שתף קטע נבחר

 

בוטלה השביתה בעל יסודיים. איפה לא ילמדו?

חצי יממה לפני תחילת שנת הלימודים נפגש יו"ר ארגון המורים עם בנט והודיע: "הלימודים ייפתחו כרגיל". בבי"ס בחולון מאות יפגינו נגד הצפיפות ותנאי הלימוד, שביתות גם בעתלית ותל מונד. בפנים: מפת השביתות המלאה

 

בנט מתכונן לקראת פתיחת שנת הלימודים    (צילום: עפר מאיר)

בנט מתכונן לקראת פתיחת שנת הלימודים    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חצי יממה לפני פתיחת שנת הלימודים הגיע הערב (ב') שר החינוך נפתלי בנט לחמ"ל משרד החינוך כדי לקבל סקירה אחרונה על אודות ההכנות ובתי הספר שעשויים לשבות בבוקר. בעקבות איומו של יו"ר ארגון המורים, רן ארז, להשבית מחר את הלימודים בחטיבות הביניים והתיכונים, הוא נפגש עם השר בנט ואיום השביתה הוסר.

 

חוזרים ללימודים - כתבות נוספות:

 

 

מארגון המורים נמסר: "השר בנט גילה עניין רב והבנה בבעיות ובצורך הדחוף בפתרונן והבטיח להירתם מיידית למציאת פתרונות כבר בימים הקרובים. איננו רואים בשביתה מטרה, אלא רק אמצעי, ולפיכך - על מנת לאפשר לשר לממש את כוונתיו להביא לידי פתרון הבעיות ולא תחת לחץ - החלטנו להסיר את איום השביתה".

 

עם זאת, כמה וכמה מוסדות צפויים להשבית את פתיחת הלימודים. כ-2,500 תלמידי התיכון, החטיבות ובתי ספר היסודיים בתל מונד (למעט בית הספר הדתי אור תורה) ישביתו מחר את פתיחת שנת הלימודים. לטענת ההורים, "מוסדות החינוך סובלים מהזנחה קשה וליקוי בטיחות. לא ניתן ללמוד בתנאים כאלה". יו"ר ועד ההורים בבית הספר היסודי "נוף ילדות", יונת ארז חגאי, הוסיפה: "מול הכניסה לבית הספר יש אתר בניה ומשאיות ומערבלי בטון נכנסים לאתר. התרענו כבר מזמן, ורק היום גידרו את אתר הבנייה אבל עדין מסוכן". טרם נמסרה תגובת המועצה לדברים.

 

מאות מתלמידי בית הספר היסודי "דביר" בחולון אמורים להגיע בבוקר לבניין העירייה עם הוריהם כדי להפגין במחאה על הצפיפות ותנאי הלימוד במוסד. לטענתם ההורים, בית הספר מותאם ל-18 כיתות, אך בשנה הקרובה צפויות להיפתח בו כ-30 כיתות. לשם כך הוקטנו הכיתות הקיימות באמצעות קירות גבס ובחצר הוצבו קרוואנים שעתידים לשמש כיתות לימוד. המבנים שהוצבו בחצר בית הספר מונעים מרווח פעילות לילדים בהפסקות ומצמצמים את שטח החצר הקטן ממילא. עוד טוענים ההורים שאין בבית הספר הצללה בחצר, והילדים עומדים בשמש הקופחת.

 

טענות ההורים מוכרות בעירייה, שמסרה: "העירייה מתכוונת לבצע בנייה נוספת להרחבת בית הספר ואף קיבלה לשם כך הרשאה ממשרד החינוך. לצערנו, כ-30 מתושבי הסביבה הגישו עתירות התנגדות לבית המשפט, ולכן הליך הבנייה נעצר בשלב זה".

 

ככה אפשר ללמוד? סרטון של הורי תל מונד

ככה אפשר ללמוד? סרטון של הורי תל מונד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חמ"ל משרד החינוך, הערב (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חמ"ל משרד החינוך, הערב(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

שנת הלימודים לא תיפתח גם עבור 350 תלמידי כיתות א'-י"א בבית הספר הדמוקרטי "שבילים" בפרדס חנה, ובמקומו יפגינו התלמידים והוריהם מול בניין המועצה. אחד ממובילי המאבק, טל דנטס, הסביר: "הקמנו בית ספר תיכון כבר לפני שנתיים. המועצה הבטיחה לנו שהוא יהיה בניהול העמותה אשר גם תפעיל אותו, וילמדו בו תלמידים שנרשמו לבית הספר הדמוקרטי. השנה התבשרנו שהמועצה חזרה בה. אנחנו חוששים שהמועצה מתכוונת להשתלט על בית הספר, לנהל אותו בעצמה במקום העמותה ולשלוח אליו תלמידים אחרים שאינם לומדים בדמוקרטי, ובית הספר יאבד את הצביון הדמוקרטי שההורים בחרו עבור ילדיהם". טרם נמסרה תגובת המועצה

 

ביישוב עתלית ישבתו הורי התלמידים בבית הספר "גלי עתלית", והם יפגינו מול בית הספר. מדובר במבנה חדש וההורים דורשים שהרשות תממן הסעות לתלמידים עד להשלמת כל הדרכים המובילות לבית הספר. כמו כן הם דורשים תגבור האבטחה עד להשלמת הקמת הגדרות סביבו.

 

מהמועצה המקומית עתלית נמסר בתגובה כי היא ערוכה לפתיחת שנת הלימודים בבית הספר גלי עתלית: "כחלק מפרויקט הקמת בית הספר תוכננו גם המעברים הבטוחים והתקניים שבהם יוכלו תלמידים להגיע רגלית לבית הספר בבוקר ולחזור ממנו בסוף יום הלימודים. הביצוע כולל גם מעברים בטוחים להורים הבוחרים להסיע את ילדיהם ברכבם. נקודות חציית הכבישים יגובו בכוח אדם על פי צורך. כיוון שהעבודות מושלמות עם פתיחת שנת הלימודים, וכיוון שאנחנו מבינים שגם ההורים וגם התלמידים צריכים זמן כדי ללמוד את מסלולי ההליכה, המועצה תעמיד למשך תקופה הסעות מבית הספר הישן הממוקם במרכז הישוב, לבית הספר החדש. הורים ותלמידים המכירים את שגרת ההגעה לבית הספר הישן ימשיכו בה ויוסעו לגלי עתלית החדש. בזמן הזה נכיר ונתרגל את מסלולי ההליכה".

 

ביישוב כוכב יאיר ישביתו ההורים לתלמידים מחטיבת הביניים "אילן רמון" את הלימודים לזמן בלתי מוגבל. ההורים דורשים למצוא פתרון לילדי היישוב שיעלו לתיכונים בשנה הבאה (תשע"ז). בשנה הקרובה עדיין ילמדו בני נוער מהיישוב בתיכונים בכפר סבא ועמי אסף, אך כעת הודיעו ראשי הרשויות הללו כי כ-1,000 תלמידים מכוכב יאיר יצטרכו בשנה הבאה למצוא פתרון אחר.

 

במחוז ירושלים מתמודדים כעת עם שני איומי שביתה: בית ספר יפה נוף (לטענת הורים בשל צפיפות בכיתות) ובבית ספר מנשה. כמו כן הועלו בעיות בטיחות בשני גני ילדים בחינוך המיוחד: אחד בבית שמש ואחד במטה בנימין.

 

היישובים הערביים הסירו את איום השביתה שתוכננה מאז השבוע שעבר במחאה על היעדר תקצוב ברשויות המקומיות. זאת בעקבות סיכום שאליו הגיעו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. מנגד, בתי הספר הנוצריים בכל הארץ (פרטיים) משביתים את הלימודים בשל מחלוקת על תשלומי הורים.

 

בבוקר הודיע מנהל "מגן הלב" באשדוד, מוסד לחינוך המיוחד המיועד לילדים מאזור הדרום, שבשל מחסור במקום לא יוכל לקלוט את כל הילדים. אם לילדה שסובלת מפיגור ומחוברת לחמצן שקיבלה את ההודעה: "הוא אמר שאין לי מקום בגן ושהוא לא קולט ילדים שלא מאשדוד. מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים, ילדים מונשמים שיום לפני פתיחת שנה החליט המנהל להשאיר אותנו ללא מסגרת". בבוקר מתכוונים ההורים להגיע עם הילדים לגן הילדים ולדרוש תשובות.

 

סמנכ"ל עמותת מגן הלב, יוסי בר: "לפני כמה שבועות פנינו לעירייה ואמרנו להם שלפי הרישומים חסרות לנו ארבע כיתות א'. אמרנו להם שיש ברחבי העיר כיתות פנויות שאפשר לאייש אך הם סרבו. עיריית אשדוד אמרה לנו להפסיק לקבל ילדים שהם לא מהעיר. התוצאה היא שנאלצנו להודיע ל-26 הורים לילדים עם צרכים מיוחדים שהם לא יכולים לשלוח מחר את ילדיהם למוסד. צריך להבין שהמוסד הזה לא יכול להתקיים רק עם תלמידים מאשדוד כי הכיתות הן הומוגניות, לפי בעיות התלמידים".

 

בישראל לומדים הרבה שעות. אז מה?    (צילום: אבי חי ואורי דוידוביץ)

בישראל לומדים הרבה שעות. אז מה?    (צילום: אבי חי ואורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כך או אחרת, מחר תתחיל שנת הלימודים תשע"ו עבור 2,191,004 תלמידים, הן בגני הילדים והן בבתי הספר. 157,477 תלמידים ייכנסו לראשונה בשערי בית הספר, במקביל, 120,284 תלמידים יחלו את שנתם האחרונה במערכת החינוך. את כל אלה יחנכו בשנת הלימודים הקרובה 166,208 עובדי הוראה. 4,714 מוסדות חינוך יפתחו את שעריהם ברחבי הארץ ובהם 68,271 כיתות לימוד.

 

מספר התלמידים הכולל עלה ב-2.29 אחוזים לעומת השנה שעברה, אז למדו שני מיליון ו-141 אלף תלמידים. בגני טרום חובה נרשם גידול משמעותי יותר של 3.43 אחוזים ומספר הילדים יעלה השנה לכמעט 317 אלף. זינוק של 3.43 אחוזים נרשם במספר התלמידים בחינוך החרדי העצמאי (מעיין החינוך התורני ורשתות אחרות) - 257 אלף תלמידים לעומת 248 אלף אשתקד. מספר עובדי ההוראה נותר ללא שינוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
חמ"ל משרד החינוך, הערב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים