עוד לא נפתחו וכבר נסגרו: מסעדת "אויסטר בר" והפיצריה "בית העם" בתל אביב נסגרו השבוע; השף יונתן רושפלד והשף עודד סיידא לא ימשיכו יחד למסעדת "ארוחת ערב הים" שתיפתח במהלך אוקטובר במלון בראון בתל אביב
אחרי חודשים ספורים של פעילות נסגרו השבוע שני מקומות חדשים ומבטיחים בתל אביב: ה"אויסטר בר" שנפתח לפני חודשיים והיה שייך לבעלי רשת "גוצ'ה", והפיצריה "בית העם" שנפתחה לפני שמונה חודשים ועליה פיקד השף ערן שרויטמן. בתוך כך: דרכיהם של השף יונתן רושפלד והשף עודד סיידא נפרדו, וסיידא לא ימשיך עם רושפלד לפרויקט הבא שאמור לקום במלון בראון בתל אביב
רק חודשים עברו מיום פתיחתה של ה"אויסטר בר", מסעדה חדשה שהתמקמה במקומו של קפה נחמני בתל אביב (בחלל הישן של מסעדת "פרונטו", חלל שאיכלס בדרך גם את מסעדת "מונטנגרו"), וכבר הודיעו אמש על סגירתה.
האויסטר בר תפקדה כבר אוייסטרים, והגישה שלל צדפות במחירים נגישים. אמש, כאמור, נסגרו הדלתות במקום. "אחרי חודשיים של הרצה קיבלנו החלטה שהקונספט שבחרנו צריך לקבל עידכון ותיקון", מסר בתגובה ניר בראז, בעל המקום (ומבעלי רשת "גוצ'ה"), "החלטנו שהדרך הנכונה לעשות את זה היא לעשות פאוזה של חודש וחצי ולחזור לפעילות בסביבות אמצע חודש אוקטובר, ואחרי שנעשה עידכונים בתפריט נפתח מחדש".
זה היה זריז.
"עצרנו רגע, למרות שזה לא מקובל ולא פופולרי, ובחנו את עצמנו מחדש. אחרי ההרצה במתכונת הזאת החלטנו שהקונספט לא מספיק קולע. זה היה עדיף מאשר להפעיל את המקום בתחושה שאנחנו לא שלמים עם המוצר. מצאנו לנכון לבצע הערכה מחדש, או מה שנקרא בשפה המעודכנת 'חישוב מסלול מחדש'".
מה אתה יכול לספר על המקום החדש שייפתח?
"בטוח שנמכור שם גם אויסטרים".
גם הפיצרייה "בית העם", שנפתחה לפני שמונה חודשים בלבד, נסגרה השבוע. המקום היה שייך לגידי כהן, הבעלים של שלוש סניפי "ביתא קפה", ועל המטבח היה אמון השף ערן שרויטמן (שכיהן בעבר כשף של מסעדת "אורקה"), שפיתח בצק פיצה מיוחד לצורך המיזם הקולינרי המשותף שלהם.
התגובה הרשמית שמסרו השניים, טענה כי הם החליטו "לרכז מאמצים בבניית התשתית למסעדה החדשה שלהם". הערכות הן כי שרויטמן מעוניין לפתוח מסעדה קטנה ואינטימית, בה יוכל לבשל בעצמו מדי ערב, ללא הפורמליות האופפת מסעדות שף. כולנו ציפייה.
בתוך כך, אחרי ההודעה הדרמטית על סגירת מסעדת "ארוחת ערב" של השף יונתן רושפלד והשף עודד סיידא ברחוב לונץ בתל אביב, דרכיהם של השף סיידא ושל השף רושפלד נפרדו, וסיידא לא ימשיך עם רושפלד למיזם הבא שלהם - "ארוחת ערב מהים" במלון בראון בתל אביב.
"עודד ויונתן החליטו להיפרד בעקבות מה שקרה בלונץ", מסר המסעדן אבי בנהרוש, שותפו של השף רושפלד במסעדת "ארוחת ערב בקאווליר" בירושלים. "עודד הוא בחור צעיר שלא בנוי להפסיד כסף ולממן את התקופה עד שנזקי הכתבה ששודרה על לונץ, יעברו. הם נפרדו כי הם היו שותפים בלונץ ולונץ נסגרה. חשוב לי להסביר שעודד מעולם לא היה שותף שלי בקאווליר, אני רק שותף של יונתן ולא של עודד. הם החליטו להיפרד על רקע לונץ ולא על רקע של שום עמדה אסטרטגית. זה מאוד פשוט - עודד היה שותף של יונתן רק בלונץ ועכשיו הוא לא שותף שלו בלונץ, זה הכל. יונתן המציא את הקונספט של מסעדת ארוחת ערב, ובכל מקום כזה יש לו שותף - או בעלים של הנכס או בעלים של המסעדה. עודד ויונתן הם אנשים שעושים את העבודה שלהם מתוך אהבה. צריך לזכור שהכוונה שלהם טובה, אבל לא מוכנים, וגם לא יכולים פיסית, לסבסד מסעדה. כבעלים של מסעדה כבר 25 שנים אני אומר לך שיש גם תקופות קשות".
ומה בנוגע למסעדת "ארוחת ערב מהים" שאמורה להיפתח בקרוב במלון בראון בתל אביב?
"החלטתי להצטרף ליונתן לפרויקט במלון בראון לאור זה שאני מאוד מרוצה מכל מה שקורה בקאווליר. עודד סיידא לא יהיה שותף שלנו בבראון, הוא לא ממשיך לשם על פי החלטתו. הוא לקח צעד אחורה, אבל הם נשארו חברים טובים ולא מדובר בסכסוך. המסעדה במלון בראון תיפתח במהלך חודש אוקטובר, לפי התוכניות".
מה עשתה הסגירה של "ארוחת ערב" ברחוב לונץ למסעדת "ארוחת ערב בקאווליר"?
"יונתן רושפלד הוא מותג, הוא המציא מוצר שקרא ארוחת ערב. מסעדת 'ארוחת ערב בקאווליר' עובדת מצוין מהיום הראשון. אין לי תלונות ואני מרוצה. להפתעתי יונתן הוא לא שף מתנשא, הוא בבוקר בשוק ובערב במסעדה ואני נורא מרוצה ממנו, גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית. בעקבות הכתבות האחרונות סביב לונץ, במקום תפריט הסועדים בקאווליר מקבלים דף עם הסבר על הקונספט. הם גם רואים את המנות על שולחן מרכזי במסעדה. כל זוג מקבל 4-7 מות ראשונות קטנות במחיר של 88 ש"ח לזוג, ואפשר גם לאכול רק אותן. לעיקריות יש בדרך כלל 4 מנות בחירה, והסועד צריך לבחור רק עיקרית. יש נתחי בשר שעליהם משלמים לפי משקל. לגבי היין - יש יין לבן אחד ויין אדום אחד במחיר של 135 ש"ח לבקבוק, או כוס במחיר של 28 ש"ח".
השף יונתן רושפלד מסר בתגובה: "סגירת לונץ עקב המתקפה התקשורית חסרת הפרופורציות, הביאה לסיום השותפות הקצרה, המאתגרת והמעניינת, בה נוצרה 'ארוחת ערב', ביני לבין עודד סיידא. כשהתותחים רועמים לא מנגנים. עודד סיידא, אחד השפים המרתקים ביותר שיצא לי לעבוד במחיצתם, יוצא לדרך קולינרית חדשה, ואני מאחל לכם ליהנות ממנה בעתיד הקרוב, הוא ראוי לכל כך הרבה".