חלוקת אוקראינה: אש ועימותים מחוץ לפרלמנט
מפגינים לאומנים השליכו רימון יד בעת שהמחוקקים אישרו בקריאה ראשונה הענקת מעמד מיוחד לאזורים במזרח אוקראינה שנשלטים על ידי המורדים הפרו-רוסים. הרוג ו-90 פצועים בעימותים בין מפגינים לשוטרים
פיצוץ עז אירע היום (יום ב') מחוץ לבניין הפרלמנט בקייב, בירת אוקראינה. הפיצוץ אירע בעת שהמחוקקים הצביעו בקריאה ראשונה בעד שינויים חוקתיים שיעניקו מעמד מיוחד לאזורים במזרח המדינה, שנשלטים על ידי המורדים הפרו-רוסים, בתקווה לשים סוף לשאיפותיהם הבדלניות. המשטרה מסרה כי הפיצוץ אירע מרימון יד שהושלך לעבר כוחות הביטחון מצד מפגינים לאומנים. במהומות נהרג חייל המשמר הלאומי שנורה למוות ועוד כ-90 שוטרים ואנשי כוחות הביטחון נפצעו.
עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ
עוד לפני הפיצוץ פרצו עימותים אלימים מול בניין הפרלמנט בין המשטרה לבין מפגינים שמחו על השינויים החוקתיים שמעניקים אוטונומיה גדולה יותר למורדים במזרח אוקראינה. שר הפנים מסר כי 90 שוטרים ואנשי כוחות הביטחון נפצעו בעימותים האלימים. כתב של סוכנות הידיעות רויטרס דיווח על בריכות של דם במקום.
בפרלמנט האוקראיני 450 מושבים. בהצבעה בקריאה ראשונה הצביעו 265 נבחרים בעד "חוק הדצנטרליזציה" (ביזור) שזכה לתמיכת גורמים בקואליציה בראשות הנשיא האוקראיני פטרו פורושנקו. מספר הקולות הנדרש היה 226 ומשהצביעו יותר ממנו עבר החוק לקריאות הבאות. אלא שכמה מבעלי בריתו של פורושנקו בקואליציה, בהם ראשת הממשלה לשעבר יוליה טימושנקו, יצאו נגד השינויים המוצעים. השאלה הגדולה היא אם יצליח הנשיא להשיג את 300 הקולות הנדרשים כדי להעביר את השינויים בקריאה שנייה ושלישית בהמשך השנה. על פי כמה הערכות, הוא לא יצליח להשיג את הרוב הנדרש.
אישור הענקת המעמד המיוחד למחוזות דונייצק ולוהנסק במזרח אוקראינה, שנשלטים ברובם על ידי המורדים הפרו-רוסים, הוא חלק מרכזי בהסכם השלום שהושג במינסק, בירת בלרוס, בין המורדים לבין הממשלה האוקראינית בחודש פברואר.
אף שהפסקת האש בין שני הצדדים מופרת לא פעם, במערב תולים תקווה רבה בהסכם השלום וטוענים כי הוא הדרך היחידה להביא לשקט באזור.
הסכסוך בין השלטונות הפרו-מערביים בקייב לבין המורדים שנתמכים על ידי רוסיה גבה עד כה את חייהם של יותר מ-6,800 בני אדם. אוקראינים רבים מתנגדים לשינויים בחוקה וטוענים שהם מאיימים על ריבונות המדינה ועל עצמאותה.
הקרמלין הודיע כי שרי החוץ של רוסיה, אוקראינה, גרמניה וצרפת ייפגשו באמצע ספטמבר לדון במשבר המחריף באוקראינה.