הפלסטינית שבכתה למרקל ותקפה את ישראל תישאר בגרמניה
רים סאחווי הפכה לסמל המהגרים ברוסטוק, כשפרצה בבכי מול מרקל כי אמרה לה שאין ברירה והיא ומשפחתה ייאלצו לעזוב את גרמניה. בהמשך הדהימה בראיון כשייחלה "שישראל תיעלם". בסוף השבוע קיבלה אישור להישאר בגרמניה "מסיבות הומנטיריות"
הילדה הפלסטינית רים סאחווי בת ה-14, שעלתה בחודש שעבר לכותרות בגרמניה כשפרצה בבכי משום שקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הסבירה לה שהיא ומשפחתה אינן יכולות להישאר בגרמניה, קיבלה בסוף השבוע אישור להישאר בגרמניה כתושבת לפחות עד השנה הבאה.
עוד חדשות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
עוד חדשות בעולם :
- צעצועים, נעליים קטנות - והרס. הבית של איילן
- נותן דוגמה: האפיפיור יארח משפחות מהגרים
- דיווח מיוחד מהונגריה: הגבולות נפתחו, המשבר נמשך
- מלחמת כריות באקדמיה הצבאית: 30 נפצעו
בסוף השבוע הודיעה עיריית רוסטוק שבה גרה משפחת סאחווי כי רים ומשפחתה קיבלו בפעם הראשונה אישור תושבות "מסיבות הומניטריות". האישור הזה יהיה תקף עד מרס של השנה הבאה. סגן ראש העיר רוסטוק, כריס מולר, אמר כי "רים היא דוגמה לקליטה מוצלחת בעירנו".
רים עלתה לכותרות בגרמניה אחרי שבמהלך דיון בעיר רוסטוק שהתנהל תחת הכותרת "חיים טובים בגרמניה", אמרה לקנצלרית מרקל שהיא ומשפחתה, שהגיעו לרוסטוק ממחנה פליטים בלבנון לפני ארבע שנים, עומדים בפני גירוש. "יש לי שאיפות כמו כל אחד אחר. אני רוצה ללמוד כמו כולם. מאוד לא נעים לראות איך אחרים יכולים ליהנות מחיים ואני לא", אמרה רים. בתגובה, ענתה לה מרקל כי היא מבינה, "אך פוליטיקה היא דבר קשה לעתים".
"כשאת ניצבת מולי ואת אדם נחמד מאוד... אבל את יודעת, במחנות פליטים פלסטיניים בלבנון יש אלפי בני אדם ואם נאמר להם 'כולכם יכולים לבוא' ואחר כך נאמר 'כולכם יכולים לבוא מאפריקה' ו'כולכם יכולים לבוא' - אנחנו לא נוכל להתמודד עם זה", אמרה מרקל לרים. בשלב זה פרצה הילדה בבכי. מרקל נראתה מפותעת, ניגשה אליה ואמרה כמנחמת: "היי, עשית עבודה נהדרת".
מנהל הדיון התערב בשלב הזה ואמר כי הילדה בוכה יותר בגלל המצב הקשה מאשר בגלל השאלה אם היא הציגה היטב את
השקפותיה לקנצלרית, ומרקל השיבה: "אני יודעת... ועדיין, אני רוצה ללטף אותה". לאחר מכן היא ליטפה אותה בגבה. בעוד רבים ביקרו את מרקל על חוסר הרגישות שלה ולגלגו עליה ברשתות החברתיות, היו כמה ששיבחו אותה על אמירת האמת. בהמשך נמסר כי הילדה תורשה להישאר בגרמניה.
שבועיים אחרי אותו אירוע קיבל הסיפור תפנית סימפטית הרבה פחות, שמציירת באור אחר את הילדה שהצליחה לזכות באהדה עולמית. בראיון לעיתון הגרמני "די וולט" הביעה הילדה רים תקווה שישראל תיעלם מהמפה ובמקומה תקום מדינת פלסטין. "אני
מקווה שיום יבוא וישראל לא תהיה קיימת עוד, רק פלסטין", אמרה הנערה לעיתון הגרמני, "המדינה לא צריכה להיקרא עוד ישראל אלא פלסטין".
העיתון הגרמני ציין כי סאחווי ומשפחתה לא ביקרו מעולם בישראל או בשטחי הרשות הפלסטינית, וכי על הקיר בחדרה תלויה מפת פלסטין ההיסטורית: "יום אחד אחיה שם", אמרה לעיתון. כשנשאלה בריאיון אם היא מודעת ליחסים המיוחדים בין גרמניה לישראל ולכך שבגרמניה הבעת שנאה ליהודים היא דבר בלתי חוקי, היא השיבה: "בגרמניה יש חופש ביטוי, ואני יכולה לומר מה שאני חושבת".