שתף קטע נבחר
 

דבש, הכל דבש: מתכוני עוגות לראש השנה

עם פסיפלורה ושוקולד חלב, פירות יער, שוקו צ'יפס לבן וגם אופציה טבעונית: הקונדיטור אורן בקר מגיש רביעיית מתכוני עוגות דבש משודרגות שתשמחו להשוויץ בהן סביב שולחן החג

עוגת דבש עם פסיפלורה ושוקולד חלב

 

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

1/2 כוס דבש (170 גר')

2 ביצים (L)

1 כוס מיץ פסיפלורה (240 מ"ל)

110 גר' ריבת משמש טחונה

1/3 כוס שמן (100 מ"ל)

3/4 כוס סוכר (150 גר')

2 כוסות קמח (300 גר')

1 כף שטוחה אבקת אפייה

1 כף שטוחה סודה לשתייה

1 כפית קליפה מגורדת מלימון אחד

100 גר' פתיתי שוקולד חלב

1 כפית קינמון

 (ילום: ירון ברנר) (ילום: ירון ברנר)
(ילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים דבש, ביצים, מיץ פסיפלורה, ריבת משמש, שמן וסוכר במהירות נמוכה. מנפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים.
  2. מוסיפים קינמון, קליפת לימון מגורדת ופתיתי שוקולד וממשיכים לערבב. מערבבים עד לקבלת תערבת אחידה.
  3. יוצקים את המסה ל-2 תבניות אינגליש קייק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-30 דקות עד לקבלת קרום עליון יציב.
  4. כ-5 דקות לפני סוף האפייה מניחים מעל פתיתי שוקולד חלב, ואופים במשך כ-5 דקות נוספות.
  5. מגישים את העוגה כשהיא קרה בטמפרטורת החדר.

 

עוגת דבש עם פירות יער ושוקוצ'יפס לבן

 

המצרכים:

1/2 כוס דבש (170 גר')

2 ביצים (L)

1 כוס מחית פירות יער, קפואים טחונים (240 מ"ל)

110 גר' ריבת פירות יער או ריבת תותים

1/3 כוס שמן (100 מ"ל)

3/4 כוס סוכר חום בהיר (150 גר')

2 כוסות קמח לבן בהיר (300 גר')

1 כף שטוחה סודה לשתייה

1 כף שטוחה אבקת אפייה

1 כפית קליפה מגוררת מלימון אחד

100 גר' שוקו צ'יפס לבן

 (ילום: ירון ברנר) (ילום: ירון ברנר)
(ילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. במערבל עם וו גיטרה מערבלים דבש, ביצים, מחית פירות יער, שמן, סוכר וקליפת לימון. מערבלים למסה חלקה. מנפים קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים לתערובת ומערבלים למסה חלקה. מוסיפים שוקו צ'יפס לבן, ומערבלים.
  2. מחלקים את המסה ל-2 תבניות אינגליש קייק באופן שווה, ואופים בין 30-35 דקות ב-160 מעלות עד לקבלת קרום עליון יציב.
  3. מקשטים את העוגות בפירות יער ושוקו צ'יפס לבן.

 

עוגת דבש עם מחית בננות ואגוזי פקאן מסוכרים

 

המצרכים: 

1/2 כוס דבש (170 מ"ל)

2 ביצים (L)

1 כוס מים (240 מ"ל)

110 גר' מחית בננה

1/3 כוס שמן (100 מ"ל)

3/4 כוס סוכר (150 גר')

2 כוסות קמח לבן בהיר (300 גר')

1 כף שטוחה אבקת אפייה

1 כף שטוחה סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1 כפית קליפה מגוררת מלימון אחד

100 גר' אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס

 (ילום: ירון ברנר) (ילום: ירון ברנר)
(ילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במערבל עם וו גיטרה מערבלים דבש, ביצים, סוכר, מים, מחית בננות, קליפת לימון מגורדת ושמן ומערבלים למסה אחידה.
  2. מנפים קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים לתערובת ומערבלים. מוסיפים קינמוןואגוזי פקאן מסוכרים, ומערבלים למסה אחידה.
  3. מחלקים את המסה ל-2 תבניות אינגליש קייק באופן שווה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-35 דקות עד לקבלת קרום עליון יציב.
  4. מקשטים עם אגוזי פקאן מסוכרים וצ'יפס בננות, ומגישים.

 

עוגה טבעונית של סילאן תפוחים ואגוזי קשיו

 

המצרכים (לתבנית בבקה בקוטר 18 ס"מ):

175 גר' אגוזי קשיו, קצוצים גס

130 גר' מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס אבקת סוכר (125 גר')

5 כפות סילאן

150 גר' רסק תפוחי עץ ממותק

1 כף קינמון

1 כוס קמח (140 גר')

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית קליפה מגוררת מלימון אחד

 (ילום: ירון ברנר) (ילום: ירון ברנר)
(ילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה מרגרינה עם אבקת סוכר וקליפת לימון (שימו לב: חשוב שהמסה תהיה אוורירית ותפוחה).
  2. מוסיפים לתערובת סילאן, רסק תפוח עץ וקינמון. מנפים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים פנימה ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים קורט מלח ואגוזי קשיו. מערבלים עד לקבלת למסה חלקה.
  3. מחלקים את התערובת ל-2 תבניות באופן שווה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות בין 35-40 דקות עד לקבלת קרום עליון ויציב.
  4. כשהעוגה קרה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

מחפשים מתכון נוסף לעוגת דבש? צפו בוידאו הבא:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילום: ירון ברנר
ושתהיה לכם שנה טובה ומתוקה. עוגה טבעונית של סילאן תפוחים ואגוזי קשיו
ילום: ירון ברנר
מומלצים