קמפיין מודעות לסרטן השד: עינת שרוף מספרת על הגוש המחשיד
כ-20 נשות תקשורת, פוליטיקה ומדיה השתתפו בקמפיין שנועד לעודד בדיקה מוקדמת לגילוי מחלת סרטן השד, וחבשו לאות הזדהות פיאה ורודה. בראיון ל-ynet סיפרה עינת שרוף על הלילה הארוך בחייה: "אלו היו 24 שעות בהן לא ידעתי אם אני נדונה לחיים או למוות"
בחודש אוקטובר תציין האגודה למלחמה בסרטן את חודש המודעות לסרטן השד בפעילויות שונות. במסגרת האירועים, הגיעו היום (ב') כ-20 נשים, מובילות דעת קהל בתחומים שונים, למחלקה האונקולוגית בבית החולים איכילוב בתל אביב, לצורך צילום קמפיין מודעות וולונטרי, במטרה לעודד נשים לבצע בדיקה מוקדמת לגילוי מחלת סרטן השד.
לכתבות נוספות בערוץ מדיה
>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
בין היתר השתתפו בקמפיין נשות התקשורת ליהיא לפיד וענת הראל, עינת שרוף, ח"כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני), מהרטה ברוך סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו, וכן אביבית בר זוהר, נטלי עטיה ומורן אייזנשטיין כנציגת האמהות הצעירות.
המשתתפות הגיעו למספרה שבמחלקה וחבשו פאה וורודה, הצבע הרשמי של המאבק במחלה. הספר, אלי כהן, שבמשך 15 שנה דואג בהתנדבות לשיערן של החולות, סיפר גם הוא את סיפורו האישי - התמודדות הוריו עם מחלת הסרטן, מה שדחף אותו להתנדבות שבועית למען החולות.
צפו: עינת שרוף וליהיא לפיד בקמפיין
לפיד והראל קראו לנשים להגיע להיבדק, לשם גילוי מוקדם. בר זוהר סיפרה על אמה, שחלתה בסרטן השד, והחלימה בזכות גילוי מוקדם וטיפול מסור ואוהב מצד הרופאים והמשפחה.
שרוף סיפרה על אחד הלילות הקשים בחייה, לאחר שהתגלה בבדיקה בגופה גוש מחשיד. "24 שעות חיכיתי לתשובה, האם חליתי במחלה או שהגוש אינו ממאיר", סיפרה, "אלו היו 24 שעות שלא ידעתי אם אני נדונה לחיים או למוות. זה היה הלילה הארוך בחיי. כשקיבלתי את התשובה המעודדת, שהגוש אינו ממאיר, הבנתי את החשיבות של הגילוי המוקדם".
שרוף הוסיפה: "לצערי, אחת מחברותיי הטובות נפטרה השנה מסרטן השד. אני קוראת לכל אשה, בכל גיל, להיבדק, כדי להציל את חייה שלה".
4,000 נשים מאובחנות בישראל בכל שנה
סרטן השד הוא הסרטן השכיח ביותר בקרב נשים בעולם המערבי, לרבות ישראל. לפי נתונים עדכניים של האגודה למלחמה בסרטן, אחת מתוך כ-8 נשים בישראל עלולה לחלות במהלך חייה בסרטן השד, בהנחה שתחיה לפחות עד גיל 85.
מנתונים של משרד הבריאות עולה, כי סרטן השד נפוץ יותר בקרב נשים בגילאים 50 ומעלה, וכ- 76% מהחולות מאובחנות בגילאים אלה. מדי שנה מאובחנת בישראל כ-4,000 נשים החולות במחלה. גילוי מוקדם הוא האמצעי היעיל ביותר לריפוי סרטן השד ומעלה את סיכויי הריפוי לכ-90%.
מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה, כי בעשור האחרון חלה ירידה של כ- 30% בשיעור התמותה מסרטן השד בישראל. בין היתר, תוצאה של גילוי מוקדם של המחלה.