מנות הדגל של השפים בעולם - בדרך לישראל
במשך שבוע יארחו מסעדות ישראליות "מסעדה אחות" בינלאומית, ויגישו לסועדים ארוחת טעימות שתבוסס על מנות הדגל של המסעדה המתארחת, בשילוב טעמים בהשראת השף הישראלי. חיים כהן: "ישראל יכולה להיות מוקד קולינארי עולמי. מדובר ממש בציונות קולינארית". צפו
השף חיים כהן ("מאסטר שף" ומסעדת "יפו תל אביב") תפס את מלוא תשומת הלב באירוע "שולחנות עגולים", כשהתעמת עם דוברת משרד התיירות, ענת שיחור אהרונסון על חוסר התמיכה של המשרד בעולם המסעדנות הישראלי. "למה המסעדנים צריכים לייבא טבחים ועובדים זרים, בזמן שאתם לא מעודדים העסקת עובדים מקומיים ולא תומכים בענף?", שאל לקול מחיאות הכפיים של הנוכחים.
שיחור-אהרונסון טענה כי הענף נופל בין הכיסאות בין משרדי התיירות והכלכלה, אבל כהן לא הסתפק בתשובתה ואמר: "כשהאחריות מועברת מאחד לשני, אנחנו נשארים בלי תשובה. הכי קל להפיל אחריות על אחרים - אנחנו בינתיים נשארים בבעיות שלנו". צפו בדברי כהן בפאנל:
כתבות נוספות בערוץ המדיה
כהן הגיב לדבריה של שיחור-אהרונסון, אשר העריכה כי תקציב משרד התיירות עומד על 300 מיליון שקלים לשנה ומהווה מנוע צמיחה למשק הישראלי. "התייר המודרני מגיע לישראל כדי לחוות ולא רק כדי לראות", אמרה, "הפרויקט הזה יכול לייצר תעסוקה למשק, ולהגדיל את התיירות".
"אנחנו הדיפלומטים החדשים"
כהן דיבר גם על הרצון להפוך את ישראל למוקד קולינארי בינלאומי. "אנחנו הדיפלומטים החדשים", אמר. "בעיקר בימים בהם מטילים עלינו חרמות, מדינת ישראל יכולה להיות מוקד קולינארי עולמי, וצריך להבין שמדובר ממש בציונות קולינארית. הכי קשה לפתוח מסעדה בישראל, הכי קשה לשרוד עם מסעדה בישראל - אבל גם הכי חשוב לפתוח מסעדה בישראל", סיכם.
הוויכוח בין שיחור אהרונסון לכהן התרחש בסיומו של השקת פרויקטRound Tables by American Express, פרויקט קולינרי בינלאומי חדש וענק, שיתקיים בישראל בנובמבר הקרוב. במסגרת הפרויקט יגיעו השפים של המסעדות המדוברות בעולם - מניו יורק, לונדון, ברצלונה, רומא, ברלין, אמסטרדם ואתונה - וייפגשו עם השפים המובילים בתל אביב.
לפי התוכנית, כל מסעדה מקומית תארח "מסעדה אחות" בינלאומית, ותארח אותה לשבוע במהלכו תוגש לסועדים ארוחת טעימות שתבוסס על מנות הדגל של המסעדה המתארחת, בשילוב טעמים בהשראת השף הישראלי. המחיר לארוחת הטעימות יעמוד על 269 שקלים. מארגני הפרויקט מעריכים שהמסעדות יארחו כ-10,000 סועדים בשלושה שבועות - המגלמים צפי לרווח של כ-2.5 מיליון שקלים.
בפרויקט ישתתפו המסעדות יפו תל אביב, התרנגול הכחול, טאיזו, קופי בר, קלואליס ומסעדת הרברט סמואל - בה תתארח השפית הגרמנייה הראשונה שזכתה בכוכב מישלן, סוניה פרויסהמר, המתמחה במטבחי הים התיכון ודרום מזרח אסיה.
יוזם הפרויקט הוא המסעדן והיזם יאיר בקייר, שותף לשעבר במסעדות הרברט סמואל, טאפאס אחד העם וקלארו. בקייר, שחבר במסגרת הפרויקט למשרד היח"צ של מאיה קרבט ונירית וייס, סיפר לנוכחים על הגסטרודיפלומה - כלומר, שימוש בקולינריה ככוח מניע לתיירות הנכנסת.