שתף קטע נבחר

 

מפלגת הנכים ה-1 מתגלגלת למען הנגשה

קורדובה, העיר השנייה בגודלה בארגנטינה, נחשבת לא נגישה בעליל לאנשים עם מוגבלויות. קבוצה של נכים החליטה לשנות את המצב והקימה מפלגה משלה, הראשונה מסוגה במדינה, כדי "להפוך את העיר לידידותית עבור כולם"

 

מפלגת נכים ראשונה בארגנטינה

מפלגת נכים ראשונה בארגנטינה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מפלגה ראשונה מסוגה בארגנטינה מתמודדת בימים אלה על ראשות העיר קורדובה במסגרת הבחירות המקומיות במדינה הדרום אמריקנית שיתקיימו ב-13 בספטמבר. המפלגה, ששמה הוא "יש לנו הרבה לתת", מורכבת ממועמדים שכמעט כולם נכים ונכות בכיסאות גלגלים, בנוסף לאנשי מקצוע המתמחים בנושא של אנשים עם מוגבלויות או קרובי משפחה של נכים.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

גבריאל חוּנקוֹס בן ה-51, מועמד הרשימה לראשות העיר, סיפר לעיתון הארגנטינאי "לה נאסיון" שמטרתו ומטרת המפלגה היא להצליח להתקין בעיר תשתיות לנכים ולהפיח בה דיון בנושא כך שתהפוך ל"עיר ידידותית עבור כולם".

 

פועלים לשיפור הנגישות עבור נכים בעיר קורדובה. חברי המפלגה ()
פועלים לשיפור הנגישות עבור נכים בעיר קורדובה. חברי המפלגה
קורדובה, העיר השנייה בגודלה בארגנטינה אחרי הבירה בואנוס איירס, היא עיר שמאוד לא נגישה לנכים, כך על פי המפלגה, וחונקוס אף קרא לה "עוינת" כלפי קהילת בעלי המוגבלויות. "יש כאן בעייתיות ואף אגרסיביות ברחובות, בתחבורה הציבורית ובכניסה למבנים", הוא אמר. "אם העיר תהיה נגישה עבורנו - היא תהיה נגישה עבור כולם. לא באנו לדרוש, אלא לסייע, להראות ולשפר את מה שאחרים לא רואים או מתעלמים ממנו".

 

יצא נכה מבית החולים ויצא למלחמה בעיר

חונקוס הפך למשותק בארבעת גפיו כשהיה בן 21 כתוצאה מדחיסה של חוט השדרה. באמצע טיול עם חברים סיפר שהרגיש לפתח "הלם חשמלי", ומאז חייו השתנו. הוא אושפז למשך שנתיים בבית חולים בבירה. "הייתי שם בבועה", סיפר. "כשיצאתי מבית החולים החל המאבק שלי מול החיים בעיר".

 

סגניתו של חונקוס, לאונור סאלגרו, למדה משפטים באוניברסיטה הלאומית בקורדובה, וסיפרה על הקושי הרב שהיה לה לנוע בתוך הקמפוס. כבר אז החליטה שהיא חייבת לעשות יותר כדי לשפר את הנגישות עבור נכים. ביחד, סאלגרו וחונקוס החלו לאסוף לשורותיהם לפני כמה חודשים נכים ואנשי מקצוע כדי לגבש תוכנית להנגשת העיר כולה, לרבות כל ההיבטים הקשורים לניהול אורבני.

 

"העניין כאן הוא לא לעמוד באמצע המדרכה ולצעוק כי אף אחד לא שומע אותנו. החוקה נותנת לנו את הכלי שהוא ההשתתפות בחיים הפוליטיים", הדגיש חונקוס.

 

על פי הנתונים של מפקד האוכלוסין האחרון בארגנטינה, בקורדובה מתגוררים בין 120 אלף ל-150 אלף תושבים הסובלים מסוגים שונים ורמות שונות של מוגבלויות. מתוך המספר הזה, כ-8 אחוזים הם בעלי נכות גלויה לעין, והאחרים סובלים ממוגבלות שאינה בהכרח נראית לציבור הרחב.

 

עוד לפני שכלל נבחרו לכהן בעירייה, רשימת הנכים כבר מתחילה לצבור תאוצה ולהפיץ את הבשורה. בשבועות האחרונים פורסם בעיר קורדובה סיפורו של תושב שהחל לבנות בעצמו רמפות בשכונות מגוריהם של נכים כדי שיוכלו לנוע בחופשיות. כמו כן, אחד מחברי הרשימה, מרטין אגירה, הגיש בשבועות האחרונים תביעה אזרחית בשל העובדה שמתוך 700 האוטובוסים הציבוריים שנעים בעיר, רק ל-40 יש רמפות להעלאת נכים. ראש העיר הנוכחי הגיב לתביעה וטען שלמעשה בעיר פועלים 300 אוטובוסים שנגישים לנכים, זאת למרות שעל פי החוק בארגנטינה משנת 2012 - על כל האוטובוסים להיות נגישים לנכים.

 

"כולנו נידונים להילחם בכל כוחנו כדי שיהיה לנו חופש", סיכמה סאלגרו. "אנחנו אסירים בגוף שלנו, והקמנו את הקבוצה הזו כדי לפעול בנושא בצורה טובה יותר וכדי לנסות ליצור דיון אמיתי בנוגע לנכים בקרב העיר כולה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"יש לנו הרבה מה לתת". גבריאל חונקוס
מומלצים