שתף קטע נבחר

 

13,000 איסלנדים: תביאו סורים, אנחנו נארח

כשמיליוני מהגרים מנסים להסתנן לאירופה, באיסלנד העם פותח להם את הדלת הראשית: איסלנדים מוכנים לשכן פליטים בבתיהם ואפילו לשלם על הטיסה

הר געש באיסלנד הפסטורלית (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הר געש באיסלנד הפסטורלית(צילום: EPA)

בימים שבהם אירופה מנסה להדוף את זרם הפליטים המתדפק על שעריה, איסלנד שוב מתגלה כמדינה חריגה בנוף הבינלאומי. לא פחות מ-13 אלף איסלנדים הצטרפו בימים האחרונים לעמוד הפייסבוק Syria Is Calling ("סוריה קוראת"), בדרישה מארצם לקלוט אלפי פליטים סורים. המוני חברים בקבוצה אף מציעים לשכן פליטים סורים בבתיהם.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

אירופה, נזכיר, מתמודדת בימים אלה עם משבר המהגרים החמור ביותר שידעה מאז מלחמת העולם השנייה. מאות אלפי מהגרים נוהרים אליה ממדינות אפריקה והמזרח התיכון הנקרעות על-ידי עוני ומלחמות אזרחים, וגורמים בין השאר לעימותים דיפלומטיים חריפים בין מדינות האיחוד האירופי המזרחיות, המתנגדות לקליטת רוב המהגרים, לבין מדינות המערב, המוכנות ברובן לקלוט אותם אך דורשות חלוקה הוגנת של הנטל בין מדינות האיחוד האירופי.

ריקיאוויק, בירת איסלנד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ריקיאוויק, בירת איסלנד(צילום: EPA)

קמפיין הפייסבוק האיסלנדי הושק אחרי שממשלת איסלנד הודיעה שתקלוט 50 פליטים סורים בלבד. בתוך 24 שעות הוא הגיע ל-10,000 חברים, שהציעו לתרום כסף, בגדים ומזון ולקבל פליטים לבתיהם. אחת מחברות הקבוצה אף הודיעה כי תשלם על כרטיסי הטיסה של חמישה פליטים סורים כדי שיגיעו לאיסלנד. חברי הקבוצה דורשים מממשלת איסלנד לקלוט 5,000 פליטים סורים.

 

מספרם של המתנדבים האיסלנדים מרשים במיוחד לאור העובדה שאוכלוסיית האי מונה כ-320 אלף בני אדם בלבד. חברי הקמפיין טוענים כי לאיסלנד, כאחת המדינות העשירות והשלוות בעולם, יש חובה מוסרית לעזור לסורים הבורחים מהזוועות המתחוללות בארצם.

 

איסלנד נפגעה קשות במשבר הכלכלי של 2008, אולם בשנים האחרונות מתאוששת כלכלתה במהירות, תוך שהיא נשענת במידה רבה על התיירות המפותחת. איסלנד נמצאת דרך קבע בצמרת הגבוהה ביותר של דירוגים בינלאומיים כמו מדד איכות החיים, המדינה השלווה בעולם והמדינות העשירות בתבל.

 

בעקבות הקמפיין האינטרנטי הודיעה ממשלת איסלנד כי תשקול מחדש את החלטתה לקלוט 50 פליטים בלבד.

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
 

אגב, העיתון הבריטי "גרדיאן" דיווח השבוע כי אחרי שפליטים רבים הבינו את הסכנה הכרוכה בהגירה לאירופה דרך הים התיכון,

לאחרונה מצאו עשרות פליטים סורים נתיב הגירה חדש ולא צפוי – הקוטב הצפוני. הם נסעו לצפון הרחוק של רוסיה, הגיעו למעבר גבול לא ממש ידוע עם נורבגיה – וחצו אותו. בדרך הם צלחו טמפרטורות מקפיאות. לפי הרשויות, פליטים החלו להגיע בנתיב הזה רק לפני כחצי שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בירת איסלנד. הממשלה תשקול מחדש
צילום: EPA
מומלצים