מות הפעוט: נעצרו 4 מבריחים סורים
משטרת טורקיה עצרה את המבריחים בחשד שארגנו את השיט הקטלני שגבה את חייו של איילן כורדי, שתמונתו גופתו ריגשה את העולם כולו, ושל בני משפחתו. בהונגריה הסתערו פליטים על רכבות מבודפשט ושוטרים הורידו מאות מהרכבת ולקחו אותם למחנות פליטים
מותו הכואב של איילן כורדי, שתמונת גופתו שוכבת על החוף בבודרום שבטורקיה, עוררה רגשות עזים בקרב אנשים ברחבי העולם. היום (ה') דווח בטורקיה כי המשטרה המקומית עצרה ארבעה מבריחים סורים בחשד שארגנו את "סירת המוות" שגבתה את חייהם של איילן, אחיו ואמם ושל תשעה פליטים נוספים. סוכנות הידיעות הטורקית "דוגאן" דיווחה כי בין העצורים גם קפטן כלי השיט וחקירתם נמשכת.
במקביל, מאות מהגרים עזבו היום (יום ה') את בודפשט על גבי רכבות, אולם חלומם לחצות את הגבול לאוסטריה לא מתגשם לפי שעה משום שהרשויות ההונגריות מונעות זאת מהם ומשכנות אותם במחנות זמניים.
עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ
כוחות משטרת הונגריה עצרו את הרכבת הראשונה שהגיעה מבודפשט ועשתה את דרכה לעיר שופרון הסמוכה לגבול עם אוסטריה. עם עצירת הרכבת הורו השוטרים למהגרים הרבים, רובם מסוריה, לרדת מהרכבת בעיר ביצ'קה, שבה שוכן מרכז קליטה למהגרים. המשטרה המקומית סגרה את התחנה, הוציאה ממנה את העיתונאים והכריזה עליה כ"אזור מבצעי".
בחלק מהמקרים הוצאו מהגרים בכוח מהרכבת. כמה מהם טיפסו על חלונות הרכבת החיצוניים, צעקו "לא למחנה, לא למחנה" והתעמתו עם כוחות הביטחון. יתר הנוסעים שהיו על הרכבת ואינם מהגרים החליפו רכבת והמשיכו לעבר הגבול האוסטרי. מהגרים שסירבו להתפנות מהתחנה במחאה נעצרו על ידי המשטרה.
ר"מ הונגריה: "המהגרים הם בעיה גרמנית"
הבוקר הפסיקה הונגריה את עוצר הרכבות שהטילה בעקבות נחשול המהגרים העצום ששטף את בירתה. אלא שהמהגרים שצבאו על תחנת הרכבת ועל הרכבות לא הורשו להגיע למערב אירופה, היעד המועדף עליהם. עדיין לא ברור מה יהיה הצעד הבא לעצירת המהגרים, שרבים מהם הם פליטים ממלחמות במזרח התיכון.
נשיא המועצה האירופית דונלד טוסק קרא למדינות החברות באיחוד האירופי לחלוק בנטל המהגרים ולקלוט את מאה אלף מבקשי המקלט שהגיעו ליוון, לאיטליה ולהונגריה. טוסק אמר כי "חלוקה הוגנת של מאה אלף מהגרים לפחות בין מדינות האיחוד האירופי היא למעשה מה שאנחנו צריכים לעשות". נשיא המועצה האירופית הזהיר כי "אם מנהיגי האיחוד האירופי לא יגלו רצון טוב, המושג 'אחווה' יהפוך לסיסמה ריקה מתוכן ותוחלף בסחטנות פוליטית, מחלוקות ובמשחק האשמות".
ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן נפגש בבריסל עם מנהיגי האיחוד האירופי כדי לדון במשבר המהגרים החריף שגרם בימים האחרונים למחלוקת קשה בין החברות בגוש המדינות בנוגע למדיניות הטיפול הנכונה במהגרים. ראש הממשלה ההונגרי אמר כי המהגרים הם "בעיה גרמנית" ושאף אחד מהם לא רוצה להישאר בהונגריה, אלא רוצה ללכת לגרמניה.
הרכבות לווינה ומעבר, לגרמניה, בוטלו, ועדיין לא ברור מה יהיה הצעד לעצירת המהגרים, שרבים מהם הם פליטים ממלחמות במזרח התיכון. המהגרים איימו אתמול לצעוד 170 קילומטרים מבודפשט לגבול האוסטרי אם המשטרה המקומית לא תתיר להם לעלות על הרכבות לאוסטריה ולגרמניה.
בימים אלה מתמודדת אירופה עם משבר המהגרים החמור ביותר בשטחה מאז מלחמת העולם השנייה, משבר שכבר גבה את חייהם של אלפי בני אדם שברחו מארצותיהם העניות והמדממות בתקווה לפתוח בחיים חדשים ביבשת האירופית. "הארגון הבינלאומי להגירה" מעריך כי יותר מ-300 אלף אנשים חצו מתחילת השנה את הים התיכון בסירות ובספינות והגיעו לדרום אירופה. מספר המהגרים בחודש יולי לבד הגיע למספר שיא של 107,500 איש. גרמניה מצפה ל-800 אלף מהגרים עד סוף השנה - פי ארבעה מבשנה שעברה.