שתף קטע נבחר

 

הולנד: לא הכרנו בך כפליט? אין אוכל ומקלט

ביחס הפוך לנעשה באירופה מתכוונת הממשלה לנתק כל סיוע למי שבקשת המקלט שלו לא תאושר. המהגרים שיידחו יגורשו תוך כמה שבועות ו-30 מקלטים ייסגרו. האו"ם מגנה, רה"מ מגיב: "טירוף לתת להם להישאר"

מהומות מהגרים בהאג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מהומות מהגרים בהאג(צילום: EPA)
 

בזמן שאירופה נכשלת בהתמודדות מול גל ההגירה הגבוה מאז מלחמת העולם השנייה עומדת הולנד להקשיח משמעותית את מדיניות המקלט שלה. הממשלה נערכת לניתוק אספקת האוכל והמקלט למהגרים שלא יוכרו כפליטים, ובקשות המקלט שלהם לא יאושרו.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

המהגרים שיידחו יוכלו להישאר במקלטים "רק כמה שבועות" אם לא יסכימו לחזור מיד למולדתם ואז יגורשו. מחודש נובמבר תסגור הולנד 30 מקלטים ברחבי המדינה שמציעים למהגרים "אוכל, מקלחת ומיטה". הצעדים החדשים של ראש הממשלה מארק רוטה כבר זכו לגינוי תקיף מהאו"ם.

ראש הממשלה רוטה. "הם לא רוצים לחזור" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ראש הממשלה רוטה. "הם לא רוצים לחזור"(צילום: AFP)

30 מקלטים ברחבי הולנד ייסגרו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
30 מקלטים ברחבי הולנד ייסגרו(צילום: EPA)

 

גרמניה, הונגריה, יוון: גלי הגירה לאירופה    (צילום: רויטרס)

גרמניה, הונגריה, יוון: גלי הגירה לאירופה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נציבות האו"ם למניעת אפליה גזעית מסרה כי הצרכים הבסיסיים של המהגרים צריכים לקבל מענה ללא כל תנאי. "כל עוד הם בהולנד הם חייבים לקבל תנאי מחיה מינימליים", מסרה הנציבות.

 

ראש הממשלה ההולנדי הגיב כי יהיה "טירוף" להציע מקלט קבוע לאנשים שמסרבים לעזוב. "אנחנו מדברים פה על קבוצות שיכולות לחזור לארצותיהן, שהממשלות יכולות לקחת אותן בחזרה - אבל הן לא רוצות לחזור".

 

רק שתי מדינות באיחוד האירופי נוקטות כיום צעדים נוקשים דומים במקרה של דחיית בקשת מקלט - בריטניה ופינלנד. דנמרק ושבדיה, לדוגמא, ממשיכות לספק סיוע גם למי שבקשת המקלט שלו נדחית.

 

בשנת 2014 קיבלה הולנד 18,790 בקשות מקלט. מתוכן נדחו על הסף כשליש מהבקשות. המדיניות החדשה מתבצעת בזמן שמדינות אחרות באירופה נוקטות גישה פייסנית הרבה יותר: גרמניה פתחה את שעריה כדי להקל על המהגרים, וצרפת תקפה את החלטתה של הונגריה להקים גדר תיל לאורך הגבול.

 

המדיניות החדשה צפויה להציב את הולנד כאחד היעדים הקשים באירופה למהגרים. המדינה בעלת 17 מיליון התושבים החלה לשנות את יחסה בעקבות יחס ציבורי עוין לגל הגירה של מוסלמים. כ-15 אלף מהגרים חיים במדינה בניגוד לחוק.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מהומות מהגרים בהאג
צילום: EPA
מומלצים