שתף קטע נבחר

סוף לקפיצות מהצוק המפחיד בעולם?

כבר 80 שנה שדורות של פעלולני-מים באקפולקו קופצים ראש אל הגלים והסלעים מצוק "לה-קברדה", ומסתכנים בריסוק גולגולתם אל האבן ב-90 קמ"ש. התמורה היא חיי רווחה של 550$ בחודש, אבל עכשיו סכנה מתחום אחר לגמרי מאיימת להכחיד את המקצוע שלהם

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פעלולנים שקופצים למים מצוק "לה-קברדה" באקפולקו, מכסיקו, אומרים שהם אף פעם לא שוכחים את הפעם הראשונה שלהם: הקפיצה אל הריק, תחושת הריחוף, ההלם מהפגיעה במים במהירות גבוהה כל כך.

 

עוד סיפורים מגניבים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

זה דורי דורות שמשפחות שלמות של צוללנים כאן מתפרנסות מהמופעים המרהיבים שבמסגרתם בניהן קופצים למים לעיני תיירים המומים מרחבי העולם, מהצוק ה"לה-קברדה" שגובהו 35 מטרים ונמצא בקצה עיר הנופש שלחופי האוקיינוס השקט.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

לפני כעשר שנים ביקרו באקפולקו כ-150 ספינות תענוגות בשנה. היום המספר עומד על כעשר בלבד. זו בשורה מדאיגה מאוד עבור 62 הפעלולנים ש"קופצים במשרה מלאה" מהצוק למים. "התיירים צריכים לחזור", אומר מוניקו רמירס בן ה-62, צוללן בגמלאות שבנו ונכדו ממשיכים כעת את דרכו. "האלימות אינה מסכנת אף אחד שאינו קשור לסחר בסמים".

 

מדינת המחוז גררו שבה נמצאת אקפולקו סבלה מסיקור תקשורתי איום ונורא בשנה האחרונה. המדינה עלתה לכותרות בעולם בעקבות היעלמותם של 43 סטודנטים בספטמבר של השנה שעברה. לפי התביעה במדינת המחוז, הסטודנטים נחטפו על-ידי שוטרים מהעיר איגואלה, שלוש שעות מאקפולקו. השוטרים היו מעורבים בשחיתות, ומסרו את הסטודנטים לכנופיית סמים שרצחה אותם, שרפה את גופותיהם – וטמנה אותן בקברי אחים. כמה קברי אחים התגלו בפרברי אקפולקו, ומנהיג אחד הארגונים שחיפשו אחרי 43 הסטודנטים הנעדרים נורה למוות ליד העיר מוקדם יותר החודש.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

משכורותיהם של הצוללנים הקופצים מהצוק מבוססות על עמלות כניסה שמשלמים תיירים כדי לצפות בהם ומטיפים ומכירת מזון, שתייה ומזכרות. הכנסתם עומדת על כ-550 דולר לחודש לדברי רמירס, וכוללת הטבות בריאות, אימון מקצועי ויום חופשי אחד בשבוע – עבודה נהדרת במדינה שבה כ-55 מיליון איש חיים מתחת לקו העוני.

 

מדובר בעבודה המתאימה לאנשים שמרגישים בנוח מול הסכנה. כשהם ניצבים מעל התהום ומתכוננים להתפתל בין הסלעים בשתיים-שלוש שניות של צניחה חופשית, הצוללנים צריכים לתזמן את הקפיצה שלהם עם הגלים הבאים אל הצוק, ולא – הם עלולים לשבור את ראשיהם על הקרקע הסלעית. עומק המים הוא כארבעה מטרים בלבד, והמהירות שבה נכנסים הצוללים למים היא כ-90 קמ"ש. "אתה צריך לדאוג גם שהצלילה שלך תיראה לעין", מספר בנו בן ה-43 של רמירס, חורחה.

 

צוללנים מתמודדים עם פציעות לעתים קרובות, כולל פגיעות ברשתית, בעור התוף, בזרועות, בצוואר ובגב. "ראייתם של הצוללנים

הולכת ומידרדרת עם הזמן כמו שקנאים, שבסופו של דבר מתעוורים כתוצאה מהצלילה למים וההתרסקות אל הסלעים", אומר חורחה. בנו בן ה-24, חורחה אנטוניו, האחרון שהצטרף למסורת, מודה כי בהתחלה פחד מהים, אבל לאט לאט הוא התחיל לאהוב אותו. אבל האם כנופיות הסמים ישאירו לו בכלל מקצוע לעבוד בו?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קופצים מהצוק באקפולקו
צילום: AFP
מומלצים