שתף קטע נבחר

 

זעם המהגרים: "די ללכלך את אירופה"

משבר המהגרים, שעלה לכותרות בשבועות האחרונים, גרר גל של ביקורות מצד אזרחים ומנהיגי מדינות. אך הפעם דווקא היו אלו המהגרים שזעמו ברשתות החברתיות וקראו לחבריהם: "הפסיקו לזבל את אירופה"

 

עימותים בין מהגרים לכוחות הביטחון בהונגריה

עימותים בין מהגרים לכוחות הביטחון בהונגריה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

די לזבל: המוני המהגרים שנעים ברחבי אירופה בחיפוש אחר מקלט משאירים אחריהם חפצים ופסולת. מאות התמונות שתיעדו את התופעה והועלו לרשתות החברתיות גררו את זעמם של מהגרים אחרים שכעת קוראים לחבריהם: "הפסיקו ללכלך את רחובות אירופה".

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ  

 

לכלוך שהשאירו פליטים סמוך לגבול מקדוניה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לכלוך שהשאירו פליטים סמוך לגבול מקדוניה(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

ערימות האשפה שנערמו ברחבי אירופה הובילו לביקורות נרחבות ברשתות החברתיות השונות. אירופים רבים, שגם כך מודאגים ממספרם ההולך וגדל של מבקשי המקלט, ביקרו בחריפות את התופעה שהצטיירה בעיניהם כ"כפיות טובה".

 

"אלו הנופים שבקרוב נראה בכל רחבי אירופה, שאלוהים יעזור לנו", ו-זבל ברחובות ובנחלים - כך מתייחסים המהגרים למדינות המארחות אותם", היו רק חלק מהציוצים הרבים שפורסמו בשבועות האחרונים בטוויטר.

 

תחנת הרכבת בבודפשט שם חיכו מהגרים בדרכם לאוסטריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תחנת הרכבת בבודפשט שם חיכו מהגרים בדרכם לאוסטריה(צילום: רויטרס)

אך הם לא היחידים. תושבי מדינות ערב או מהגרים, שגולשים גם הם ברשתות החברתיות, קוראים כעת לחבריהם לשים סוף לתופעה המלכלכת. תמונות וקריאות מצדם פורסמו בין היתר בקבוצת הפייסבוק "הסתערות על הונגריה" שמונה למעלה מ-15 אלף חברים.

 

"מיעוט שמותיר רושם רע" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"מיעוט שמותיר רושם רע"(צילום: רויטרס)

"אירופה פתחה בפנינו את שעריה, בזמן שמדינות ערב סירבו לעשות זאת. הם מתייחסים אלינו בצורה טובה והמעט שנוכל לעשות זה לכבד את מדינותיהם על ידי שמירה על הניקיון", אמר אחמר זוהר בריאיון ל-BBC Trending. זוהר, פליט סורי ששוהה כעת במצרים, הסביר כי "המיעוט שמלכלך יכול להזיק למוניטין של כולנו".

 

מהגרים שהגיעו להונגריה הסבירו כי התופעה מתרחשת פעמים רבות כשהרשויות המקומיות קוראות להם לעלות על האוטובוסים בזריזות, וכך לא נותר להם זמן לנקות אחריהם. למרות זאת, טוען זוהר, שמתכוון בעצמו להגיע לאירופה בעתיד, "אנו עדיין צריכים להיזהר ברושם שאנו מותירים אחרינו במדינות האלו, גם אם הונגריה לא כל כך מעוניינת לקבל את פנינו".

 

רק אתמול פורסם כי אוסטרליה השיקה מדריך לפליטים, שבו היא מתריעה בפניהם כי עליהם לומר 'תודה', 'סליחה', להשתמש בסכו"ם ולא לירוק. "החיים אוסטרליה זה משהו שהפליטים צריכים לדעת עליו יותר", הסביר מנהל השירות ההומניטרי באוסטרליה דיוויד קיגן. "יש הבדלים תרבותיים, ולא לוקח הרבה זמן לעבוד עליהם. רבים מהפליטים הסוריים חיו בערים ורגילים לחיים עירוניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
זבל במקדוניה
צילום: רויטרס
מומלצים