שתף קטע נבחר

 

ביניש נגד הנציבות לביקורת על הפרקליטות

נשיאת העליון לשעבר מתייצבת לצד ארגון הפרקליטים בסוגיית הגשת התלונות ע"י אזרחים. במכתב ליו"ר הוועדה הציבורית לבחינת נחיצות הביקורת היא טוענת: "הייתי מבטלת את הסמכתה. בירור צריך להיעשות בתיאום הפרקליטות"

תגבורת משמעותית לארגון פרקליטי המדינה ומכה לנציבת הביקורת על פרקליטים הילה גרסטל, במסגרת המאבק סביב האפשרות להתלונן על עורכי הדין בפרקליטות. ל-ynet נודע כי הנשיאה לשעבר של בית המשפט העליון, דורית ביניש, מותחת ביקורת קשה על המשך בירור ביקורת אישית על פרקליטים. 

 

עוד בחדשות:

 

ביניש, פרקליטת המדינה בשנות ה-80 וה-90, לא זומנה כלל להעיד בפני הוועדה. במכתב נוקב ששלחה היום (ג') לראש הוועדה, שופט העליון בדימוס אליעזר גולדברג, היא טענה: "לו דעתי תישמע, הייתי מבטלת את הסמכת הנציבות לקיים ביקורת פרטנית של תלונות מן הציבור ומותירה את הסמכות לבירור תלונות פרטניות בידי הנציבות רק למקרים חריגים שבהם מבקשים ראשי מערכת התביעה לברר אירועים או תלונות שהובאו לידיעתם באמצעות הנציבות על פי שיקול דעתם המקצועית".

 

עם זאת סבורה ביניש כי ניתן לקיים ביקורת מערכתית על הפרקליטים מהטעם שיש בה כדי להביא לשיפור תהליכי עבודה ולייעול עבודת הגוף המבוקר, אלא שהיא סבורה שיש לתאם את מהלכי הביקורת ונושאיהם מבעוד מועד עם הפרקליטות מבחינת מועדי הביקורת והיקפה: "בירור כאמור צריך להיעשות בתיאום עם הגוף המבוקר ותוך מתן מקום ראוי לפררוגטיבה הניהולית המסורה בידי מי שמונו לעמוד בראשו של הגוף המבוקר ואחראים לתפקודו".

 

עיקר התנגדותה של ביניש לביקורת פרטנית נשענת על העובדה שעל הפרקליטים להתמודד מדי יום עם עבודה קשה ומורכבת, ובעיקר עם יריבים מרים מן הצד השני: "המתח, הניסיונות לפגוע באמינות מערכת אכיפת החוק, האווירה הקשה והעוינת בציבוריות ובחברה הישראלית... וליבוי היצרים במאבקים של גורמי פשע נגד אוכפי החוק כבר גרמו לפגיעה עד כדי סיכון פיזי ונפשי לעבודת הפרקליטות".

 

ביניש חוששת שבירור תלונות אישיות של אזרחים, מתדיינים ועורכי דין נגד פרקליטים מעניקה כוח ויכולת למי שמבקש לפגוע בפעולתה העצמאית וחסרת הפניות של מערכת האכיפה. לדעתה, פרסום תלונה נגד פרקליט עלול לפגוע בתהליך המשפטי וליצור איום עליו.

 

"יש לזכור שהפרקליטות מתמודדת לעיתים מול גורמים רבי אינטרסים בעלי מעמד וכוח או בעלי הון, שקיים חשש ממשי לעיתים, כי יעשו כל שביכולתם כדי להרתיע את הפרקליט המטפל בעניינם ולהטיל עליו מורא", הוסיפה. "הגשת תלונות נגד פרקליט והעסקת הפרקליט במתן מענה לתלונות אלה היא בהחלט דרך שייתכן כי ייעשה בה שימוש לרעה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
דורית ביניש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים