השף של האלפיון: "אוהב לבשל לאוליגרכים"
פול אסנהיים וארוסתו פתחו קייטרינג שפונה בעיקר לעשירי הארץ, לסלבס מחו"ל ומדינאים בכירים. השניים הספיקו לבשל כבר לבני הזוג פוטין, לאנגלה מרקל וטום ג'ונס והרשימה עוד ארוכה. כמה עולה אצלם מנה?
- כתבות נוספות בערוץ המדיה
- חיים כהן: "בישראל הכי קשה לפתוח מסעדה"
בין לקוחותיו של אסנהיים, שמוביל בתחום הקייטרינג של אירועי האלפיון העליון ומיטב האירועים הנוצצים בישראל, נמצאים בית הנשיא, אנשי עסקים כמו גיל שוויד, אלי פפושדו, ברק רוזן ואסי טוכמאייר, בעלי קנדה ישראל, וגם עדי קייזמן ואסתי גינזבורג, ניקול ראידמן וגל גדות ואף בישל לטומי הילפיגר. זו רשימה חלקית בלבד, עליה צריך להוסיף אנשי עסקים ואירועים נוצצים בחו"ל.
ארוסתו צעירה ממנו ב-20 שנה
לאחרונה הוא פתח את הקייטרינג better together עם ארוסתו, טליה פבסנר, בת למשפחת פבסנר הידועה, שפית, שעלתה לארץ לפני 5 שנים מלונדון. פבסנר, שצעירה ממנו ב-20 שנה, היא בעלת הקייטרינג ומנהלת אותו. "אני רק עובד אצלה", הוא מחייך.
אפשר לשכוח מכל מה שאפשר לשזור סביב תדמית של שף של אלפיון עליון. אסנהיים, 51, הוא איש מצחיק, בלתי אמצעי, ייצרי מאד, ובעיקר מאוהב. מאוהב בבישול, מאוהב ביין, ובעיקר בפבסנר, אותה פגש לראשונה, לפני חמש שנים. מקורביו מספרים, כי היא הכניסה סדר לחייו, לימדה אותו ניהול נכון, ולאחר שבעבר הסתבך לא אחת בחובות, היא מסייעת לו לשמור על הרווחיות של החברה.
"ביקשתי לעבוד באחת המסעדות בהרצליה", היא מספרת תוך כדי הכנת הדגים במטבח ביתם שבמושב בני ציון. "הם לא קיבלו אותי, אבל המליצו לי לגשת לפול אסנהיים, שאולי צריך עובדת לקייטרינג שלו. החלטתי לגשת, למרות שלא ידעתי מי הוא". "מה, עד אותו רגע לא שמעת עליי"?, הוא סונט בה. "לא". היא מחייכת.
היא הגיעה למשרדו וביקשה לשוחח איתו. לדבריה, הוא "נפנף" אותה ב"לכי ותחזרי בעוד שעה". כשחזרה לאחר שעה, לדבריו, היא התפרצה למשרדו והודיעה לו, שכדאי לו לשמוע אותה. שעתיים לאחר מכן כבר הבין שכדאי לו לעבוד איתה וגם כדאי לו הרבה יותר מזה. הפגישה ההיא הפכה לחברת הקייטרינג המשותפת, ולחיים של יחד. "הכל יותר מוצלח, כשעושים את הדברים יחד. לכן קראנו ככה לחברת הקייטרינג שלנו", מסבירה פבסנר, 31, שמבוגרת מבתו הבכורה של אסנהיים מנישואיו הראשונים ב-7 שנים בסך הכל.
אתה יכול להיות אבא שלה
"מבחינת הפרשי הגילאים זה נכון, אבל זה 'נאננסנס', כי אני מרגיש שאני הילד והיא הבוגרת", הוא משיב. "בהתחלה זה אולי קצת הפריע, בגלל הסטיגמה. אבל אז החלטנו שלא אכפת לנו מה אחרים אומרים, כי טוב לנו יחד וזה מה שחשוב".
"התחלתי לבשל בגיל 12", הוא מספר. "אמא שלי, שלצערי נפטרה צעירה, נהגה לומר שלמדתי לבשל כחלק מהגנה עצמית, כי היא לא ידעה להכין חביתה. בזמן שכולם חלמו להיות טייסים או רופאים, החלטתי שאהיה שף. בשנות ה-70 הייתי מכור לתוכנית הטלוויזיה של גרהאם קאר. ראיתי בתוכניות הטלוויזיה שלו איך הוא מבשל מדהים ותוך כדי מתחיל עם נשים. ראיתי איך הוא שותה יין, והבנתי שזה מה שמתאים לי. לבשל, נשים ויין - זה היה החלום שלי. לפני כמה שנים הייתי בלאס וגאס. היתה שם תערוכת אוכל וקייטרינג גדולה ושם ראיתי אותו. לא ניגשתי אליו, אבל הבנתי שהגשמתי את החלום".
הוא הגיע לארץ בשנות ה-80, למד ניהול בתי מלון, ונסע ללמוד בישול בשווייץ. "כשחזרתי לארץ פשוט שיחק לי המזל. איכשהו תמיד היה לי את המזל להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. עבדתי בקלאב מד ובאלהמברה, שהיתה המסעדה הכי נחשבת בארץ באותה תקופה, עד מלחמת המפרץ. אז הציע לי רם שטרן לפתוח איתו קייטרינג, והפכנו שותפים בקייטרינג 'שטרן ואסנהיים'. המהפך קרה לאחר שזוג מרמת אביב הזמין אותנו לבשל אצלו ארוחת ערב ל-10 אנשים, ויומיים אחרי זה התקשרו אליי וסיפרו לי, שהופיעה כתבה, 'פול אסנהיים - הדבר הבא'. נפלתי מזה. במקרה מצאתי את הכתבה לפני כמה זמן וחייכתי לעצמי".
הסירוב לבשל לאובמה
היום אסנהיים יכול להרשות לעצמו לבשל למי שהוא רוצה, וגם לסרב למי שהוא לא רוצה. למשל, לנשיא אובמה. כמו במרץ 2013, כשאובמה הגיע לביקור בארץ, וקיבלו את התפריט שהציע לארוחה לכבודו בבית הנשיא. זאת לאחר שהסתבר לו, שבאותו ערב הוא סגר על הקייטרינג בחתונת בתה של אשת העסקים, חנה גרטלר. "לא היססתי לרגע", הוא אומר. "חנה היא לקוחה ותיקה שלנו, והזמינה את אותו תאריך הרבה לפניו. ניגשנו למכרז בבית הנשיא בידיעה שתאריך הארוחה הוא 20 במרץ, ורק מאוחר יותר מועדה השתנה ל-21. ברגע שהמועד שונה, הודענו שלא נוכל לקיים אותה. חנה נשארת פה, אובמה היה וחזר".
בשנים האחרונות בישלו הזוג לפוטין, לאנגלה מרקר, נהנו במיוחד מהבישול למלך טונגה. הוא הכין פאי רועים אנגלי לטום ג'ונס, למסיבת יום ההולדת 70, שהוכנה לו בביקורו בישראל, בישל לבתו של גאידמק, וגבה 400 שקלים למנה בחתונה של נינט, לאחר הנחת סלב כמובן.
"אנחנו יושבים עם הלקוחות ובונים את הקונספט של הארוחה", הוא מסביר. "אוהבים פה את הקונספט של "סטריט פוד", כשמבשלים מול העיניים בכמה דקות ואוכלים מיד, או קייטרינג במדבר. לפני שבועיים הכנתי לאחד מאנשי העסקים אירוע בנוסח ניו יורק, כשהארוחה הוגשה בארבעה מוקדים, לפי ארבעה איזורים בעיר, כמו צ'יינה טאון והארלם.
"אני אוהב לבשל לאוליגרכים, כי הם אוהבים אוכל מוזר. זה מדליק אותי. לאחד האוליגרכים, שעשה אירוע לאחרונה במדבר ב-10 מיליון שקלים, הכנתי ארוחה של 4 מזנונים על פי יסודות של מים, אש, אדמה ואויר. לאדמה הכנתי קרפצ'ו בתוך חלוקי נחל, ברוטב דבש ותמרים ותבלינים של המדבר. למים הכנתי אמבטיה עם קרח יבש ועשן, והכנתי בה דגים נאים. ובשביל יסוד האש הכנתי טלה מתחת לאדמה".
איזה אוכל הכי אהבת לבשל?
"אני מסיים אירוע ושוכח מה בישלתי", הוא צוחק. "עוד שעה לא אזכור מה הכנתי לך".
מה לא תסכים לאכול בחיים?
"קינמון. טליה ואני לא יכולים לסבול קינמון. אני גם לא יודע להכין מתוקים, על זה טליה ממונה. היא ענקית בזה. לא מזמן היא הכינה בראוני ענק, ניפצו אותו עם פטיש והאורחים אכלו. היה מדהים".
נכון להיום הם עורכים כ-10 אירועים בחודש, במינימום של 500 שקלים למנה. ביומן יש להם הזמנות ל-2017. "למה להתפלא על המחיר? בחיים לא אקנה סלמון קפוא, כשזה 35 שקל לק"ג, אלא רק את הטרי, שזה 90 שקל לק"ג. על זה אני לא מתפשר, ובכלל אני לא מתפשר על כלום. אנשים באים אלינו בגלל זה. הם סומכים עלינו בקטע הזה, יודעים שנקנה מוצרים עם האיכות הטובה ביותר, גם אם צריך לייבא אותם מחו"ל".
למי היית רוצה לבשל?
"לרוד סטיוארט. כל שנה אני נוסע להופעה שלו, והחלום שלי זה לבשל לו".