מדינות באירופה: נקבל נוצרים, לא מוסלמים
קפריסין הצטרפה לסלובקיה וצ'כיה, והודיעה שתסכים לקבל מאות פליטים - אבל רוצה שהם יהיו נוצרים. רק בשבוע שעבר הזהירו סלובקיה והונגריה: "נתעורר עם 100 אלף ערבים, זו סכנה לאירופה הנוצרית". במדינות ערב תוקפים: "אירופה כמו תמיד - גזענית וצלבנית. נותנים למוסלמים לטבוע רק כי 'לא ישתלבו'"
עוד ועוד מדינות באירופה זונחות בימים האחרונים את מדיניות הפוליטיקלי-קורקט האירופית המפורסמת, ומודות בפה מלא: הן מוכנות לקלוט רק מהגרים נוצרים, לא מוסלמים. אחרי סלובקיה, צ'כיה והונגריה שיצאו נגד קליטת הפליטים, שרובם הגדול מוסלמים, הייתה זו היום (ב') קפריסין שהודיעה כי היא מסכימה לקבל 300 פליטים, אבל רוצה שהם יהיו נוצרים.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
עוד חדשות בעולם :
- פתאום כולם "סורים". התרגילים של המהגרים
- המיליונרית מתה - התוכים התעשרו
- שיא חדש: נזיר הלך 125 מטר על המים. צפו
- הפלסטינית שבכתה למרקל ותקפה את ישראל תישאר בגרמניה
"נשתדל שהפליטים שנקלוט יהיו נוצרים אורתודוכסים", אמר שר הפנים של קפריסין, סוקרטיס חסיקוס, לרדיו הקפריסאי. "זה לא עניין של חוסר-אנושיות או חוסר רצון לסייע אם מבקשים מאתנו לסייע, אבל אם להיות כנים, כן – זה מה שאנחנו מעדיפים".
בשבועות האחרונים כבר הביעו כמה מחברות האיחוד האירופי, ובראשן סלובקיה וצ'כיה, אי רצון לקלוט מהגרים מוסלמים. גם הונגריה, כאמור, המתנגדת הראשית לגל המהגרים, הביעה חשש לעתידה הנוצרי של אירופה במקרה של קליטה המונית של מהגרים מוסלמים, וראש ממשלתה ויקטור אורבן הזהיר שהדבר מסכן את זהותה התרבותית של היבשת.
סלובקיה הדהימה בסוף החודש שעבר כשהייתה הראשונה להודיע בפומבי שהיא אינה רוצה מהגרים מוסלמים בתחומיה. שר הפנים של סלובקיה, איוואן נטיק, הסביר כי סלובקיה לא תקלוט מוסלמים "משום שהם לא ירגישו בבית בסלובקיה". בראיון ל-BBC הבריטי הוא טען שלא מדובר באפליה, אלא ברצון להבטיח אחידות של הקהילה. "אנחנו רוצים באמת לעזור לאירופה עם גל המהגרים הזה, אבל אנחנו רק מדינת מעבר ואנשים לא רוצים להישאר בסלובקיה", אמר ל-BBC, "יכולנו לקלוט 800 מוסלמים אבל אין לנו מסגדים בסלובקיה, אז איך יוכלו מוסלמים להשתלב אם הם לא הולכים לאהוב את החיים כאן?"
בשבוע שעבר הזהיר גם ראש ממשלת סלובקיה: "אם יאושר מכניזם לחלוקה אוטומטית של מהגרים, נתעורר יום אחד ויהיו לנו 100 אלף איש מהעולם הערבי, וזו בעיה שאני לא רוצה שסלובקיה תתמודד איתה". רק לפני חודשיים הפגינו אלפים בברטיסלבה, בירת סלובקיה, נגד "האיסלאמיזציה של אירופה" ונגד תוכניתו של האיחוד האירופי לחלק את נטל קליטתם של מבקשי המקלט בין מדינות היבשת, כולל ארצם. לפי המשטרה המקומית, כ-300 מהמפגינים תקפו אז צופים של מרוץ אופניים שנערך בעיר ושיבשו אותו. המשתתפים, רובם אנשי הימין הקיצוני, ניסו גם לתקוף קבוצה קטנה יותר של מפגינים התומכים בקליטת פליטים. עשרות בני אדם נעצרו ושלושה שוטרים נפצעו.
בימים האחרונים נשמעת בכלי התקשורת הערביים ביקורת על ההבחנה שעשות חלק ממדינות אירופה בין פליטים מוסלמים לפליטים נוצרים המגיעים מסוריה, מעיראק וממדינות נוספות. המגיש המוכר של רשת "אל-ג'זירה" אחמד מנסור צייץ השבוע בטוויטר: "משבר הפליטים אישש עובד חשובה מאין כמוה – העובדה שמדינות אירופה דבקות באופיין הגזעני והצלבני".
אף שמדינות המפרץ עצמן נתקלות בביקורת נוקבת על כך שחרף עושרן הן אינן קולטות פליטים מאזורי המלחמה, בעיתון הסעודי
"א-סבק" נכתב על מדינות אירופה: "ילדים, נשים ומשפחות מוסלמיות הושארו לרעוב ולטבוע בטענה שלא יצליחו להשתקע בין האירופים ללא מסגדים. טרגדיה אנושית חדשה – אירופה מסרבת לקבל פליטים מוסלמים ומקדמת בברכה פליטים נוצרים ובודהיסטים".
בסוף השבוע דווח על תופעה חדשה, שבמסגרתה מוסלמים הנכנסים לאירופה ממירים את דתם לנצרות - חלק מהם כדי להגדיל את סיכוייהם לקבל מקלט וחלק אחר משום שאיבדו לטענתם את האמונה באיסלאם אחרי הזוועות שחוו.