צרפת סגרה את תיק החקירה על מות ערפאת
צוות החקירה הצרפתי החליט לסגור את התיק שעסק בנסיבות מות יו"ר הרשות הפלסטינית לשעבר מחוסר ראיות. כך הודיע משרד התובע בפריז
תיק החקירה בנוגע לנסיבות מותו של יו"ר הרשות הפלסטינית לשעבר יאסר ערפאת נסגר מחוסר ראיות. כך הודיע הערב (יום ד') משרד התובע הכללי בפריז. צוות החקירה לא הצליח לקבוע שערפאת הורעל למוות כפי שטענה אלמנתו סוהא ולפיכך נותר עם הקביעה שהמנהיג הפלסטיני מת בנסיבות טבעיות. פרקליטה של סוהא הודיע שיערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.
עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ
ערפאת, מייסד הפת"ח והארגון לשחרור פלסטין, הלך לעולמו בגיל 75 ב-11 בנובמבר 2004 בבית החולים פרסי דה קלאמרט, הסמוך לפריז. טרם היה יו"ר הרשות הפלסטינית היה אחראי לפיגועים רבים ולמותם של ישראלים רבים, והיה מהגורמים המרכזיים בכישלון הסכמי אוסלו.
שמונה שנים לאחר מותו, הגישה אלמנתו תלונה לבית המשפט בנאנט בטענה שהורעל ונרצח. כתוצאה מכך, נפתח קברו של ערפאת ברמאללה למשך כמה שעות ושלושה צוותי חקירה - צרפתיים, שווייצריים ורוסיים, אספו כ-60 דגימות מתוך הקבר. מרכז בעיר לוזאן שבשווייץ שבו נבדקו דגימות ביולוגיות שנאספו מחפציו של ערפאת וניתנו לאלמנתו לאחר מותו מצא "רמות חריגות של פולוניום". בנקודה זו עצר המרכז את ניתוח הגופה וטען כי ערפאת הורעל על ידי יסוד רדיואקטיבי.
עם זאת, מומחים צרפתים מצאו כי האיזוטופים מסוג פולוניום 210 ו-ליד 210 שנמצאו בקברו של ערפאת היו של "של גורמים סביבתיים". הנסיבות העמומות סביב מותו של ערפאת הובילו לתיאוריות שונות באשר לסיבת פטירתו, בהן הרעלה מצדה של ישראל. עורכי הדין של אלמנתו של ערפאת האשימו את השופטים בסגירת החקירה בחיפזון וקראו לתשאל יותר מומחים.
ערפאת הוביל בעבר פעולות טרור רבות נגד ישראל. בספטמבר 1993, כחלק מתהליך השלום עם ישראל, חתם עם ראש הממשלה יצחק רבין על הסכם אוסלו שהביא לכינון הרשות הפלסטינית. בשנת 2000 פרצה, לטענת ישראל בהוראתו של ערפאת, אינתיפאדת אל-אקצה שבמהלכה רצחו פעילי טרור פלסטינים מאות רבות של ישראלים, ופיגועים אירעו כמעט מדי יום ברחבי הארץ. ישראל האשימה את ערפאת כי הוא זה המכווין את מעשי הטרור, ובשנתיים וחצי האחרונות לחייו צרה על לשכתו ברמאללה.