מעלות העלתה את דירוג האשראי של מליסרון ברמה אחת ל-AA מינוס
בכך מיישרת מליסרון קו עם מתחרותיה אמות, אלוני חץ, ריט 1 וגזית גלוב, המדורגות בדירוג זהה. דירוג האשראי הגבוה ביותר מבין חברות הנדל"ן הישראליות עדיין מוחזק על ידי עזריאלי ברמה של AA+
העלאת הדירוג של מליסרון מגיעה בעיקר בזכות הורדת שיעור המינוף (חוב לחוב +הון עצמי) של הקבוצה לרמה של 67.5% ותחזית אופטימית לגבי ירידה נוספת בהמשך. מליסרון ביצעה בתחילת 2012 עסקת מיזוג עם חברת הקניונים בריטיש ונאלצה בעקבותיה ליטול הלוואות של מאות מיליוני שקלים מהבנקים ומחזיקי האג"ח בישראל, מהלך שהעלה את שיעור המינוף של החברה לרמה של קרוב ל-80% בסוף שנת 2012.
במעלות ציינו כי "בשנתיים האחרונות השיגה מליסרון מספר אבני דרך לאחר עסקת רכישת בריטיש ישראל השקעות, ביניהן מיחזור חוב בהיקפים נרחבים תוך הארכת המח"מ והורדת הוצאות המימון; הנפקת הון; ומכירת נכסים תוך שימוש בכספי התמורה להורדת חוב".
לדבריהם, "חלק מהירידה במינוף מקורה במהלכים שאינם במסגרת העסקים הרגילה, קרי מימוש נכסים והנפקת הון, אולם חלק ממנה מקורו בפעילות השוטפת". יחס החוב לחוב והון עצמי של מליסרון ברבעון השני של 2015 עמד על כ- 67.5% לעומת כ-70% בסוף שנת 2014.
במעלות הסבירו כי "חלק מהירידה במינוף מקורה במהלכים שאינם במסגרת העסקים הרגילה, קרי מימוש נכסים והנפקת הון, אולם חלק ממנה מקורו בפעילות השוטפת". לטענת הכלכלנים של מעלות היחס הזה ירד לכ-65% ב-12 החודשים הבאים. "אנו סבורים כי לאור יכולת הנבת תזרימי מזומנים גבוהים ויציבים ולאור מחויבות ההנהלה להורדת מינוף, תוכל החברה לעמוד ביחס זה בפרק הזמן האמור, גם בהינתן חלוקת הדיבידנד כפי שהיה בחברה עד כה. אנו מצפים כי רכישת נכסים חדשים, ככל שתתרחש, תיעשה תוך שמירה על מחויבות זו, בין היתר על ידי הזרמת הון במידת הצורך".
עוד ציינו במעלות כי "נציין כי יחס המינוף גבוה לעומת קבוצת ההשוואה שבאותו דירוג. עם זאת, לדעתנו, הפרופיל העסקי של מליסרון חזק משל חברות ההשוואה,בשל יציבות התזרימים, היכולת המוכחת להשבחת נכסים, מיעוט פרויקטי ייזום וחשיפה נמוכה יחסית לתחום המשרדים".