שתף קטע נבחר

 

נתניהו: קליטת סורים? ישראל מדינה קטנה

ראש הממשלה התייחס ליוזמת הרצוג לקלוט פליטים בישראל ואמר כי הוא אינו אדיש "לטרגדיה האנושית של הפליטים". השרים היו תקיפים יותר. כץ: "שיקלוט פליטים לביתו". לוין: "הצעה פופוליסטית". איש עסקים שעומד בקשר עם האופוזיציה הסורית: "בלשכת רה"מ שוקלים קליטת יזידיות שנאנסו"

 

ראש הממשלה והשרים על בעיית הפליטים

ראש הממשלה והשרים על בעיית הפליטים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יו"ר האופוזיציה הצטרף להצעת ח"כ אלעזר שטרן והציע לקלוט פליטים סורים בישראל, אבל שרי הממשלה דוחים בתוקף את הרעיון. שר התיירות יריב לוין כינה זאת "הצעה פופוליסטית", שרת המשפטים איילת שקד אמרה כי "ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית לא יכולה לקלוט כמויות אדירות של פליטים" ואילו שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ הציע להרצוג לקלוט את הפליטים בביתו.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו היה מתון יותר. "ישראל איננה אדישה לטרגדיה האנושית של פליטים מסוריה ואפריקה. טיפלנו במסירות באלף פצועים מהקרבות בסוריה וסייענו להם לשקם את חייהם", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. "אבל ישראל היא מדינה קטה מאוד. אין לה עומק דמוגרפי ואין לה עומק גיאוגרפי".

 

"איזו חוסר תבונה מדינית וחוסר אחריות לאומית", כתב השר כץ בפייסבוק על הצעת יו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג לקליטת סורים בישראל. "לפחות שיציע, כמו ראש ממשלת פינלנד, לקלוט אותם בביתו".

ישראל מדינה קטנה. נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות" ) (צילום: אוהד צויגנברג
ישראל מדינה קטנה. נתניהו(צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות" )
הרצוג אמר אתמול באירוע שבתרבות בתל אביב כי "יהודים לא יכולים להיות אדישים כשמאות אלפי פליטים מתדפקים על חוף מבטחים". בפתח ישיבת הממשלה הבוקר (יום א') אמר כץ כי "מדיניות הממשלה נכונה. הצעת הרצוג הצעה תמוהה ושגויה. אסור לישראל להתערב במה שקורה בתוך סוריה, אנחנו לא מדינה אירופאית. אנחנו קרובים ומעורבים מדי. מדובר במדינת אויב".

 

בנוגע לאפשרות כי הפליטים הסורים ייקלטו בשטחי הרשות הפלסטינית, אמר כץ: "לא שמעתי על הרעיון הזה. זה דבר לא ישים. מה שאמרתי לגבי ישראל נכון גם לגבי הרשות".

 

גם השר לוין תקף את דבריו הרצוג. "זו הצעה פופוליסטית וחסרת אחריות שכל תכליתה מירוק המצפון המוסרי. ישראל נמצאת כבר שנים בחזית הסיוע ההומניטרי, והייתה הראשונה שנכונה לקלוט פצועים סורים כבר בתחילת הקרבות במדינה. עם זאת, עלינו להיות זהירים ולדעת היכן לשים את הקו האדום. קליטת פליטים ממדינת אויב, שעשויים לחבור לכוחות פנימיים החותרים נגד המדינה, תפגע באינטרסים הלאומיים ועלולה להביא להפרת האיזון הדמוגרפי".

 

בכניסה לישיבת הממשלה התייחסה לרעיון גם שרת המשפטים שקד. לדבריה, "מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית לא יכולה לקלוט כמויות אדירות של פליטים. המדינה נותנת עזרה הומניטרית אבל קליטת פליטים תיעשה בירדן, לא במדינת ישראל".

 

שר הקליטה והעלייה זאב אלקין: "אמירה מן הסוג הזה, בוודאי במקביל לדרישה פלסטינית לקלוט פליטים פלסטינים, זה ניסיון להכניס את זכות השיבה בדרך האחורית. זה לא אחראי ואסור שזה יקרה".

 

איש העסקים הישראלי-אמריקני מוטי כהנא, שעומד בקשר הדוק עם האופוזיציה הסורית, אמר עם זאת כי בלשכת ראש הממשלה שוקלים לקלוט פליטים סורים, בדומה לקליטת הפליטים מווייטנאם על ידי מנחם בגין, לפני קרוב ל-40 שנה. "לא נעצור עד שישראל תעשה את מה שרוב העם בארץ מוכן ורוצה במיוחד - לעזור לילדות יזידיות שעברו אונס על ידי אנשי דאעש. אני יודע שלשכת ראש הממשלה שוקלת את הדברים. הבעיה בישראל זה הפחד להחליט. אבל יש לנו חובה מוסרית לקבל את ההחלטה הזו".

 

הרצוג הגיב למתקפת השרים: "כץ ואלקין מה אתם קופצים?", צייץ הרצוג בחשבון הטוויטר שלו. "כשבגין קלט פליטים מוויאטנם הוא הוכיח אומץ ומוסר. אתם כרגיל מפחדים מהתכונות האלה. מתרחש לידינו טבח ואני מציע מחווה מוגבלת והומנית במסגרת בינלאומית שתביע מוסר יהודי ששכחתם מהו וגם תציל אחים דרוזים".

 

במחנה הציוני הדגישו כי "הרצוג אמר והתכוון לכך שמדובר בכמה מאות פליטים, רובם דרוזים שחייהם בסכנה מיידית. "משבר הפליטים מסוריה איננו דומה לעניין המסתננים מאפריקה, אשר רובם מהגרי עבודה. לו ממשלת נתניהו היתה יוצרת חוקי הגירה, היה אפשר לשלוח את מי שנמצא בישראל לשם רווחה ועבודה בחזרה לארצו, אך ממשלת הליכוד יודעת רק לדבר והיא האחראית למצוקת תושבי דרום תל אביב".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות"
נתניהו בישיבת הממשלה
צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות"
מומלצים