"ננסה לשלב בנייה ירוקה במחיר למשתכן"
בכנס בנייה ירוקה שנערך אתמול בת"א, אמר השר להגנת הסביבה כי הוא פועל לשכנע את משרדי האוצר והבינוי לשלב את הטרנד במכרזים שאמורים להוזיל את הדירות. הילה ביניש, מנכ"לית המועצה הארצית לבנייה ירוקה, הוסיפה כי יש ציפייה מהממשלה לאמץ את הבנייה הירוקה בענף. צפו
הטרנד הירוק תופס תאוצה בישראל, ובעשור האחרון כבר הוסמכו קרוב ל-200 מבנים בפריסה ארצית לפי תקן בנייה ירוקה. אתמול (ד') נערך הכנס השנתי של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה - יצאנו לבדוק מה חושבים גורמי המקצוע על ההשלכות הסביבתיות, החברתיות והכלכליות בתהליך הבנייה. צפו בכתבה.
כתבות נוספות על בנייה ירוקה בערוץ הנדל"ן :
בנייה ירוקה: יש לנו מה ללמוד מסינגפור?
"בעוד 5-4 שנים יחול זינוק בבנייה הירוקה"
מחקר: למה עדיף לא לגור בשכונות עם מגדלים
הילה ביניש, מנכ"לית המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, הוסיפה כי "ענף הבנייה מתמודד עם שורה של אתגרים המחייבים מתן מענה בעת הנוכחית. משבר הדיור, יוקר המחיה, תכנון אחראי של המרחב בו אנו חיים - הם רק חלק מאותם האתגרים". לדבריה, "מצופה מהממשלה, מהשלטון המקומי ומהמגזר העסקי לאמץ את הבנייה הירוקה כחלק אינטגרלי מענף הבנייה - ועל ידי כך להוביל לבנייה מתקדמת, חסכונית ובריאה לנו ולילדינו".
תמיר דגן, מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן, התייחס לנושא הכדאיות של יזמים וקבלנים. "כדי שיזמים נוספים יבינו שמשתלם להם לבנות ירוק, הם אמורים לקבל את תמיכת הרשויות - ונדרש שינוי ברגולציה והתאמה לנושא", ציין דגן. "כבר היום אנו רואים כי המודעות לבנייה ירוקה עולה בקרב הצרכנים, ואם הם הבינו והפנימו את הכדאיות - חשוב שגם הרגולציה תתמוך ביזם, כך שהבנייה הירוקה תשתלם לכל הצדדים".
"בעשור הקרוב ניתן יהיה לבנות בין 150-200 אלף יחידות דיור בבנייה ירוקה", אמרה ד"ר רינה דגני, מנכ"לית מכון גיאוקרטוגרפיה, "מה גם שלמעלה מ-50% מרוכשי הדירות מוכנים כיום להשקיע כ-25 אלף שקל נוספים ברכישת דירה ירוקה". לדבריה, על פי התחזיות - מתוך 50 אלף יחידות הדיור שייבנו בשנים הקרובות, לפחות 30% יהיו בבנייה ירוקה -עלייה של פי 3 מהעשור הקודם.
ליאור הרץ, סמנכ"ל השיווק והמכירות בחברת אקווה רימט המפתחת פתרונות לניהול חכם של משק המים וזכתה בפרס החדשנות 2015 בכנס, סבור כי לא רק הדיירים יוכלו ליהנות מיתרונות הבנייה הירוקה. "גם הקבלנים נהנים מניהול משק המים כבר באתר הבנייה באמצעות שימוש בבנייה ירוקה, משום שניהול נכון מביא לשליטה ובקרה בהוצאות המים ולהורדת נזקי המים למינימום". לדבריו, נזקים אלו נאמדים כיום בעשרות מיליוני שקלים".
יש לנו מה ללמוד מסינגפור? מוזמנים לצפות בראיון באולפן ynet
ת"א: תוכניות לכ-100 אלף דירות "ירוקות"
בתוך כך, בעיריית תל-אביב הציגו אתמול נתונים על תוכניות בנייה ירוקה ברחבי העיר ללא הפסקה. על פי הנתונים, מקדמת העירייה תוכניות להקמת כ-100 אלף יחידות דיור ירוקות בשנים הקרובות, בעיקר ברובע צפון מערב (13 אלף דירות) ובשדה דב (16 אלף דירות). השכונות החדשות שנמצאות ברובע צפון מערב ממוקמות צפונית לשדה דב, עד מתחם גלילות.
גם תוכנית הרובעים של העיר (רובע 3 ו-4) כוללת 8,000 יחידות דיור ירוקות. התוכנית לרובע 3 חלה על השטח שבין הרחובות אוסישקין בצפון; הירקון במערב; בוגרשוב, בן ציון ומרמורק בדרום; ואבן גבירול במזרח; והתוכנית לרובע 4 חלה על השטח בין הרחובות בני דן וקוסובסקי בצפון; אבן גבירול במערב; שאול המלך והרב גורן בדרום; ודרך נמיר ונתיבי איילון במזרח.
עוד דיווחה העירייה כי כיום נמצאים בהליכי אישור ותכנון שונים כ-1,500 דירות ירוקות במתחם נס לגויים ביפו, 1,400 יחידות במתחם מכבי יפו, 1,400 יחידות בשתי תוכניות סמוכות לפארק החורשות בדרום העיר ועוד אלפי דירות בשכונת נווה שרת שבצפון העיר.
ב-2011 החלה העירייה לחייב בנייה ירוקה, ויחד עם מנכ"ל פורום ה-15, איתן עטיה, הובילה מהלך נרחב לאימוץ התקן כשנתיים לאחר מכן. בשיחה עם ynet אומר עטיה כי "התקן הישראלי לבנייה ירוקה הוכנס לכל תוכניות המתאר המקומיות, תוך התב"עות (תוכנית בניין עיר - ה.צ) החדשות בכל הערים בישראל וגם לתב"עות הקיימות. וזה מה שיצר מהפך מבחינת התכנון - מהמלצה לחובה".