שתף קטע נבחר

 

עיר אוהלים בבודפשט, זעם גרמני על בריטניה

משבר ההגירה בשיאו: 1,800 פליטים הגיעו לנמל פיראוס ביוון, אלפים העבירו את הלילה בתחנת הרכבת בבודפשט. "יגיעו עוד מיליונים", מזהירים בהונגריה. מרקל לר"מ בריטניה: "אם לא תיקח יותר פליטים, לא אתמוך בך באיחוד"

משבר המהגרים גורם לסדקים לא רק בגבולות בין המדינות באירופה, אלא גם בבריתות בין החברות באיחוד: גרמניה נזפה בראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון על כך שבממלכה המאוחדת לא מקבלים מספיק מהגרים, לפי חלקם היחסי באירופה. עיתון הטיימס הלונדוני דיווח הבוקר (ד') שאנשיה של הקנצלרית אנגלה מרקל איימו לחבל בתוכניותיו של קמרון לנהל משא ומתן מחודש עם מדינות הגוש לגבי מעמדה של בריטניה באיחוד, בניסיון להחזיר ללונדון כמה מהסמכויות שהעבירה לבריסל.

מחכים בתחנת הרכבת "קלטי" בבודפשט (צילום: סוכנות גטי) (צילום: סוכנות גטי)
מחכים בתחנת הרכבת "קלטי" בבודפשט(צילום: סוכנות גטי)

ובעת שהמתיחות בין מנהיגי האיחוד מגיעה לשיאה, גל ההגירה ליבשת לא פוסק. ביוון, שער הכניסה העיקרי לאירופה, עגנה במהלך הלילה בנמל פיראוס ספינת מהגרים שנשאה 1,800 מהגרים, מרביתם מסוריה. הם הועברו לשם מאיים מרוחקים יותר, בהם לסבוס, שאליהם הגיעו בימים האחרונים מטורקיה. בבירת הונגריה בודפשט שוהים אלפים בתחנת הרכבת וברחובות הסמוכים לה, לאחר שעוצר הרכבות נמשך. במקום הוקמה מעין עיר אוהלים, אך ילדים רבים ישנו מתחת לכיפת השמיים.

 

עוד חדשות בעולם :

נורבגיה: כרטיס אשראי עם דיוקן אנטישמי

הכי מתוק שיש: העולם חזר לביה"ס - התמונות

יש תקווה לאנושות: המכות נגמרו בחיבוק. צפו

 

בגרמניה קמרון מתחיל להיתפש כמי שלא "נכנס מתחת לאלונקה", זאת למול מה שמרקל מתארת "האתגר הגדול ביותר שהתמודד איתו האיחוד מאז נפילת חומת ברלין". אך ההשלכות ממתיחות בין שתי המדינות עלולות להשפיע על היבשת כולה. קמרון נערך בימים אלה למשאל עם שהתחייב אליו בבחירות, שבו יחליטו הבריטים אם להישאר באיחוד האירופי או לעזוב אותו. קמרון, שמעוניין להישאר, הבטיח לבוחריו שאם ינצח במשאל הוא יפתח מחדש את המשא ומתן עם מדינות האיחוד על תנאי ההצטרפות של בריטניה. מהלך כזה ידרוש, כמובן, את תמיכתה של החברה גרמניה.

 

סטפן מאייר, דובר של מרקל, הביע בפני הטיימס את הגישה ההולכת ומחמירה בברלין כלפי מי שמתנגדים לחלוקה שוויונית של מהגרים ביבשת. "תמיד הייתה לי סימפתיה והבנה לתפקיד הבריטי באיחוד האירופי ולדרישותיהם למשא ומתן מחודש", אמר הדובר הגרמני, "אבל אנחנו חווים משבר הומניטרי אדיר, ואין לי סימפתיה או הבנה לעמדות של 'מחוץ למועדון' שמתייחסות לקיומה של מדינה אחת בלבד".

 

חיפושים של משטרת גרמניה אחר מהגרים, ליד העיר פסאו בגבול אוסטריה (צילום: AP) (צילום: AP)
חיפושים של משטרת גרמניה אחר מהגרים, ליד העיר פסאו בגבול אוסטריה(צילום: AP)

מחסום משטרתי באוטסטרדת A3 בדרום מזרח גרמניה (צילום: AP) (צילום: AP)
מחסום משטרתי באוטסטרדת A3 בדרום מזרח גרמניה(צילום: AP)

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)

העוצר אתמול בתחנת הרכבת בבודפשט    (צילום: רויטרס)

העוצר אתמול בתחנת הרכבת בבודפשט    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאיימת לא לתמוך בו באיחוד האירופי. מרקל וקמרון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מאיימת לא לתמוך בו באיחוד האירופי. מרקל וקמרון(צילום: רויטרס)
 

 

"להיערך למיליוני פליטים"

ברחבי היבשת מרגישים שמשבר ההגירה הגיע לשיא. שירותי הרכבת בין צרפת לאנגליה הופסקו הלילה כמה פעמים בגלל חשד להימצאות מהגרים על הרכבות. לכמה נוסעים ברכבת ה"יורוסטאר" נאמר שאנשים הצליחו לטפס על הרכבת, והתבקשו "להאזין אם הם שומעים אותם הולכים על הגג".

 

אך בינתיים נראה שהמצב במדינות החלשות יותר ביבשת הולך ומתערער. בהונגריה חוששים מעוד יום של מהומות סביב סגירת תחנת הרכבת המרכזית בבירה בודפשט למהגרים. אלפי מבקשי מקלט העבירו שם את הלילה, בתקווה שהמדיניות תשתנה בקרוב. אתמול בבוקר הטילו שלטונות הונגריה עוצר של יותר משעה על כל הרכבות בתחנת "קלטי" במטרה למנוע את יציאת המהגרים לאוסטריה ולגרמניה. התחנה פונתה, וכאלף מהגרים שנאלצו להישאר בחוץ הפגינו ונופפו בכרטיסי הרכבת שרכשו. הם צעקו: "גרמניה, גרמניה, חופש, חופש, אנחנו רוצים לעזוב". רק לקראת 12:30 אתמול בצהריים נפתחה התחנה לאזרחים בלבד, והמהגרים שהמתינו בחוץ - רובם סורים, אפגנים ואריתריאים - עדיין לא הורשו להיכנס.

 

הלילה בבודפשט: מהגרים מחכים לרכבות מערבה (צילום: סוכנות גטי) (צילום: סוכנות גטי)
הלילה בבודפשט: מהגרים מחכים לרכבות מערבה(צילום: סוכנות גטי)

מול תחנת הרכבת בבודפשט, "רוצים להגיע לגרמניה" (צילום: סוכנות גטי) (צילום: סוכנות גטי)
מול תחנת הרכבת בבודפשט, "רוצים להגיע לגרמניה"(צילום: סוכנות גטי)

מפגינים אתמול מול תחנת הרכבת בבודפשט עם כרטיסים בידם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים אתמול מול תחנת הרכבת בבודפשט עם כרטיסים בידם(צילום: רויטרס)

 

גל המהגרים האדיר לאירופה לא עוצר    (עריכה: בן שפייר, כתב: אסף קמר, צילום: רויטרס)

גל המהגרים האדיר לאירופה לא עוצר    (עריכה: בן שפייר, כתב: אסף קמר, צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יאנוש לאזאר, ראש הסגל של ראש ממשלת הונגריה, תקף את מדינות האיחוד האירופי, בטענה שהן נושאות באחריות למשבר ההגירה. לדבריו, "גישה שמאלנית" ב-10 השנים האחרונות הובילה למצב הנוכחי. לאזאר אמר שעל אירופה להיערך למיליוני בני אדם שינסו להגיע ליבשת. לדבריו, המצב באפגניסטן, בעיראק ובסוריה הבהיר כי המדיניות האירופית היא חלקית בלבד ואיננה מספיקה. "חברות הגוש נכשלו בניהול הסיטואציה, והבעיה היא שהאיחוד בעצמו אינו מסוגל להגן על גבולותיו", אמר הבכיר ההונגרי.

 

מי נושא בנטל?

למרקל יש סיבות טובות לדרוש חלוקה הוגנת יותר של הפליטים ביבשת. בינתיים, גרמניה עושה מהלכים פורצי דרך בהיערכות למציאות החדשה באירופה. אולי המשמעותי שבהם היה לפני שבוע, כשהקנצלרית החליטה לבחון בקשות ממבקשי מקלט סוריים, המהווים את הקבוצה הגדולה ביותר מבין המהגרים ליבשת ב-2015. הצעד של מרקל אפילו מנוגד לאמנות הבינלאומיות, לפיהן יכולה מדינה כמו גרמניה לבחון בקשות מקלט רק אם המדינה הראשונה שאליה הגיעו המבקשים דחתה את בקשתם. לפי הערכות, ב-2015 תקלוט גרמניה 800 אלף פליטים, יותר משאר מדינות האיחוד ביחד.

 

הרציף בפיראוס, המהגרים הועברו לשם מאיים מרוחקים יותר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הרציף בפיראוס, המהגרים הועברו לשם מאיים מרוחקים יותר(צילום: רויטרס)

גם הלילה: מהגרים מציפים את נמל פיראוס ביוון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גם הלילה: מהגרים מציפים את נמל פיראוס ביוון(צילום: רויטרס)
 
יוון הלילה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יוון הלילה(צילום: EPA)

תקווה לעתיד טוב יותר, ברציף של פיראוס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תקווה לעתיד טוב יותר, ברציף של פיראוס(צילום: EPA)

 

אך מה שברור הוא שבאיחוד ישנן מדינות שמצבן דחוק יותר מזה של גרמניה. מתוך 350 אלף מהגרים שהגיעו ליבשת השנה,

230 אלף נכנסו דרך יוון, ו-115 אלף מאיטליה. מדינות מזרח הים התיכון הן היעד הקל ביותר לפליטים ממדינות כמו אריתריאה, שחוצים את אפריקה ברגל ואז עוזבים את לוב בספינות. יוון היא גם הקרובה ביותר לחופי טורקיה, שאליה בורחים פליטים ממלחמת האזרחים בסוריה.

  

ממדינות השער מנסים לעזוב המהגרים למדינות שיקבלו אותם, כמו גרמניה. במועדון הזה מרקל אינה זוכה במקום הראשון. ביחס לגודל האוכלוסייה, עם 676 פליטים על כל 100 אלף אזרחים, מובילות על גרמניה שמונה מדינות אחרות, בהן הונגריה, שווייץ ואוסטריה, ובמקום הראשון שבדיה שבה יש יותר משני אחוז פליטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מהגרים מסוריה בנמל פיראוס ביוון
צילום: EPA
מומלצים