שתף קטע נבחר
 
עושים שוק

עשרת המוצרים שאנחנו חייבים על שולחן החג

חומץ דבש, ארטיקים טבעוניים וחלה עגולה עם כלי חרס: לפעמים לא צריך יותר מכמה טיפות של בלסמי מיוחד או קינוח צבעוני ומפתיע בשביל לסחוט מבטי התפעלות מהאורחים סביב שולחן החג – אלה הם עשרת המוצרים שליקטנו בשוק של שרונה וחשבנו שכדאי להתחיל איתם את השנה החדשה

בשיתוף "שרונה מרקט"

 

 

 

מה בחרנו: חומץ דבש וחומץ רימונים

כמה: 15 שקלים ל-100 מ"ל

איפה להשיג: פום פאס (Vom Fass)

למה: מכירים את הבשלנים האלה שמצליחים לשים את היד על פרודוקטים סודיים? כאלה שנגיעה קטנה שלהם מחוללת שדרוג אמיתי במנה, אבל אם הם לא יספרו לכם – אין סיכוי שתצליחו לנחש מה הם שמו בפנים. הנה סוד קולינרי כזה: חומץ דבש וחומץ רימונים יחוללו פלאים במנה, ושימוש בהם בארוחת ראש השנה מומלץ במיוחד. שניהם בעלי ארומה מעולה והם נהדרים לסלטים וכמתבלים.

פום פאס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פום פאס(צילום: ירון ברנר)
 

מה בחרנו: ארטיקים טבעוניים

כמה: 80 שקלים למארז חג של 16 ארטיקים

איפה להשיג: פאלטאס (Paletas)

למה: הפאלטאס הם קרטיבים טבעיים בעבודת יד שמכינה נעמי זיסנבלט בהשראה מקסיקנית - והם נעשים מפירות טריים ועונתיים וחומרי גלם טבעיים בלבד. הסיבה שאנחנו מספרים לכם עליהם היא כי כדאי לכם לשקול אותם כקינוח לערב החג. ארטיקים לקינוח?! למה לא? זאת הבחירה האידיאלית לשומרי מסורת, לילדים, לטבעונים ולכל מי שמעדיפים קינוח קליל ולא כבד במזג האוויר הזה. כמו בכל חנויות המתנות, גם כאן תוכלו למצוא מארזים במיוחד לחגים: גרסה מוקטנת של הארטיקים מוצעת במקבצים של 16 ארטיקים (80 שקלים) או 36 (150 שקלים) ארטיקים. בנוסף לטעמים הקלאסיים, המארזים כוללים גם שני טעמים חגיגיים במיוחד: רימון-לימונענע ותפוח, סילאן וברנדי.

פאלטאס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פאלטאס(צילום: ירון ברנר)

מה בחרנו: צלחת בקלאוות

כמה: 100-60 שקלים ל-1 ק"ג

איפה להשיג: ממתקי נצרת

למה: זו אולי לא הבחירה הברורה מאליה למתוקים שיגיעו בסוף הארוחה, אבל זה כל הכיף. במקום לעמול על קינוחים מסובכים עם שלוש שכבות ושלושים נהרות של זיעה, תוכלו ללכת על הגרסה הקלה: בוחרים כלי הגשה יפה ומניחים עליו מקבץ בקלאוות מתוך 25 סוגי המתוקים של משפחת חסן. הדבש לשנה מתוקה כבר מגיע Built in, וזאת תהיה הזדמנות מצוינת לברך את כולם בשנת שלום, אינשאללה.

ממתקי נצרת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ממתקי נצרת(צילום: ירון ברנר)
 

מה בחרנו: חלה עגולה עם כלי חרס

כמה: 55 שקלים

איפה להשיג: לחמים

למה: יש כל מיני הסברים לנוהג לאכול חלה עגולה בראש השנה – סימן לאינסוף, סגולה לאריכות חיים ועוד. אפשרות חגיגית במיוחד גילינו במאפיית לחמים – מדובר בחלה קלועה עגולה ויפה שנאפית עם כלי חרס באמצעה. כשמגישים אותה לשולחן אפשר לשים בכלי דבש (או כל ממרח אחר) – ואפשר לבקש מכל מי שטובל בו את החלה לאחל שנה טובה משלו. את החלה מייצרים לכבוד החג בכמות מצומצמת וכדאי להזמין מראש. 

 

מה בחרנו: דגים טריים

כמה: 18-3 שקלים ל-100 גרם

איפה להשיג: Fishop

למה: כמו הדבש, רימון ותמר, גם דג (ובמיוחד ראש של דג) הוא חלק בלתי נפרד משולחן החג ברוב העדות. לקראת ראש השנה מרגישים אצל אודי בכור ("זיקו דגים") את העובדה שברוב שולחנות החג מככבים דגים כמנות ראשונות: הבחירות הפופולריות הן כמובן הקרפיון (טחון במקום לטובת הגפילטע), הלוקוס והסלמון. שנהיה לראש!

Fish shop (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
Fish shop(צילום: ירון ברנר)
 

מה בחרנו: גפילטעפיש וקרפלך

כמה: 12 שקלים לקציצת גפילטע, 99 שקלים לק"ג קרפלך

איפה להשיג: סרדינה

למה: אין לכם סבתא פולנייה שטוחנת קרפיונים אבל עדיין מתחשק לכם טעם של פעם? במעדנייה של חנה רובין יכינו במקומכם את שתי ההמצאות הקולינריות המזרח-אירופאיות שאין חג בלעדיהן: גפילטעפיש וקרפלך. את קציצת הדגים מכינים כאן לפי מתכון פולני מסורתי, עם טוויסט פיקנטי.

 

מה בחרנו: תמר מג'הול ג'מבו

כמה: 60 שקלים לקילוגרם

איפה להשיג: קליית חממה

למה: אנחנו יודעים, תמרים קונים ואוכלים כל השנה. אבל מלבד העובדה שהתמר הוא מאכל סמלי בשולחן ראש השנה ("שיתמו שונאינו ואויבינו"), יש סיבה מצוינת לאכול אותו דווקא עכשיו. בתחילת ספטמבר מתחיל גדיד התמרים ברחבי הארץ והתוצרת מגיעה עכשיו לחנויות. "כשהתמרים מגיעים ישירות מהעץ", מסבירים בקליית חממה, "טעמם וערכיהם התזונתיים טובים במיוחד". קנינו.

קליית חממה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קליית חממה(צילום: ירון ברנר)

מה בחרנו: נתחי כתר

כמה: 150 שקלים לקילוגרם כתר עגלה, 209 שקלים לקילוגרם כתר צלעות טלה

איפה להשיג: קצביית לאטי

למה: לקראת החג מציעים בקצבייה הכשרה מספר נתחים מהממים ומשובחים שמתאימים להפליא לארוחת החג, ובהם כתר של סטייק עגלה וכתר צלעות טלה. שני הנתחים יהיו יפים ומרשימים על שולחן החג, והבונוס לאנשי הבישולים הוא שהם קלים יחסית להכנה ויוצאים הכי טעים שיש – "הצלחה בטוחה", מבטיחים כאן.

קצביית לאטי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קצביית לאטי(צילום: ירון ברנר)
 

מה בחרנו: יין אדום

כמה: 79 שקלים למארז

איפה להשיג: מיט ווין

למה: ההמלצה של אנשי המיט ווין נחרצת: במיוחד לכבוד החג הכינו כאן מארז של שני בקבוקי יין של יקב הרי גליל: קברנה סוביניון 2013 וגליל אלון. שני היינות האדומים מתאימים מאוד לארוחת ערב החג – הראשון קליל יותר והשני עשיר. אתם מארחים? מדובר בעסקה משתלמת במיוחד. אתם מתארחים? יין הוא מתנה מוצלחת שמגישים לשולחן וחולקים עם כולם את ההשפעות שלו.

מיט ווין (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מיט ווין(צילום: ירון ברנר)
 

מה בחרנו: קרוסלת כלי מטבח

כמה: 239 שקלים (במבצע)

איפה להשיג: סוהו קיטשן

למה: ערכה חדשה של מותג העיצוב הבריטי Joseph Joseph, שהיא שילוב אידיאלי של שישה אביזרים – 3 כלי מטבח שימושיים ו-3 סכיני חיתוך בציפוי קרמי. הסט בנוי כך שאם הכלים נוגעים במשטח העבודה, הם לא מלכלכים אותו. הקרוסלה מעוצבת בסגנון האופייני למותג ומעניקה למטבח טאץ' צבעוני חינני. מתנה מושלמת לדודה? לגמרי, אבל גם לעצמכם.

סוהו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סוהו(צילום: ירון ברנר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הקינוח שירעיד את שולחן החג
צילום: ירון ברנר
מומלצים