בוטלה השביתה הכללית בבתי המשפט
נשיא בית הדין הארצי לעבודה בירושלים קבע כי הרפורמה במערכת בתי המשפט לא תיושם בשלב זה. עוד קבע השופט כי הצדדים יכנסו למו"מ מידי ואינטנסיבי. בעקבות זאת בוטלה השביתה במערכת בתי המשפט
בוטלה השביתה בבתי המשפט: נשיא בית הדין הארצי לעבודה בירושלים, השופט יגאל פליטמן, קבע אחר הצהריים (ו') כי הרפורמה במערכת בתי המשפט לא תיושם בשלב זה. עוד קבע השופט כי הצדדים יכנסו למו"מ אינטנסיבי החל מיום ראשון. מההסתדרות נמסר, כי בעקבות ההחלטה השביתה שתוכננה ליום ראשון מבוטלת ומערכת המשפט תעבוד כסדרה.
בפסק הדין של נשיא בית הדין הארצי לעבודה נקבע, כי לאחר שנשמעו עמדות הצדדים הם הגיעו להסדר לפיו בשלב זה לא תיושם התוכנית האסטרטגית לבתי המשפט, וכי מכיוון שזו מחייבת מו"מ לגבי בחינת השלכותיה על תנאי עבודתם של העובדים, הצדדים ייכנסו ב-6 בספטמבר למו"מ אינטנסיבי בשיתוף הממונה על השכר, במטרה להגיע להסכם.
עוד צוין, כי המדינה מתחייבת להציג בפני ההסתדרות והוועדים את נתוני השכר הרלוונטים במידת האפשר, בדגש על שכר העובדים - על מנת שארגון העובדים יוכל לבחון את השלכות התוכנית על תנאי עבודתם. לאור זאת נקבע כי ההסתדרות תודיע שעובדי מערכת בתי המשפט ימשיכו לעבוד באופן רגיל וסדיר.
במערכת בתי המשפט מועסקים כ-2,100 עובדים מנהליים וכ-700 קלדניות. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet: ועד עובדי בתי המשפט איים להשבית ביום ראשון הקרוב את כל ערכאות מערכת בתי המשפט בארץ, בטענה כי ההנהלה מגבשת רפורמה במערכת ללא תיאום עמם ובדרישה לפתוח במו"מ. בתגובה פנו הנהלת מערכת בתי המשפט והממונה על השכר במשרד האוצר לבית הדין לעבודה, בבקשה להורות על קיום דיונים דחופים.
במכתב שהגיש אתמול הממונה על השכר לבית הדין הוא ציין כי יש מקום לקיים דיונים באשר לטענות העובדים לגבי השלכות התוכנית האסטרטגית על עובדי הנהלת בתי המשפט, וזאת לגבי קבוצות עובדים מוגדרות שיושפעו ממנה באופן מהותי.עוד הודגש, כי המשרד מתנגד לקידום דיונים בהם יישום התוכנית האסטרטגית מהווה "מקפצה להצגת דרישות לתנאי שכר וההעסקה רוחביים, אשר הועלו בעבר על ידי וועד העובדים, כאשר אין כל קשר בין יישום התוכנית האסטרטגית לבין העלאה חוזרת של דרישות אלו, כי אם ניצול הזדמנות בלבד".
העובדים: מצפים מאיתנו לידע משפטי שאין לנו
בחודש יוני אישרה ההסתדרות הכרזה על סכסוך עבודה בקרב עובדי הנהלת בתי המשפט. דני חסון, יו"ר הוועד הארצי של עובדי בתי המשפט, אמר השבוע: "אנו מוכנים להתייעל ולהשתפר, אך לא נהיה מוכנים לקבל צעדים חד-צדדיים שישפיעו על תנאי העסקתנו באופן כזה מרחיק לכת. עובדי בתי המשפט כבר הוכיחו בעבר כי הם מוכנים לשאת ולתת. רפורמה שתביא לשינוי אמיתי יש לעשות תוך הידברות והסכמה ולא בכפייה".
חסון סיפר ל-ynet: "בשנת 2010 נחתם הסכם שכר קיבוצי לעובדים, אבל מאז השתנו אלפי דברים במערכת בתי המשפט ואף אחד לא ישב איתנו כדי לראות איך מביאים את השינויים לידי ביטוי בשטח". לדבריו, "ביקשנו לנהל מו"מ עם נציגי ההנהלה והאוצר, אבל כבר למעלה משנתיים מושכים אותנו באף. כעת ההנהלה הולכת לקראת שינוי מהותי בתהליכי העבודה ועתידה להציג תוכנית אסטרטגית, שהאוצר השקיע בה למעלה משני מיליארד שקל. גילינו אחריות ואיפוק רב עד כה, אך מעתה ואילך נסיר את הכפפות. אנחנו לא מתכוונים לשבת יותר בשקט".
חסון טען, כי בין היתר מתכוונים בהנהלה להגדיל את היקף התפקיד של העוזרים המשפטיים. לדבריו, "אם עד היום העוזרים היו קולטים את החומר, מתייקים אותו בתיק ומעבירים לעיון השופט - כעת רוצים להפוך אותם למזכירות אקטיבית - כלומר להתקשר לצדדים כדי לוודא שהם מופעים בתהליך, לראות את כל החומר הנדרש וכדומה. למעשה מצפים מאיתנו לידע משפטי כזה או אחר, שאין לנו. אם רוצים שנעשה זאת, צריך להשכיר אותנו לכך ולשנות את שם התפקיד שלנו ואת הדרגה. לא ייתכן שיצעדו קדימה - אבל ישאירו אותנו מאחור".
גם באופי עבודת הקלדניות מתוכננים שינויים, טען חסון: "הופכים אותן לסוג של מנהלות אולם. אם עד היום תפקידן היה להביא את הפרוטוקול - היום מפילים עליהן דברים נוספים כמו קביעת תאריכים ביומנים של השופטים או הזמנת הקלטות - שזה לא התפקיד שלהן".
עוד בערוץ קריירה: הזכיינים בישראל מחכים שיהיה פה כמו באמריקה. צפו