שתף קטע נבחר

 

בלי אפוד הצלה: איילן הקטן, אחיו ואמם נסחפו אל מותם בדרך לחיים חדשים באירופה

לאיילן כורדי בן השלוש ולאחיו גאליפ בן החמש לא ממש היה סיכוי: הם ברחו מהמלחמה בסוריה וקיוו להגיע ליוון ומשם לצפון אירופה העשירה. אלא שסירתם התהפכה והם מתו עם אמם. תמונות גופותיהם נסחפות לחופי בודרום הטורקית טלטלו את העולם והפכו לסמל משבר המהגרים באירופה

 

גופת הילד הסורי נפלטה לחוף    (צילום: רויטרס)

גופת הילד הסורי נפלטה לחוף    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קורע לב. אין דרך אחרת לתאר את התמונה שפורסמה אתמול (יום ד') וטלטלה את העולם ובה רואים גופת פעוט סורי שנמלט עם משפחתו על סירה לאירופה, טבע ונסחף לחוף בטורקיה. בינתיים, משבר המהגרים נמשך וכך גם עוצר הרכבות בבודפשט. רבים עדיין מחכים לכרטיס היציאה שלהם מהונגריה לגרמניה. 

 

העיתון הבריטי "דיילי מייל" חשף כי הפעוט המת הוא איילן כורדי בן השלוש, כורדי מהעיר קובאני בסוריה. על פי העיתון, איילן, אחיו בן החמש גאליפ ואמם ריהאן בת ה-35 היו על סירה עמוסה במהגרים שברחו ממלחמת האזרחים העקובה בסוריה כשזו התהפכה בדרכה מאזור בודרום בטורקיה לאי היווני קוס. שלושתם נפלו למים וטבעו למוות במסעם אחר חיים טובים יותר באירופה. הדרך בין בודרום לבין האי קוס היא אחת הדרכים הקצרות ביותר מטורקיה לאיים היווניים ואורכה כ-20 קילומטרים, ולכן היא נחשבת למועדפת בקרב הפליטים.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לאיילן ואחיו גאליפ לא ממש היה סיכוי להינצל כשסירתם התהפכה לאור העובדה שהם לא לבשו אפודי הצלה. שתי סירות ועליהן כ-20 מהגרים התהפכו לפנות בוקר - 30 דקות אחרי שיצאו לדרך מעיר הנופש הטורקית בודרום. גופתו של איילן וגופת אחיו נסחפו לחוף והם לבושים חולצות טי ומכנסיים קצרים. שוטרים הגיעו למקום לאחר שתושבים מקומיים דיווחו על מציאת האחים ואמם. על פי ההערכות, 13-12 מהגרים איבדו את חייהם, בהם חמישה ילדים. התמונות שתיעדו את הוצאתם מהמים של האחים הקטנים הפכו לאחד מסמלי משבר המהגרים הגדול ביותר שאיתו התמודדה אירופה מאז מלחמת העולם השנייה.

 

סורית ששני ילדיה טבעו למוות בדרך ליוון    (צילום: רויטרס)

סורית ששני ילדיה טבעו למוות בדרך ליוון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ניסו להגיע צפונה. איילן (משמאל) ואחיו גאליפ ()
ניסו להגיע צפונה. איילן (משמאל) ואחיו גאליפ

העיתון הבריטי "מירור" דיווח כי תמונתו של איילן המת זכתה לשיתופים רבים בטוויטר, בעיקר בטורקיה, וההשטאג KiyiyaVuranInsanlik ("אנושות נסחפת לחוף") היה הפופולרי ביותר ברשת החברתית מאז שעות אחר הצהריים. סוכנות הידיעות הטורקית "דוגאן" דיווחה כי קרובי משפחתו של איילן פרצו בבכי לאחר שזיהו את גופות שלושת בני המשפחה בחדר המתים של בית החולים בבודרום.

 

איבדה את שני ילדיה, בני 9 ו-11

סירה אחרת ועליה שישה מהגרים סורים טבעה כשיצאה גם כן מאזור בודרום לאי היווני קוס. סוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" פרסמה תמונה מטלטלת נוספת שבה נראית זנייפ עבאס האדי מסוריה שאבלה על מותם של שניים מילדיה, בני 9 ו-11, שהיו בסירה שהתהפכה. העיתון הטורקי "מילייט" דיווח כי האם הועברה לטיפול בבית חולים בבודרום ולצדה בתה ששרדה עמה.

 

טורקיה מארחת במחנות בתחומיה יותר פליטים סורים מאשר כל מדינה אחרת. בחודשים האחרונים גבר זרם הפליטים העושים את דרכם בים לחופי יוון, ומשם - אם הם שורדים - ממשיכים ברגל ובתחבורה ציבורית למקדוניה, לסרביה ואז להונגריה - שממנה הם כבר יכולים לנוע ביתר קלות למערב אירופה. הונגריה פרסה לאחרונה גדר תיל משולשת לאורך כל גבולה עם סרביה, אולם התברר כי הגדר הזו אינה יעילה. לכן החלו השלטונות בבודפשט לבנות גדר מסיבית יותר.

 

משבר המהגרים באירופה הוביל אתמול לצעד דרמטי של שלטונות הונגריה שהטילו עוצר של יותר משעה על כל הרכבות בתחנה המרכזית קלטי בבודפשט במטרה למנוע יציאת מהגרים לאוסטריה ולגרמניה. התחנה פונתה, וכאלף מהגרים שנאלצו להישאר בחוץ הפגינו ונופפו בכרטיסי הרכבת שרכשו. הם צעקו: "גרמניה, גרמניה, חופש, חופש, אנחנו רוצים לעזוב". רק לקראת 12:30 נפתחה התחנה לאזרחים בלבד, והמהגרים שהמתינו בחוץ - רובם סורים, אפגנים ואריתריאים - עדיין לא הורשו להיכנס.

 

קורבנות המשבר: טרגדיית הילדים המהגרים    (צילום: רויטרס)

קורבנות המשבר: טרגדיית הילדים המהגרים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

איבדה את שני ילדיה שטבעו למוות. זנייפ עבאס האדי בבית חולים בבודרום (צילום: אנטוליה) (צילום: אנטוליה)
איבדה את שני ילדיה שטבעו למוות. זנייפ עבאס האדי בבית חולים בבודרום(צילום: אנטוליה)

מאז תחילת השנה מצאו 2,500 מהגרים מאסיה, אפריקה והמזרח התיכון את מותם במהלך ניסיונם לברוח מהמלחמות והעוני בארצותיהם. אלה שהגיעו בשלום ליבשת האירופית עוברים תלאות רבות נוספות בדרכם צפונה, ועשרות מהם איבדו את חייהם, בין היתר כשנחנקו למוות בתוך כלי רכב.

 

"הארגון הבינלאומי להגירה" מעריך כי יותר מ-300 אלף אנשים חצו מתחילת השנה את הים התיכון בסירות ובספינות והגיעו לדרום אירופה. מספר המהגרים בחודש יולי לבד הגיע לשיא של 107,500 איש. גרמניה מצפה ל-800 אלף מהגרים עד סוף השנה - פי ארבעה מבשנה שעברה.

 

"המשבר יאחד את הימין הקיצוני באירופה"

פעילי זכויות אדם מתחו היום ביקורת קשה על משטרת צ'כיה שעצרה פליטים וסימנה אותם עם מספרים על זרועותיהם. על פי הדיווחים, 214 פליטים, רובם מסוריה, סומנו בדרך זו לאחר שנעצרו אמש כשחצו את הגבול ברכבות מאוסטריה ומהונגריה.

 

המהגרים שוטפים את הונגריה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
המהגרים שוטפים את הונגריה(צילום: gettyimages)

"כמו הנאצים". משטרת צ'כיה סימנה פליטים במספרים על זרועותיהם (צילום: AP) (צילום: AP)
"כמו הנאצים". משטרת צ'כיה סימנה פליטים במספרים על זרועותיהם(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הצעד של המשטרה הצ'כית עורר זעם רב משום שהזכיר לרבים את האופן שבו נהגו הנאצים לסמן את האסירים במחנות ההשמדה שלהם.

מאוחר יותר דיווחה סוכנות הידיעות הצ'כית CTK כי משטרת צ'כיה תפסיק לעצור מבקשי מקלט סוריים שהגיעו מהונגריה, ותאפשר להם לנסוע לגרמניה.

 

שרי החוץ של איטליה, צרפת וגרמניה חתמו על בקשה משותפת לשנות את כללי מתן אשרות הפליט באירופה, למען חלוקה הוגנת יותר של המהגרים לשטחי האיחוד האירופי בין המדינות החברות בו. לפי המסמך, המשבר "הראה את הגבולות והכשלים" בחוקים שנועדו להתמודד עם מבקשי מקלט באירופה. באותה עת, שר החוץ של סלובקיה, מירוסלב לייצ'ק, הזהיר שגל ההגירה ליבשת אירופה עלול לאחד את הימין הקיצוני בארצו. "הם אומרים לאנשים שהם יגנו עליהם ממהגרים ואנשים יצביעו עבורם", אמר לייצ'ק בראיון לסוכנות הידיעות AP. "אנחנו לא מעבדה, אנחנו מדינות אמיתיות וחברות אמיתיות". לייצ'ק קרא ל"דיון פתוח ורציונלי" על השאלה כיצד להתמודד עם הנושאים הללו.


פורסם לראשונה 02/09/2015 23:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
התמונה שזעזעה את העולם כולו. גופת הפעוט הסורי
צילום: EPA
מומלצים