ספרינטים", אלא: "איך אני מגיע בספרינט הזה, הספציפי, ראשון."באופן עקרוני אל תחשבו על העתיד, אלא רק על מה שקורה עכשיו.

 

תתרכזו בכל תרגיל בנפרד ( ) ( )
תתרכזו בכל תרגיל בנפרד

 

8) לקשור שרוכים היטב בקשר כפול, ובסיומו להכניס את ה"שארית" לנעל.

 

9) להפגין עקביות. אם תגיעו בחלק מהספרינטים ראשוניםובחלק אחרונים,המצב לא טוב. או שאתם יציבים במקום טוב, או שאתם משפרים. 

 

10) לתת בספרינטים את הכול, מהרגע הראשון, כדי לבנות לעצמכם מעמד של מובילים. זה חשוב מאוד מבחינה פסיכולוגית, הן לגביכם והן לגבי האחרים, שרואים בכם בזכות זה גורם מוביל ומתייחסים אליכם בהתאם (גם אם הם לא מודעים לכך).

 

11) להפריד בין שני סוגי הספרינטים: בראשון, של סדרי ההגעה הקבוצתיים, על הקבוצה כולה לעמוד בזמן שנקבע, והמשמעות של זה מבחינתכם היא שיש בהחלט מקום לעזור, לדחוף ולהמריץ. בסוג השני התחרות הופכת לאישית, ולכן אין טעם לעזור – כל אחד לעצמו.

 

בנו את עצמכם כמובילים ( ) ( )
בנו את עצמכם כמובילים

 

12) אין דבר כזה לא לצאת לספרינט!

 

13) לנער רגליים בסוף כל ספרינט כדי לשחרר את חומצות החלב.

 

14) תתייחסו אל השק כמו אל כלי חרס – אין דבר כזה לזרוק אותו, יש להניח כפי שצריך. בעדינות.

 

15) חשוב מאוד לזכור כמה סיבובים עשיתם עם השק ולא להתבלבל. אם התבלבלתם, ואתם לא זוכרים אם עשיתם 13 סיבובים או 14, תמיד תתייחסו למספר הנמוך, אל תעלו. האמינות חשובה יותר מההישגיות.

 

16) להשתדל מאוד לא להוריד את השק.

 

17) חפירת בורות – זה איננו זמן מנוחה. תחפרו בראבק!

 

18) במידה שהמדריך מתחיל לשאול אתכם תוך כדי חפירה על ידע כללי או כל דבר אחר, הרי זה חלק מהתרגיל. אל תילחצו, תענו בצורה רגועה, והכי חשוב – תמשיכו לחפור תוך כדי. את הבור, לא למדריך.

 

19) נפח הבור מחושב לפי אורךXגובהXעומק – שתדעו, למקרה שהמדריך ישאל. בדרך כלל כל אחד מהמשתנים צריך להיות באורך מטר אחד. תתאמנו בבית עם סרגל או מטר כיצד להעריך אורך של מטר אחד.

 

20) אם המדריכים יבקשו מכם לתת ציון לבור שלכם, תזכרו שתצטרכו לנמק. לכן תענו בהתאם (כלומר את האמת, בלי הגזמות מיותרות).

 

21) זחילה היא עניין של טכניקה, ולא רק של רעל. חשוב להיסגר על הטכניקה. אחד העקרונות החשובים שלה הוא לבצע כמה תנועות תוך כדי נשימה אחת. כמו כן, נסו לייצר לעצמכם קצב קבוע ולעקוב אחריו בלב, כמעין מטרונום פנימי (אחת-שתיים-אחת-שתיים, או שש-שש-תשע-שש-שש-תשע וכו').

 

22) המדריכים יודעים מי עושה הצגות, ואילו דיבורים נועדו למשוך את תשומת הלב שלהם. לכן כדאי מאוד להימנע מכך לחלוטין.

 

תשמרו את הדעות שלכם על החברים לעצמכם ( ) ( )
תשמרו את הדעות שלכם על החברים לעצמכם

 

23) אם אתם מזהים אנשים שהם במובהק סוציומטים ובעלי אופי מגעיל, כאלה שעושים הצגות ומנסים להיתפס כקבוצתיים וכמנהיגים, חשוב שתישארו שווי נפש לגביהם ותשמרו את המידע הזה לעצמכם.

 

גם משום שאין שום סיבה או תועלת להיכנס לעימותים, וגם משום שאותם אנשים ידרגו אתכם מאוחר יותר בסוציומטרי, ובמובן מסוים אתם תלויים בהם.

 

24) השתדלו להתנדב להיות חניכים תורנים (אלו שמקריאים זמנים), ואם המדריכים לא מבקשים מתנדב באופן ישיר – ליטול יוזמה ולהציע את עצמכם. זה יסייע להתלבט באמת, ולא רק בשביל הדאווין.

 

באותו אופן התנדבו בכל אחת מהמשימות הטכניות, בין אם זה להכין סנדוויצ'ים או לסחוב ציוד. הן גם לא דורשות המון, וגם משאירות את הרושם הנכון. בקיצור, כשמבקשים מתנדב – תמיד תניפו יד גבוהה באוויר.

 

25) בהנחה שתגיעו ליום הסיירות עם ניסיון קודם בסחיבת שק או הרמת אלונקה (קריטי!) – תתנדבו בשלב שבו המדריכים מבקשים מחניכים להדגים כיצד לעשות כל אחת מהפעולות.

 

אל תשכחו לעשות מתיחות בסיום כל תרגיל ( ) ( )
אל תשכחו לעשות מתיחות בסיום כל תרגיל

 

26) בהפסקות בין התרגילים -תמיד, תמיד, לעשות מתיחות!

 

27) לשתות את כמות המים שאתם מצטווים לשתות על ידי המדריכים, לא פחות ולא יותר.

 

28) בשיחות הסיכום תביטו למדריכים בעיניים ואל תנסו להתבדח איתם או לייפות את האמת בנוגע אליכם.

 

29) בראיונות תהיו אתם עצמכם – אל תשקרו ואל תמציאו.

 

30) להיסגר מראש באיזו יחידה אתם רוצים להיות, לָמה אתם רוצים להיות שם, ולמה לדעתכם אתם מתאימים – סביר שהמדריכים ישאלו אתכם על כך.

 

והכי חשוב – לחזור על התרגילים באימונים שוב ושוב. יֶדע ללא תרגול לא שווה הרבה.רק תִרגול חוזר ונשנה יאפשר להטמיע את העצות ולפעול על פיהן.

 

צפו ביובל עילם מסביר איך להתכונן ליום הסיירות

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כך תצליחו להתקבל ליום הסיירות
יובל עילם. מחבר הספר "הדרך לקרבי"
כריכת הספר בהוצאת כתר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים