שתף קטע נבחר

 

גרמניה: נוכל לטפל ב-500 אלף מהגרים בשנה

ביום אחד נכנסו למקדוניה 7,000 פליטים סורים, והאי היווני לסבוס "על סף פיצוץ" עם 20 אלף. גרמניה תקלוט עד סוף השנה 800 אלף מהגרים, אך אמרה שביכולתה לטפל בחצי מיליון בשנה: "מדינות האיחוד צריכות לשאת בנטל"

 

גרמניה - הקולטת מספר 1 של פליטים באירופה    (צילום: רויטרס)

גרמניה - הקולטת מספר 1 של פליטים באירופה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אירופה חייבת להציע לפליטים הסורים יישוב מחדש בטוח בשעה שנחשול של פליטים מציף את מקדוניה ויוון בעקבות המצב הטרגי בארצם ובמדינות שכנות. כך מסר היום (יום ג') האו"ם.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מספר שיא של 7,000 פליטים סוריים הגיע אתמול לרפובליקה היוגוסלבית לשעבר מקדוניה, בשעה ש-30 אלף כבר נמצאים באיי יוון, בהם 20 אלף רק באי לסבוס.

"הדיונים השבוע באירופה נערכים בדחיפות גדולה עוד יותר משום שברור שזו לא יכולה להיות בעיה גרמנית לבעיה האירופית", אמרה דוברת סוכנות האו"ם לפליטים מליסה פלמינג במסיבת עיתונאים קצרה בז'נבה. פלמינג בירכה על ההצעות בנפרד של בריטניה וצרפת אתמול לקלוט לשטחיהן פליטים סורים, אבל אמרה שמרכזי קליטה למהגרים חייבים לקום גם במדינות, כולל בהונגריה וביוון.

 

מספר שיא של מהגרים ביום. גבול מקדוניה-יוון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מספר שיא של מהגרים ביום. גבול מקדוניה-יוון(צילום: רויטרס)
"זה יכול לעבוד רק אם תהיה מערכת בטוחה של יישוב מחדש, שבה מדינות אירופיות יאמרו 'כן, ניקח מספר איקס של פליטים'. אנחנו מאמינים שזה צריך להיות 200 אלף. זה מספר הפליטים שעל פי אמונתו צריכים יישוב מחדש במדינות אירופה", אמרה פלמינג.

 

בגרמניה מצפים ל-800 אלף מהגרים עד סוף 2015

סגן קנצלרית גרמניה, זיגמר גבריאל, אמר כי ארצו יכולה להתמודד עם 500 אלף מבקשי מקלט לפחות בשנה במשך כמה שנים. ממשלת גרמניה צופה כי 800 אלף מהגרים יגיעו למדינה עד סוף 2015 - פי ארבעה מהנתון של 2014. הוא חזר על עמדת הקנצלרית אנגלה מרקל לפיה מדינות האיחוד האירופי צריכות לשאת בנטל.

 

הקנצלרית עצמה אמרה שהיא "שמחה שגרמניה הפכה למקום שאנשים רבים מקשרים אותו כעת לתקווה", אבל אמרה כבר כי "מה שאינו מקובל לדעתי הוא שכמה אנשים אומרים שזה לא נוגע להם. זה לא יעבוד בטווח הארוך. יהיו השלכות אף שלא נרצה בכך".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
משבר המהגרים באירופה, החמור ביותר שעמו מתמודדת היבשת מאז מלחמת העולם השנייה, טלטלת את הממשלות האירופיות והוביל לתגובות שונות. ההנהגה השמרנית בהונגריה, למשל, בונה גדר הפרדה כדי למנוע מהמהגרים להיכנס אליה. בגרמניה, לעומת זאת, גאים בעובדה שהמדינה היא הקולטת הגדולה ביותר של מהגרים באירופה ובכך שהמוני גרמנים בירכו את המהגרים על בואם למדינה.

 

משחררים לחץ: ספינת מהגרים עגנה בפיראוס

ביוון, שר ההגירה אמר אתמול שהאי לסבוס, הסמוך לגבול הטורקי, נמצא "על סף פיצוץ" על רקע העובדה ששוהים בו כרגע 20 אלף מהגרים שממתינים להזדמנות להגיע לאירופה היבשתית. שלשום פרצו עימותים אלימים בין כוחות המשטרה לבין אלפי מהגרים באי, כשהפליטים ניסו לעלות על ספינה לאתונה.

 

אלא שהיום, ספינה עמוסה באלפי מהגרים, רובם מסוריה, עגנה בעיר הנמל היוונית פיראוס, שמהווה חלק ממטרופולין אתונה. הצעד התאפשר לאחר שממשלת יוון מסרה שהיא מגבירה את מאמציה להקל על הלחץ העצום במזרח האיים שנגרם מהזרימה הבלתי פוסקת של אלפי מהגרים.

 

חילוץ מהגרים מסירה שהתהפכה ליד האי היווני לסבוס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חילוץ מהגרים מסירה שהתהפכה ליד האי היווני לסבוס(צילום: AFP)
אתמול דיווחו סוכנויות הידיעות כי לפי מקור באיחוד האירופי, בכירי האיחוד גיבשו תוכנית חדשה להתמודדות עם משבר הפליטים של אירופה. על פי התוכנית, 160 אלף מהגרים שיפונו מאיטליה, יוון והונגריה - שערי הכניסה המרכזיים לאיחוד האירופי שאליהם מגיעים המהגרים בדרך מערבה – יחולקו לפי מכסות חדשות בין מדינות האיחוד. גרמניה תקלוט יותר מכולם - 40 אלף מהגרים, ואחריה צרפת שתקלוט כ-30 אלף.

 

תוכנית החלוקה האירופית

54 אלף מהמהגרים שייכללו בתוכנית יגיעו מהונגריה, וגרמניה תהיה כאמור הקולטת הראשית. היא תקבל 31,443 מהגרים מתוך 120 אלף המהגרים הנוספים שיצורפו לתוכנית, וצרפת תקבל 24,031 מתוכם - מעבר למהגרים שכבר הסכימו לקבל במסגרת הקבוצה הקודמת, של 40 אלף איש.

 

מהגרים במקדוניה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מהגרים במקדוניה(צילום: EPA)

שאר החלוקה: ספרד 14,931, פולין 9,287, הולנד 7,214, רומניה 4,646, בלגיה 4,564, שוויץ 4,469, אוסטריה 3,640, פורטוגל 3,074, צ'כיה 2,978, פינלנד 2,398, בולגריה 1,600, סלובקיה 1,502, קרואטיה 1,064, ליטא 780, סלובניה 631, ליטא 526, לוקסמבורג 440, אסטוניה 373, קפריסין 274 ומלטה 133.

 

הנציבות האירופית תציע גם להכניס את טורקיה ואת כל מדינות הבלקן שאינן חברות באיחוד האירופי לרשימת "המדינות הבטוחות", כלומר מדינות שאזרחיהן המבקשים מקלט באיחוד האירופי יטופלו במהרה, משום שרוב הסיכויים שהם לא יהיו זכאים למקלט ויגורשו בחזרה לארץ מוצאם. הכללים החדשים האלה ימנעו למשל מאזרחי סרביה, מונטנגרו ואלבניה לקבל מקלט כפליטים, בשל המצב היציב בארצותיהם. כך יתפנה מקום וזמן לטפל בפליטים מהמזרח התיכון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים