שתף קטע נבחר

 

רוב גדול נגד ישראל: דגל פלסטין יונף באו"ם

119 תמכו, 8 התנגדו: לקראת נאום אבו מאזן בעצרת הכללית החודש, הצביע רוב גדול בעד בקשת הפלסטינים להוסיף את דגלם בכניסה למטה האו"ם. השגריר פרושאור: "יונף כאן דגל לבן, של כניעה לכוחניות ופופוליזם". מי המדינות היחידות שהתנגדו?

 

ההצבעה בעצרת האו"ם, הלילה    (צילום: רויטרס)

ההצבעה בעצרת האו"ם, הלילה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צעד סמלי, אך עשוי לספק רוח גבית למאבק הפלסטיני: כמה שבועות לפני שיו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן יישא נאום שהוגדר "דרמטי" בעצרת הכללית של האו"ם, הצביעו הלילה (יום ו') נציגי 193 המדינות החברות בארגון על הוספת דגל פלסטין לשדרת הדגלים המונפת בכניסה למטה האו"ם בניו יורק. ההחלטה אושרה ברוב עצום של 119 תומכות לעומת 8 מתנגדות, כש-45 מדינות - ובהן אירופיות רבות - מחליטות להימנע.

 

פרט לישראל, היחידות שהתנגדו להצעה להוספת דגלים של מדינות לא חברות באו"ם הן ארצות הברית, קנדה ואוסטרליה, ומדינות האיים טובאלו, פלאו מיקרונזיה ואיי מארשל. מנגד, מדינות השייכות לאיחוד האירופי כפולין, ספרד ואיטליה דווקא תמכו בה.

 

בין המדינות שנמנעו בהצבעה: אנדורה, אוסטריה, קולומביה, קרואטיה, דנמרק, אסטוניה, פינלנד, גרמניה, יוון, גואטמלה, הונגריה, לטביה, ליבריה, ליכטנשטיין, ליטא, מונקו, מיאנאמר, הולנד, נורבגיה, פנמה, פפואה גינאה החדשה, פורטוגל, סמואה, סינגפור, סלובקיה, שוויץ, תאילנד, מקדוניה, אוקראינה ובריטניה.

 

מדובר בצעד סמלי וחסר משמעות מעשית עבור אש"פ, שנכשל בעבר בשאיפה לזכות במעמד של מדינה חברה. עם זאת, פלסטין נמצאת במעמד של מדינה משקיפה – מעמד זהה לוותיקן. הכס הקדוש הבהיר אתמול כי הוא לא שותף להצעת ההחלטה, וכלל לא ברור אם הוא יאפשר להציב דגל הוותיקן בשדרת הדגלים שממוקמת בכניסה למטה האו"ם.

 

מטה האו"ם בני יורק. בקרוב גם הדגל הפלסטיני יצטרף (צילום: דנה צימרמן) (צילום: דנה צימרמן)
מטה האו"ם בני יורק. בקרוב גם הדגל הפלסטיני יצטרף(צילום: דנה צימרמן)

הנאום האחרון של פרושאור. "הצבעתם בעד מחטף פלסטיני נוסף" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנאום האחרון של פרושאור. "הצבעתם בעד מחטף פלסטיני נוסף"(צילום: AFP)

בעקבות ההחלטה האו"ם יצטרך להניף את הדגל הפלסטיני בתוך 20 ימים, לקראת נאומו של אבו מאזן בעצרת הכללית ב-30 בספטמבר. ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לנאום בעצרת ככל הנראה למחרת.

 

ישראל וארצות הברית הביעו התנגדות נמרצת לבקשה של הפלסטינים, ואילו באירופה התגלעו חילוקי דעות בנושא. האמריקנים היו אלה שהובילו את ההתנגדות במועצת הביטחון של האו"ם למנוע מהפלסטינים לזכות בהכרה כמדינה, אולם לחמש המעצמות אין זכות וטו בעצרת הכללית, שלהחלטותיה אין תוקף מעשי.
 
לאחר ההצבעה, נשא רון פרושאור את נאומו האחרון בעצרת הכללית כשגריר ישראל באו"ם - ותקף בחריפות את התומכות בהחלטה. "במהלך כהונתי, ראיתי כיצד שוב ושוב אתם נותנים גיבוי לתרגילי יחסי ציבור זולים של הפלסטינים. משמעות ההחלטה שלכם היום היא שלצד הדגל הפלסטיני שיונף באו"ם, יונף גם דגל לבן, של כניעתכם לכוחניות ולפופוליזם טהור", אמר פרושאור, שיוחלף בקרוב בשר המדע והחלל לשעבר, דני דנון.
 

"במהלך תקופת כהונתי למדתי שיש משלחת אחת, המשלחת הפלסטינית, שמאמינה שהיא מעל לחוקים של האו"ם, לא בוחלת באמצעים ונוהגת בזילות כלפי הארגון וכלפיכם", הוסיף פרושאור. "בחרתם להצביע בעד מחטף נוסף מבית היוצר הפלסטיני.

אולם, שום החלטה לא יכולה להפוך מעשים ריקים למדינה ממשית. הנפת הדגל לא מקדמת את השלום, ולא מועילה לציבור הפלסטיני. היא משרתת רק את האינטרסים הצרים של ההנהגה שלו".

 

פרושאור סיים את דבריו בביקורת ישירה: "במקום לכוון את הפלסטינים לדרך הישירה לשלום, אתם עוזרים להם לרדת מהמסלול, לתעות ולטעות. ככל שהפלסטינים אומרים יותר 'לא', כך אתם אומרים להם יותר 'כן'.  תפקידכם עכשיו הוא להפסיק לקבל את מופעי הלהטוטים של הפלסטינים בניו יורק, ולהתחיל לעודד אותם להידברות כנה ואמיתית"


פורסם לראשונה 11/09/2015 00:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכרעה על הדגל
צילום: רויטרס
מומלצים