שתף קטע נבחר

 

יורובאסקט: בלי פייבוריטית ברורה

צרפת המארחת רוצה ללכת עד הסוף והרכיבה סגל שמחציתו מגיע מה-NBA. ספרד רוצה לתקן את הרושם הרע מהמונדובאסקט ורשמה הכנה מושלמת, ולמה אף אחד לא סופר את יוון? אליפות אירופה יוצאת לדרך, הולך להיות מעניין

בשבת הקרובה תפתח בפעם ה-39 אליפות אירופה בכדורסל. הפעם בניגוד לטורנירי העבר, האירוע ייערך בארבעה מוקדים שונים. כזכור, אוקראינה הייתה אמורה לארח את האליפות היבשתית, אך מצב החירום בו נמצאת המדינה בעקבות הלחימה מול רוסיה, גרם לפיב"א לבצע שינוי.

 

התאחדות הכדורסל האירופית החליטה לפצל את שלב הבתים של הטורניר לארבע מדינות, כאשר גם ישראל הציעה את מועמדותה, אך לא זכתה במכרז.

 

צפו בגביע אירופה במסעו בישראל

צפו בגביע אירופה במסעו בישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בסופו של דבר בפיב"א בחרו כי שלב הבתים ייערך בזאגרב, ברלין, מונפלייה וריגה (לטביה). משחקי הנוקאאוט יאוחדו וישוחקו כולם ב"סטאד פייר מאורי", אצטדיון הכדורגל של ליל הצרפתית ששינה את ייעודו במיוחד עבור היורובאסקט (תכולת האצטדיון צומצמה מ-50,186 ל-27 אלף מקומות).

 

חמש פייבוריטיות

24 נבחרות יחלו את דרכן בטורניר בסופ"ש הקרוב, ולמרות חסרונם של לא מעט שחקנים מרכזיים, קשה להגיד על יורובאסקט 2015 שהוא נטול כוכבים. כבר עכשיו ניתן לומר שצרפת, ספרד, סרביה, קרואטיה ויוון מציגות סגלים מרשימים שיכולים וצריכים ללכת עד הסוף.

 

חלוקה מוזרה של בתים. טוני פארקר (צילום: פיב"א אירופה) (צילום: פיב
חלוקה מוזרה של בתים. טוני פארקר(צילום: פיב"א אירופה)

 

חלוקת הנבחרות המוזרה שכבר הורגלנו אליה ע"י פיב"א גרמה לאי שיוויון מוחלט בין הבתים. שימו לב למשל לבית מספר 2 שכולל מעצמות כמו ספרד, סרביה, טורקיה, איטליה גרמניה, לצד איסלנד, לעומת בית 4 עם ליטא החזקה וארבע נבחרות בינוניות ברמתן: לטביה, אוקראינה, בלגיה, צ'כיה ואסטוניה.

 

במסגרת שיטת האליפות 4 מתוך 6 הראשונות בכל בית עולות לשלב שמינית הגמר, כך שלמעשה כבר עכשיו ברור שאחת מתוך ה-5 בבית 2 (ספרד, סרביה, טורקיה, איטליה וגרמניה), לא תעפיל לשלבי הנוקאאוט, אבסורד.

 

מסוכנת מאוד. פולין עם לאמפה וגורטאט (צילום: פיב"א אירופה)
מסוכנת מאוד. פולין עם לאמפה וגורטאט(צילום: פיב"א אירופה)
 

 

אלופת אירופה המכהנת, צרפת, שכאמור תארח במונפלייה את בית מספר 1 ובתוכו גם ישראל, מכוונת גבוה מאוד ולקראת הטורניר כל התותחים הכבדים הגיעו לעשות כבוד. וינסנט קולה זימן קאדר עם 6 שחקני NBA ובראשם כמובן טוני פארקר. לצידו של הרכז הנהדר אפשר לציין גם את ניקולה באטום מפורטלנד, בוריס דיאו ורודי גובר.

 

הצרפתים שקיבלו בית יחסית נוח עם רוסיה, פולין, פינלנד, בוסניה וישראל, לא אומרים להיתקל בבעיות, כאשר במשחקי ההכנה הם הרשימו מאוד אחרי שהנחילו תבוסות לרוסיה, אוקראינה וגאורגיה, וניצחו גם את סרביה.

 

האליפות האחרונה שלו? פאו גאסול (צילום: פיב"א אירופה) (צילום: פיב
האליפות האחרונה שלו? פאו גאסול(צילום: פיב"א אירופה)

 

יחזירו עטרה ליושנה?

נבחרת ספרד רוצה לתקן את הרושם שהשאירה מאליפות העולם אותה אירחה בקיץ הקודם והסתיימה עם הפסד כבר ברבע הגמר. לשם כך ביצעו בנבחרת שינוי פרסונאלי בעמדת המאמן, כשהדיחו את חואן אנטוניו אורנגה ועל חשבונו החזירו את סרג'יו סקאריולו האיטלקי עימו זכו בשתי אליפויות אירופה רצופות ב-2009 ו-2011.

 

לספרד יהיו לא מעט נעדרים, ביניהם מארק גאסול, ריקי רוביו, חוסה קלדרון וחואן קרלוס נבארו. רובם בשל פציעות. גם בלעדיהם, אלופת אירופה לשעבר תציג סגל פנטסטי עם פאו גאסול, יכול להיות בטורניר הבינלאומי האחרון שלו, שלישיית המדרידאים - סרחיו יול, סרחיו רודריגז ורודי פרננדז, וגם ניקולה מירוטיץ', הפורוורד של שיקגו בולס שמגיע על חשבונו של סרג' איבקה במשבצת המתאזרח. הספרדים סגרו מבחינתם את ההכנה בצורה מושלמת עם שבעה ניצחונות וללא הפסדים.

 

אחד משלישיית המדרידאים. רודי פרננדס (צילום: פיב"א אירופה) (צילום: פיב
אחד משלישיית המדרידאים. רודי פרננדס(צילום: פיב"א אירופה)

 

אחרי כמה שנים פחות טובות, נראה שנבחרת סרביה חוזרת בגדול (סגנית אלופת העולם המכהנת). מילוש תאודוסיץ' ימשיך לנהל את העניינים בעמדת הרכז, בוגדאן בוגדנוביץ' יחבור אליו בקו האחורי, ויחד עם MVP היורוליג בעונה החולפת, נמניה בייליצה, זוראן ארצג, שהיה מועמד למכבי ת"א ומירוסלאב ראדוליצה האימתני בעמדת הסנטר, קשה שלא לספור את הסרבים כמועמדים למדליה ואולי אפילו מזהב.

 

עוד נבחרת שהכישרון נשפך ממנה היא קרואטיה, שתציג לראווה את בחירה מספר 5 בדראפט האחרון, מריו הזוניה, שהיה פנטסטי במשחקי ההכנה. בויאן בוגדנוביץ' מברוקלין נטס, דאריו שאריץ' של אנאדולו אפס וכמובן אנטה טומיץ' מברצלונה רק ממחישים עד כמה מרשימה החבורה של ולמיר פראסוביץ' שאמורה לעבור בשלום את בית 3 (יוון, סלובניה, מקדוניה, גאורגיה והולנד) ולתת פייט לכל שאר הפייבוריטיות.

 

חילופי תפקידים. נוביצקי מול שאריץ' (צילום: פיב"א אירופה) (צילום: פיב
חילופי תפקידים. נוביצקי מול שאריץ'(צילום: פיב"א אירופה)

 

הווינרים הגדולים

אחרונה חביבה במועמדות לעלייה אל הפודיום היא יוון שמשום מה לא מדברים עליה מספיק. היוונים יציגו את הקשיחות המוכרת שלהם בהגנה, בתוספת האתלטיות של יאניס אנטטוקמפו, שבהכנה הפך כבר לשחקן מפתח עבור המאמן פוטסיס קאציקאריס. אסור לשכוח גם את שני הווינרים הגדולים של היבשת, ואסיליס ספאנוליס וגאורגיוס פרינטזיס. ניק קלאת'ס, קוסטאס פאפאניקולאו וסטראטוס פרפרגולו ירכיבו נבחרת נהדרת.

 

נבחרות שיכולות להיות הסוס השחור של האליפות הן איטליה, שבעשור האחרון לא הצליחה להתעלות, אך ליורובאסקט הקרוב הרכיבה סגל עם כל השחקנים המרכזיים שלה (מרקו בלינלי, אנדראה ברניאני, דנילו גלינארי, לואיג'י דאטומה, דניאל האקט ואלסנדרו ג'נטילה), כשגם ליטא עם המסורת צפויה להגיע לפחות עד לרבע הגמר.

 

הווינר הגדול באירופה? ספאנוליס (צילום: פיב"א אירופה)
הווינר הגדול באירופה? ספאנוליס(צילום: פיב"א אירופה)

סוסים שחורים. נבחרת יוון ואנטטוקמפו (צילום: פיב"א אירופה)
סוסים שחורים. נבחרת יוון ואנטטוקמפו(צילום: פיב"א אירופה)

 

מהיורובאסקט הקרוב יעפילו באופן ישיר לאולימפיאדת ריו 2016 רק האלופה וסגניתה. הנבחרות שיסיימו במקומות 3-6 יגיעו לטורניר הקדם אולימפי שיתקיים בסמיכות למשחקים בברזיל, מה שיהפוך את משחקי הדירוג למלחמת עולם אמיתית.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיב"א אירופה
מילוש תאודוסיץ'
צילום: פיב"א אירופה
מומלצים