שתף קטע נבחר

 

גדר בגבול ירדן? יש תקציב רק ל-30 ק"מ

ראש הממשלה ושר הביטחון צפויים להכריז היום על תחילת העבודות על גדר הגבול החדישה עם ירדן, אך מתוך 235 ק"מ, אושר עד כה תקציב רק ל-30 ק"מ והגבול עדיין יהיה פרוץ. סך עלות הפרויקט: יותר מ-2.5 מיליארד שקל

על רקע התגברות האיום מצד דאעש והחשש שאלפי פליטים סורים ועיראקים ינסו לחדור גם לשטח ישראל, תחל ישראל בימים הקרובים להקים גדר ביטחון לאורך הגבול עם ירדן.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה יעלון צפויים להכריז היום (א') על התנעת העבודות. הקבינט המדיני-ביטחוני החליט בסוף חודש יוני לאשר את הקמת המקטע הראשון של הגדר באורך של כ-30 ק"מ בקטע שבין אילת למקום שבו מיועד לקום נמל התעופה בתמנע.

 

נתניהו מדבר אשתקד על הגדר עם ירדן    (צילום: ירון שרון)

נתניהו מדבר אשתקד על הגדר עם ירדן    (צילום: ירון שרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סך כל עלות הפרויקט מוערך בכשלושה מיליארד שקל. ראש הממשלה דאג שהכסף למקטע הראשון יועבר השבוע - כ-250 מיליון שקלים. עם זאת, המקטע הראשון מגן רק על חלק קטן מהגבול המזרחי של מדינת ישראל, שמתמתח על פני כ-235 ק"מ מאילת ועד למצדה.

 

בקטע שבין ים המלח ועד למשולש הגבולות עם סוריה בחמת גדר קיימת זה שנים ארוכות גדר מערכת המתריעה על כל נגיעה בה והיא אף עברה כמה שדרוגים בשנים האחרונות באזורים המועדים לפורענות כחלק מהערכת מצב שהתקיימה בנושא בפיקוד המרכז.

 

לגבי גזרת הערבה, הקבינט אישר עקרונית הקמת גדר חדשה לאורך הגבול עם ירדן, שכיום פרוץ לחלוטין ובמקרה הטוב ניתן למצוא לאורכו גדר תיל קרועה או סימוני אבן או שלטים המהווים איתות יחיד שמדובר בגבול בין ישראל לממלכה ההאשמית.

שלט יש. גידור אין. כך נראה הגבול ב-2012 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שלט יש. גידור אין. כך נראה הגבול ב-2012(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

המכשול שיוקם בקרוב ייתן מענה באזור שדה התעופה המיועד החדש בתמנע והוא יתוסף למכשול משופר שהוקם ב-15 הקילומטרים שמצפון לאילת מול ירדן. על גזרת הגבול עם ירדן מגן כוח סדיר לצד כוחות חירום מיחידות מיוחדות שאמורות להגיע אם יתפתח אירוע ביטחוני למרחקים ארוכים.

 

עם זאת, בצה"ל הקדישו בשנתיים האחרונות באוגדה המרחבית "אדום" תפישה מבצעית חדשה אל מול החשש שהגבול הפרוץ, שעתיד להישאר כך גם אחרי הקמת הקטע הקטן מול תמנע, ינוצל על ידי גורמי טרור או מבריחים שינסו להגיע מסיני דרך מרחב עקבה ומפרץ אילת לערבה הירדנית ומשם להיכנס בקלות לכיוון אחד היישובים המבודדים צמודי הגבול עם ירדן.

 

תוך כשנה אמור לקום לטובת גזרת הערבה גדוד חי"ר נוסף מעורב בשם "ברדלס" שיכלול לוחמות ולוחמים ומשימתו תהיה להגן באופן קבוע על גזרת הגבול הענקית בדומה לגדוד קרקל החולש בקביעות על גבול מצרים.

 

נתניהו: "הגדר - חלק חשוב מהביטחון הלאומי"

בשלוש השנים האחרונות נרשמו מעט אירועים ביטחוניים או ניסיונות חדירה מגזרת הערבה והם כללו בעיקר ניסיונות הברחה פליליים או של מהגרי עבודה. יצוין כי הצבא הירדני, בניגוד לצבא המצרי, החזיק בגבול עם ישראל מאז ומתמיד כוחות קו חזקים וניידים יותר, רמת התיאום מול הכוחות הירדניים נשמרה גבוהה וסייעה עד כה למנוע אירועי פח"ע בגבול.

 

ישראל עדכנה את ירדן בהקמת הגדר והבטיחה לירדנים שהגדר תוקם בצד הישראלי של הגבול ולא תפגע בריבונותה של הממלכה ההאשמית ובאינטרסים הלאומיים שלה.

 

נתניהו אמר בסמוך להחלטת הקבינט: "קיבלנו החלטה חשובה מאוד בקבינט להמשיך את מקטע הגדר בגבולנו הדרומי, הפעם מאילת - שלושים קילומטר צפונה מעבר לשדה התעופה תמנע שהולך ונבנה. הדבר הזה הוא חשוב, הוא חלק מהביטחון הלאומי שלנו, הוא מצטרף לגדר הביטחון שבנינו לאורך גבולנו עם סיני, שבלמה את כניסת המסתננים הבלתי חוקיים לישראל, וכמובן את תנועות הטרור השונות".

 

הגדר לאורך הגבול עם ירדן נועדה בראש ובראשונה למנוע חדירה של פעילי ג'יאהד עולמי ופעילי דאעש והיא גם חלק מהשינויים בהיערכות הביטחונית באזור לקראת הקמת שדה התעופה בתמנע – שמרוחק 200 מטרים מקו הגבול - וייחל לפעול בשנה הבאה.

 

 

 


פורסם לראשונה 05/09/2015 22:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הגדר הלא-קיימת ב-2012
צילום: מוטי קמחי
מומלצים